«η έκφραση της ευσέβειας των πιστών και οι λιτανείες που εμπλουτίζουν τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Αγίου Πάσχα, μπορούν να μεταφερθούν σε περισσότερο πρόσφορες ημερομηνίες»… (Ανακοίνωση Βατικανού)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στην αναβολή της εορτής του Πάσχα οδηγούνται οι αιρετικοί Ρωμαιοκαθολικοί (ή καλύτερα Παπικοί) μετά από απόφαση και εντολή του Βατικανού. Το Πάσχα των Παπικών, λοιπόν, μετατίθεται για τις 14 ή 15 Σεπτεμβρίου λόγω των μέτρων πρόληψης του covid-19.

Η απόφαση αυτή είναι μία ακόμη τρανή απόδειξη της πλήρης έλλειψης της Χάριτος του Θεού των Παπικών. Η αποστασία του Πάπα και των ακολούθων του από τον Θεό και η προσκόλλησή τους στην πλάνη, την αίρεση και τον ορθολογισμό μάς δείχνει τι εστί Παπισμός. Είναι μία άριστα οργανωμένη επιχείρηση, σε μέγεθος κράτους που εκμεταλλεύεται το όνομα του Χριστού για να τα βγάλει εις πέρας. Ωστόσο, δεν ξαφνιαζόμαστε. Η αίρεση του Παπισμού άλλαξε το δόγμα και έφτιαξε έναν Θεό στα μέτρα της… Στις ημερομηνίες θα κολλήσει;

Το πρόβλημα, όμως, το οποίο πρέπει να μας απασχολήσει είναι το γεγονός πως με αυτή την οργάνωση (και όχι Εκκλησία όπως αναγνώρισαν στη ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου) φλερτάρουν πολλοί κληρικοί όλων των βαθμίδων, αλλά και λαϊκοί…

Άλλωστε, φαίνονται ξεκάθαρα οι καρποί αυτού του φλερτ, καθώς η παντελής έλλειψη της Χάριτος της Δύσης έχει οδηγήσει την Εκκλησία μας σε μερική έλλειψη (έως και ολική σε μερικές περιπτώσεις) πίστεως. Διακρίνουμε τον φόβο των Ιεραρχών μας, τον φόβο των παπάδων μας και βεβαίως του λαού… Τούς έχει γοητεύσει τόσο πολύ ο ουμανισμός, ο υλισμός και ο ορθολογισμός που κάθε τι το Ορθόδοξο τούς φαίνεται παράλογο! Δεν έχουν άδικο, όμως, καθώς η Πρόνοια του Θεού δεν ερμηνεύεται με την ανθρώπινη λογική! Εδώ μπαίνει το κομμάτι της Πίστεως, το οποίο για να το αποκτήσει κανείς πρέπει να στραφεί “με τα χίλια” προς την Αλήθεια και όχι να φλερτάρει αδιάκοπα με τις βλάσφημες αιρέσεις.

Διαβάσαμε στο sofokleousin.gr:


Το Βατικανό αναβάλλει… το Πάσχα για τον Σεπτέμβριο

Ανακοινωθέν, με το οποίο διατάσσονται οι επίσκοποι της Καθολικής Εκκλησίας να μεταθέσουν τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας για τα μέσα Σεπτεμβρίου, εξέδωσε το Βατικανό. Στόχος, όπως διευκρινίζεται είναι να προληφθεί η διασπορά του κοροναϊού και να να σταματήσει η εξάπλωση της πανδημίας.

Χαρακτηρίζεται δε μέτρο λόγω έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα το ισπανόφωνο πρακτορείο ειδήσεων Europa Press, «η έκφραση της ευσέβειας των πιστών και οι λιτανείες που εμπλουτίζουν τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Αγίου Πάσχα, μπορούν να μεταφερθούν σε περισσότερο πρόσφορες ημερομηνίες, όπως οι 14 και 15 Σεπτεμβρίου».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
– Πόλεμος κατά της λοιμωξιολόγου Ελ. Γιαμαρέλλου για την ομολογία της! Η Κόλαση την απειλεί, εμείς τη στηρίζουμε!
– Θα κάνουμε τη Θεία Κοινωνία delivery ασχέτως αν ο πιστός μπορεί σωματικώς να παραστεί στη Θεία Λειτουργία;
– Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε την Εκκλησία εκθέτοντάς την στην κοινή γνώμη ως ανεύθυνη. Ιδού το ΦΕΚ που «κλείνει» τις Εκκλησίες!
 Είναι εξοργιστικό να ακούς από χείλη Επισκόπων να μας παροτρύνουν να παρακολουθήσουμε από την τηλεόραση την Θ. Λειτουργία
– Η εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. και η παρέμβαση του Καίσαρα Μητσοτάκη για αναστολή της Θείας Λειτουργίας
– Ο Κορονοϊός πετσοκόβει τίς ακολουθίες και στη μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής!
– Ιερώνυμος για κορωνοϊό: Η Εκκλησία εφαρμόζει τις οδηγίες των ειδικών – Δεν έχουμε «μετρητή πίστης»
– π.Νικόλαος Μανώλης, Η Θεία Κοινωνία και οι ασθένειες [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Τρέμουν τον Κορωνοϊό και στη Βηθλεέμ!
– Εμείς στους ιερούς Ναούς δυναμώνουμε, θεραπευόμαστε και δεν αρρωσταίνουμε… ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – πράξη νομοθετικού περιεχομένου
– Τί μας είπε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον κοροναϊό!
– Άσπρο Μαύρο: Παπικο-ρωνοϊός