Ελένη Καμπούρη

Οικουμενιστικές, πρωτοχρονιάτικες αφροσύνες στη Σύρο

εικόνα άρθρου: Οικουμενιστικές, πρωτοχρονιάτικες αφροσύνες στη Σύρο
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη

Ο κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε για το νέο έτος και την ειρήνη, στον παπικό “επίσκοπο” Σύρου


Ξανά η “ειρήνη” και η “αγάπη” στο προσκήνιο των οικουμενιστών. Δύο από τα πιο πολύτιμα δώρα του Θεού στη ζωή του ανθρώπου εργαλειοποιούνται, με αποκλειστικό σκοπό την επιβολή της πανθρησκείας.

Όλα στο βωμό της κοινής προσπάθειας για την απροϋπόθετη ένωση. Αυτή τη φορά ο Μητροπολίτης Σύρου κ.Δωρόθεος Β’, γνωστός για τα οικουμενιστικά λεχθέντα και πραχθέντα του, ευχήθηκε στους πιστούς της παπικής αίρεσης της περιοχής του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Ι.Μητρόπολης Σύρου(1), το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς “ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε για το νέο έτος στον Επίσκοπο της ΡΚαθολικής Εκκλησίας Σύρου κ.Πέτρο και τους ΡΚαθολικούς πιστούς, στο Ναό του Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, όπου κάθε χρόνο τελείται Λειτουργία για την Ειρήνη”.

Οι εικόνες του δημοσιεύματος είναι αποκαλυπτικές και εξωφρενικές. Ένας ορθόδοξος Επίσκοπος ο οποίος θα έπρεπε να είναι επί-σκοπού και να προστατεύει το ποίμνιο από τους προβατόσχημους λύκους και την αίρεση, εκείνος συνεορτάζει και συμπροσεύχεται μαζί τους και οδηγεί στην απώλεια τόσο τον εαυτό του όσο και τον πιστό λαό.

Ξεχνώντας ποιος Μέγας Άγιος της ορθόδοξης πίστης γιορτάζει την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, συνεχίζει τα οικουμενιστικά του έκτροπα και την προδοσία της Πίστης. Η μίμηση της ζωής των Αγίων μας είναι η καλύτερη τιμή που θα μπορούσαμε να αποδώσουμε σ’ αυτούς. Να αγωνιστούμε όπως εκείνοι, να μιμηθούμε το παράδειγμά τους κι έτσι να φτάσουμε στο “καθ’ ομοίωσιν”.

Ο Μέγας Βασίλειος, ένας Άγιος ο οποίος πολέμησε και έλεγξε με σφοδρότητα τις αιρέσεις της εποχής του, δεν έδινε στους αιρετικούς γλυκανάλατες ευχές για ειρήνη και αγάπη και προφανώς δεν συνεόρταζε μαζί τους. Δεν συμμετείχε σε ληστρικές συνόδους και δεν αναγνώριζε εκκλησιαστικότητα σε σχισματοαιρετικά μορφώματα.

Οι Άγιοί μας μαρτύρησαν για την Ορθοδοξία, λοιδωρήθηκαν, εξορίστηκαν, μάτωσαν, έδωσαν σκληρούς αγώνες για να μείνει η ορθόδοξη πίστη ζωντανή και αμόλυντη και ήταν αδιανόητο να κάνουν αυτά τα αίσχη τα οποία αντικρίζουμε σήμερα.

Τελικά το γήρας δεν φέρνει την σοφία και την σύνεση στον άνθρωπο. Αν και θεωρητικά πρόκειται για έμπειρους και “διαβασμένους” Ιεράρχες, δεν πρόκειται για τίποτα άλλο από “κύμβαλα αλαλάζοντα”.

Πόσο καιρό άραγε έχουν να διαβάσουν τους βίους των Αγίων μας οι σημερινοί οικουμενιστές Ιεράρχες; Μέγας Φώτιος, Μέγας Βασίλειος, Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός είναι μόνο μερικοί από το πλήθος Αγίων οι οποίοι με το παράδειγμα τους, την βιοτή τους και το αντιαιρετικό τους φρόνημα, μας δείχνουν τον δρόμο για τον Παράδεισο και την αγιότητα.

Όχι λοιπόν, δεν μπορούν να ωραιοποιούνται και να στρογγυλεύουν τα πάντα. Ο παπισμός είναι αίρεση και ο οικουμενισμός παναίρεση και γι’ αυτό θα συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε τα οικουμενιστικά έκτροπα προς ενημέρωση των καλοπροαίρετων συνανθρώπων μας.

Καλή χρονιά και καλή μετάνοια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Άλλη μία οικουμενιστική φιέστα από τον κ.Δωρόθεο
Η μάστιγα στη Σύρο δεν είναι η παπική “εκκλησία” αλλά ο Ορθόδοξος Επίσκοπος του νησιού
Οι αγκαλιές του Μητροπολίτη Σύρου με παπικούς

Σχετικά άρθρα

Η μανία των Φαναριωτών εναντίον του Αγίου Φωτίου

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Δήθεν τον τιμούν και προσκαλούν για συμπροσευχές τους πιο γνήσιους εκφραστές του οικουμενισμού στην εποχή μας Η είδηση Στο ναΰδριο της Σχολής (σσ. Θεολογικής Σχολής της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.