Επικαιρότητα

Οικουμενιστική Διάσκεψη στο Παρίσι για τα εγκλήματα μίσους

εικόνα άρθρου: Οικουμενιστική Διάσκεψη στο Παρίσι για τα εγκλήματα μίσους


Αναρτήθηκε στην Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας το άρθρο με τίττλο “Διάσκεψη στο Παρίσι για τα εγκλήματα μίσους”. Αυτό το άρθρο αναγράφει ότι πραγματοποιήθηκε “Διάσκεψη εκπροσώπων Εκκλησιών και θρησκευτικών κοινοτήτων” στο Παρίσι με θέμα «Ο Ρόλος των Θρησκευτικών Ηγετών στην Αντιμετώπιση του Μίσους». Αυτή τη Διάσκεψη συνδιοργανώθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τον οργανισμό Interfaith ‘Alliance for Safer Communities’ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και έλαβε μέρος ομάδα εκπροσώπων από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Συμμετείχαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας, ο Πανιερ. Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, ο Αρχιραβίνος Γαλλίας κ. Haim Korsia, ο Ιμάμης της Λυών  κ. Hacéne Taïsi, ο Πάστορας κ. Christian Krieger, ο Πάστορας κ. Fransois Clavairoly και άλλοι.
Σε αυτό το άρθρο της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας χρησιμοποιείται δύο φορές ο όρος “Εκκλησιών” :
Συγκεκριμένα αυτό το άρθρο αναγράφει:
Διάσκεψη εκπροσώπων Εκκλησιών και θρησκευτικών κοινοτήτων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Παρίσι, στο Κολλέγιο des Bernardins, με θέμα «Ο Ρόλος των Θρησκευτικών Ηγετών στην Αντιμετώπιση του Μίσους»”.
Επίσης στο οικουμενιστικό  “Κοινό Ανακοινωθέν της Διάσκεψης” αναγράφεται:
Πιστεύουμε, ως εκπρόσωποι Εκκλησιών και θρησκευτικών κοινοτήτων, ότι η  καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους είναι υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη της επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών εθνών, πολιτισμών και θρησκειών”.
Τέλος, στο “Κοινό Ανακοινωθέν της Διάσκεψης” αναγράφονται και οι ακόλουθες δράσεις: “…δηλώνουμε ότι θα αναλάβουμε τις ακόλουθες δράσεις στις κοινότητές μας:
1. Να ενώσουμε τους θρησκευτικούς ηγέτες με σκοπό την καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους και να συμβάλλουμε εποικοδομητικά στην ανάπτυξη ειρηνικών και ευημέρων κοινοτήτων…

… 5. Να εμπνεύσουμε τους θρησκευτικούς ηγέτες σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις θρησκείες, να ενώσουν τις πνευματικές, πρακτικές και εκπαιδευτικές προσπάθειές τους, για να αντιμετωπίζουν με αποτελεσματικό τρόπο το έγκλημα μίσους, και πώς να βοηθούν τα θύματα και τις οικογένειές τους”.


— Σχολιασμός katanixi.gr —

Διάσκεψη στο Παρίσι για τα εγκλήματα μίσους

Διάσκεψη εκπροσώπων Εκκλησιών και θρησκευτικών κοινοτήτων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Παρίσι, στο Κολλέγιο des Bernardins, με θέμα “Ο Ρόλος των Θρησκευτικών Ηγετών στην Αντιμετώπιση του Μίσους”.

Η Διάσκεψη  (Workshop) συνδιοργανώθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τον οργανισμό Interfaith Alliance for Safer Communities” των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και έλαβε μέρος ομάδα εκπροσώπων από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Συμμετείχαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας, ο Πανιερ. Αρχιεπίσκοπος Τσερνιχίβ και Νιζχίν κ. Ευστράτιος, ο Πανιερ. Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, ο Θεοφ. Επίσκοπος Ρηγίου κ. Ειρηναίος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ο Ραβίνος κ. David Rosen, ο Αρχιραβίνος Γαλλίας κ. Haim Korsia, ο Ιμάμης της Λυών κ. Hacéne Taïsi, ο Πάστορας κ. Christian Krieger, ο Πάστορας κ. Fransois Clavairoly, ορθόδοξοι κληρικοί, καθηγητές και δημοσιογράφοι.

Το Κοινό Ανακοινωθέν της Διάσκεψης:

Η ουσία της ανθρωπότητας σε όλες τις θρησκείες είναι η αγάπη και η αποδοχή.  Γεννιόμαστε τυφλοί στο χρώμα, στις εθνότητες, στο φύλο ή σε οποιεσδήποτε ανισότητες μεταξύ των ανθρώπων. Σήμερα όμως, παρά τη σύνδεση και επικοινωνία που υπάρχει στις κοινότητες στον κόσμο, περισσότερο από ποτέ, μέσω της τεχνολογίας και της έκθεσης σε άλλους πολιτισμούς, το έγκλημα μίσους αυξάνεται, απειλώντας το καλό που θα μπορούσε να επιτύχει μια ενωμένη ανθρωπότητα. Υπό αυτή την έννοια, η διατήρηση της ειρήνης στις κοινότητές μας μέσω της καταπολέμησης του εγκλήματος μίσους είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της προόδου και της ευημερίας στον κόσμο στον οποίο ζούμε. Πρέπει να κατανοήσουμε την επικίνδυνη σχέση μεταξύ εγκλημάτων μίσους, βίας και ριζοσπαστικοποίησης.

Για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση πρέπει να συνεργαστούμε, να αναπτύξουμε αποτελεσματικές λύσεις. Πιστεύουμε, ως εκπρόσωποι Εκκλησιών και θρησκευτικών κοινοτήτων, ότι η καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους είναι υψίστης σημασίας για την ανάπτυξη της επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών εθνών, πολιτισμών και θρησκειών. Έχουμε τις ευκαιρίες, την ευαισθητοποίηση και τη σοφία, και πρέπει να επιτύχουμε σε αυτό το ηθικό και ανθρώπινο καθήκον.

Πιστεύοντας σθεναρά στη σημασία της διατήρησης της ειρήνης στις κοινότητές μας, εμείς που συμμετέχουμε σε αυτή τη Διάσκεψη στο Παρίσι στις 9 Σεπτεμβρίου 2019, δηλώνουμε ότι θα αναλάβουμε τις ακόλουθες δράσεις στις κοινότητές μας:

1. Να ενώσουμε τους θρησκευτικούς ηγέτες με σκοπό την καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους και να συμβάλλουμε εποικοδομητικά στην ανάπτυξη ειρηνικών και ευημέρων κοινοτήτων.

2. Να υποστηρίξουμε την κοινή αντίληψη ότι οι διαφορές και οι ανισότητες, με οποιονδήποτε τρόπο, δεν δικαιολογούν καμία μορφή εγκληματικότητας μίσους.

3. Να προωθήσουμε τον διάλογο μέσω της λατρευτικής ζωής της κάθε θρησκείας και την ασφάλεια των κοινοτήτων δια της μεσολάβησης των ηγετών τους.

4. Να αναπτύξουμε αποτελεσματικές σχέσεις μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών, σε όλα τα επίπεδα, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των εγκλημάτων μίσους στις κοινότητές μας.

5. Να εμπνεύσουμε τους θρησκευτικούς ηγέτες σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις θρησκείες, να ενώσουν τις πνευματικές, πρακτικές και εκπαιδευτικές προσπάθειές τους, για να αντιμετωπίζουν με αποτελεσματικό τρόπο το έγκλημα μίσους, και πώς να βοηθούν τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Σήμερα επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να κάνουμε ότι μπορούμε για να επηρεάσουμε τις κοινότητες μας, είτε θρησκευτικές είτε όχι, από κοινού, προκειμένου να καταπολεμήσουμε το έγκλημα μίσους στις κοινότητες στις οποίες ζούμε.

Παρίσι, Γαλλία, 9 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.