Επικαιρότητα

Οικουμενιστικό ατόπημα από το μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Σε χειροτονία, κλήρος και λαός έντυσαν το νέο πρεσβύτερο!

εικόνα άρθρου: Οικουμενιστικό ατόπημα από το μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Σε χειροτονία, κλήρος και λαός έντυσαν το νέο πρεσβύτερο!

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή λαϊκών(!) στη τέλεση χειροτονίας, που ενέδυαν το νέο πρεσβύτερο με τα ιερατικά άμφια…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 16 Φεβρουαρίου 2020, ο μητρ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος τέλεσε μία απαράδεκτη, αντιπατερική και αντικανονική εις Πρεσβύτερον χειροτονία ενός Αρχιδιακόνου στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς. 

Στην Ιστοσελίδα της Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς διαβάσαμε ότι ο μητρ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς τέλεσε την χειροτονία “με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη»:

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και έντονη την πνευματική και συναισθηματική φόρτιση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου του, π. Αριστοτέλους Κωστοπούλου, στον περικαλλή Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς”. 

Όμως στη συγκεκριμένη, απαράδεκτη εις Πρεσβύτερον χειροτονία που τελέστηκε από τον μητρ. Καλαμαριάς, καταπατήθηκαν βάναυσα οι Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας καθώς όπως διαβάζουμε στο άρθρο που ακολουθεί (και όπως βλέπουμε και σε αντίστοιχες φωτογραφίες), “κλήρος και λαός έντυσαν τον νέο πρεσβύτερο»!

Συγκεκριμένα, στη χειροτονία συμμετείχε και η πρεσβυτέρα του Αρχιδιακόνου:

“Με συγκίνηση ξεχώρισε την ιερατική οικογένεια της μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, καθώς και την κατά σάρκα οικογένειά του με πρώτη την πρεσβυτέρα του, που συμμετείχε μάλιστα στη χειροτονία».

Επίσης, στην χειροτονία αυτή, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή και άλλων λαϊκών στη τέλεση της χειροτονίας, που ενέδυαν το νέο πρεσβύτερο με τα ιερατικά άμφια:

“Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή λαϊκών(!) στη τέλεση χειροτονίας, που ενέδυαν το νέο πρεσβύτερο με τα ιερατικά άμφια όπως δείχνουν και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα”.

Όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με τις αντικανονικές ενέργειες του ο μητρ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. 

Υπενθυμίζουμε ότι στις 4 Οκτωβρίου 2019, ο μητρ. Καλαμαριάς συμμετείχε στο Μέγα Εσπερινό στον Ι.Ν. της του Θεού Σοφίας Ξάνθης, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου, ενώ δίπλα του παρευρισκόταν δύο αιρετικοί Μονοφυσίτες

Επίσης, στις 19 Οκτωβρίου 2019, ο μητρ. Καλαμαριάς συμμετείχε στο μιαρό συλλείτουργο που τελέστηκε στον Ι.Ν. της Παναγίας Αχειροποιήτου Θεσσαλονίκης, όπου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συλλειτούργησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μνημόνευσε τον σχισματικὸ ψευδομητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο!

Είναι φανερό ότι επιλέγοντας ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, να ακολουθήσει την οδό της παναίρεσης του Οικουμενισμού, εξεδίωξε τη Χάρη του Κυρίου και κατάντησε να ενεργεί πλανεμένα, ρεζιλεύοντας με τις πράξεις του την ιερή Παρακαταθήκη. Ελπίζουμε σε γρήγορη και έγκυρη μετάνοιά του.

Διαβάσαμε στο orthodoxia.info:


Πρεσβύτερο χειροτόνησαν τον αρχιδιάκονο της μητροπόλεως Καλαμαριάς

Κλήρος και λαός έντυσαν τον νέο πρεσβύτερο!

Την εις πρεσβύτερον χειροτονία του αρχιδιακόνου της μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, π. Αριστοτέλους Κωστόπουλου, τέλεσε χθες το πρώι ο μητροπολίτης Ιουστίνος στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Καλαμαριάς.

[…]

Με συγκίνηση ξεχώρισε την ιερατική οικογένεια της μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, καθώς και την κατά σάρκα οικογένειά του με πρώτη την  πρεσβυτέρα του, που συμμετείχε μάλιστα στη χειροτονία.

[…]

Ο κ. Ιουστίνος νουθέτησε και παρότρυνε τον νέο πρεσβύτερο, ο οποίος θα διακονεί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Κρήνης.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή λαϊκών(!) στη τέλεση χειροτονίας, που ενέδυαν το νέο πρεσβύτερο με τα ιερατικά άμφια όπως δείχνουν και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Μνημόνευση πρώτη φορά του σχισματικού Ουκρανίας Επιφανίου από Πατριάρχη Βαρθολομαίο και Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο!
Αιρετικοί Μονοφυσίτες στο Μέγα Εσπερινό στον Ι.Ν. της του Θεού Σοφίας Ξάνθης, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου
Τελετή Ιερών Εγκαινίων του Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου από τον μητρ. Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.