εικόνα άρθρου: Οικουμενιστικό “coming out*” στην Ουγγαρία
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου

Ας μην ξεχνάμε πως οι φαναριώτικοι κύκλοι κατηγορούν τη Ρωσία ότι υπέπεσε στην “αίρεση του πολέμου”


Είναι γεγονός πως κάθε Σεπτέμβριος είναι μήνας οικουμενιστικής φρενίτιδας για τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Μετά την Εσθονία ο Πατριάρχης μετέβη και στην Ουγγαρία για πολυήμερη επίσκεψη, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει και να αλώσει όλες τις ρωσόφιλες τοπικές Εκκλησίες, καθώς φαίνεται.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, στην Ουγγαρία ο Πατριάρχης μετέβη στις 20 Σεπτεμβρίου με σκοπό να παραστεί τη επομένη, 21 Σεπτεμβρίου, στο Διεθνές Συνέδριο «Ζήτησον ειρήνην καὶ δίωξον αυτήν» («Seek Peace, Pursue It»), το οποίο πραγματοποιείται στην Καθολική Μονή Pannonhalma, όπου και θα ήταν κεντρικός ομιλητής 

Στα πλαίσια της επίσκεψης ο Πατριάρχης χοροστάτησε την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023, στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στη Βασιλική του Αγίου Μαρτίνου, στην Ι.Μ. Pannonhalma Ουγγαρίας, με συμμετοχή του Μητροπολίτη Αυστρίας και Εξάρχου Ουγγαρίας κ.Αρσενίου, του Λουτσκ και Βολίν κ. Μιχαήλ, του εν Ουγγαρία Επισκόπου του Πατριαρχείου Ρουμανίας κ.Σιλουανού, του Επισκόπου Απαμείας κ.Παϊσίου, πλήθους πιστών, των Πρέσβεων της Ελλάδας, Κύπρου και της Γαλλίας στην Ουγγαρία και του Επιτετραμμένου της Ουκρανίας…. 

Μάλιστα! Θαρρείς και είναι σε διατεταγμένη αποστολή του ΝΑΤΟ ο Πατριάρχης.

Μετά το Ι. Ευαγγέλιο, o Οικουμενικός Πατριάρχης κήρυξε τον θείο λόγο στην αγγλική γλώσσα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον εν εξελίξει πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, λέγοντας ότι η Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως έχει ζητήσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα, τον τερματισμό του, καθώς επίσης και από την ηγεσία της Ρωσικής Εκκλησίας να σταματήσει την ενθάρρυνση της διεξαγωγής του. “Ωστόσο, επεσήμανε ο Πατριάρχης, υπήρξαν μερικοί γενναίοι κληρικοί που αντιστάθηκαν στο κύμα της αιματοχυσίας και της βαρβαρότητας που αποδέχθηκαν οι Επίσκοποι τους. Και υπήρξαν γενναίες Ρωσικές ψυχές που ενστερνίζονται αυτό που αντιλήφθηκε ο Άγιος Μαρτίνος, όταν δήλωσε: “Είμαι στρατιώτης του Χριστού: δεν μου επιτρέπεται να πολεμώ!” ( υπόψιν, ο παπικός Αγ.Μαρτίνος).

Όπως είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αυτό είναι το μήνυμα που είναι περισσότερο αναγκαίο στη βίαιη εποχή που ζούμε, και επισήμανε ότι όλοι εμείς που φέρουμε το όνομα του Χριστού, που ακολουθούμε την ορθή πίστη και είμαστε Ορθόδοξοι οφείλουμε να είμαστε ειρηνοποιοί, να είμαστε φιλεύσπλαχνοι, να είμαστε αυτοί που θα θυσιάσουν τη ζωή τους για χάρη της αγάπης.” (Διαβάστε την Πατριαρχική ομιλία εδώ).

Ας μην ξεχνάμε πως οι φαναριώτικοι κύκλοι κατηγορούν τη Ρωσία ότι υπέπεσε στην “αίρεση του πολέμου”, καθώς λένε, και ως εκ τούτου δικαιούται κανείς να κάνει διακοπή μνημοσύνου στη Ρωσία, με βάση τον 15ο κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου! Πρόκειται περί κανονικού τρολαρίσματος!

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τον Οικουμενικό Πατριάρχη καλωσόρισε με θερμούς λόγους ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, ο οποίος μας αποκάλυψε το έσχατο σημείο της πτώσης στο οποίο έχουν περιπέσει όλες αυτές οι κεφαλές της Ορθοδοξίας. Μας αποκάλυψε ότι ο συγκεκριμένος ναός στον οποίο λειτούργησαν είναι ένας ιστορικός παπικός μοναστηριακός ναός! Έχει το θράσος ο Μητροπολίτης αυτός να δηλώνει πως: “Σήμερα Σας υποδεχόμεθα σε ένα μοναστήρι, όπου με χαρά μάς φιλοξενούν οι αδελφοί Βενεδικτίνοι μοναχοί, και ιερουργούμε σε έναν ιστορικό μοναστηριακό Ναό, τον οποίο ευγενώς μάς παραχώρησαν, χειρονομία που εν τοις πράγμασι καταδεικνύει τα κατά τας τελευταίας δεκαετίας σημαντικά βήματα πνευματικής προσεγγίσεως Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών, εις την οποίαν η συμβολή της Υμετέρας Παναγιότητος παραμένει αδιαμφισβήτητη και πανθομολογούμενη, συνεχίζοντας έτσι αδιαλείπτως και διευρύνοντας με αποφασιστικότητα το έργο των αοιδίμων προκατόχων Σας.”

Ζούμε δυστυχώς σε μία εποχή ανωμαλίας και τρανσεξουαλοποίησης των πάντων. Με τον ίδιο τρόπο που πολιτικοί άντρες ομολογούν και καυχώνται για τις ομοφυλοφιλικές τους επιλογές και εκλέγονται για να ηγηθούν σε πολιτικούς χώρους, με τον ίδιο τρόπο οι ταγοί της Εκκλησίας διαλαλούν τις αιρετικές τους περιπτύξεις και τις επιβάλλουν. Οι συμπεριφορές αυτές αναγκάζουν τον Κύριο, τον μόνο πράο, να επιτρέπει παιδαγωγικές θεομηνίες. Οι ταγοί, όμως, εξακολουθούν να παροργίζουν τον Κύριο με την αμετανοησία τους και επιδίδονται μπροστά στα μάτια μας σε πνευματικές μοιχείες και όργια! 

Εξαρχία της Ουγγαρίας

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός πως και στην Ουγγαρία ο Πατριάρχης και οι δυνάμεις τις οποίες υπηρετεί εφάρμοσαν το σύγχρονο μοντέλο διάσπασης της Εκκλησίας, τη σύγχρονη Ουνία του Πατριάρχη˙ ένα εκκλησιαστικό “διαίρει και βασίλευε”, που όμως στην πραγματικότητα σχίζει το χιτώνα του Χριστού και όχι κάποιο κρατικό ή πολιτικό μόρφωμα. Έχουμε χιλιοπεί ότι ο Πατριάρχης όπου δεν μπορεί να αναγνωρίσει εθνικιστές σχισματικούς και να τους προσδώσει Εκκλησιαστικότητα (βλ. Ουκρανία, Εσθονία, και εν δυνάμει και αλλού), δημιουργεί Εξαρχίες. Όλοι αυτοί μαζί είναι οι ευγνώμονες ευεργετηθέντες, ο “στρατός” του Πατριάρχη, που θα αποτελέσει  αύριο μεθαύριο την πλειοψηφία σε οικουμενιστικές Οικουμενικές Συνόδους και θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην Ένωση της μόνης Εκκλησίας με τις αιρέσεις. 

Και στην Ουγγαρία υφίσταται το ίδιο ιστορικό πλαίσιο, που επιτρέπει, λόγω του σοβιετικού παρελθόντος, την τοπική Εκκλησία της Ουγγαρίας να την διεκδικεί και το Πατριαρχείο Μόσχας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η Ουγγαρία είναι μία χώρα στην οποία επίσης επικράτησε το σοβιετικό καθεστώς, η τοπική Εκκλησία προσαρτήθηκε στο Πατριαρχείο Μόσχας και μετά την κατάρρευση του σοβιετικού μπλοκ έχει άλυτα εκκλησιαστικά προβλήματα. Προβλήματα τα οποία το Φανάρι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί για τους δικούς του λόγους, δημιουργώντας την εν λόγω Εξαρχία. Μόνο που οι λόγοι, δυστυχώς, δεν είναι εκκλησιαστικοί αλλά πολιτικοί. 

Το Φανάρι σύρεται στο αμερικανικών συμφερόντων (για την ακρίβεια όσων κρύβονται πίσω από την Αμερική) άρμα της Νέας Εποχής, στο οποίο  η Ρωσία προς το παρόν αντιστέκεται. Γιατί τι άλλους λόγους θα είχε να επιμένει τόσο πολύ στην προσάρτηση αυτών των τοπικών εκκλησιών; Η Αλήθεια του Χριστού και η Πίστη είναι κοινή για όλους τους Ορθοδόξους. Γιατί να θέλει τα εκκλησιαστικά αυτά εδάφη για τον εαυτό της μια υγιώς σκεπτόμενη πνευματική Μητέρα; 

*γνωστοποίηση εκ μέρους ενός ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου του σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και της ταυτότητας φύλου του

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ο Πατριάρχης συνεορτάζει την εκατονταετηρίδα της Εκκλησίας της Εσθονίας
Γιατί δεν αντέδρασε μέχρι τώρα η Εκκλησία της Σερβίας στη χορήγηση αυτοκεφαλίας της σχισματικης  Εκκλησίας των Σκοπίων
Τι φταίει για τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες. Η χριστιανική απάντηση [ΒΙΝΤΕΟ 2023]

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.