Επικαιρότητα

Οικουμενιστικό Πάσχα στο Φανάρι

εικόνα άρθρου: Οικουμενιστικό Πάσχα στο Φανάρι
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο Πατριάρχης συναντιέται αδιάκριτα με ορθόδοξους και αιρετικούς…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η Οικουμενιστική δραστηριότητα του Πατριάρχη και ενόψει του Πάσχα καλά κρατεί.

Ανάμεσα στα Δελτία Τύπου που μας ενημερώνουν για τις κινήσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου (https://ec-patr.org/) υπάρχει ένα που αφορά στην επίσκεψη του παπικού Αρχιεπισκόπου κ.Marek Solczynski, νέου Νούντσιου του Βατικανού στην Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Η επίσκεψη έλαβε χώρα τη Δευτέρα του Πάσχα, 25 Απριλίου 2022, και αφού προηγουμένως είχαν πανηγυρίσει στο Φανάρι τον έφορο και προστάτη του Πατριαρχικού Ναού, Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. Στην συνάντηση ανταλλάχθηκαν εγκάρδιες ευχές για το Άγιον Πάσχα και συζήτησαν διάφορα επίκαιρα θέματα. Την ίδια μέρα δέχθηκε και την εν τη Πόλει σεβάσμια Ιεραρχία του Θρόνου, “τους συγκυρηναίους του”, όπως τους λέγει, η οποία του ευχήθηκε εγκαρδίως για το Άγιον Πάσχα.

Μια μέρα νωρίτερα, Κυριακή του Πάσχα, 24 Απριλίου 2022, είχε υποδεχτεί ο Πατριάρχης με εγκαρδιότητα και τον Μακ. Πατριάρχη των εν Τουρκία Αρμενίων κ.Sahak Masalyam και την τίμια συνοδεία του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Προηγουμένως, την ίδια μέρα, τελέστηκε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ένας οικουμενιστικός Εσπερινός της Αναστάσεως. Ο Παναγιώτατος από το Σύνθρονο, ανέγνωσε το Ι. Ευαγγέλιον στα Ελληνικά και ακολούθως αυτό διαβάστηκε από Ιεράρχες και κληρικούς του Θρόνου, καθώς και εκπροσώπους άλλων χριστιανικών κοινοτήτων της Πόλεως, σε διάφορες γλώσσες, συνολικά δώδεκα. Ανάμεσα στους πιστούς που εκκλησιάστηκαν ήταν και εκατοντάδες μέλη της Ουκρανικής παροικίας, μαζί με το Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας στην Πόλη και πλήθος προσκυνητών από το εξωτερικό.

Δυστυχώς ο Πατριάρχης λειτουργεί σαν “αντ’ αυτού” του Πάπα στην Ανατολή, σαν πανχριστιανικός ηγέτης και φυσικά σαν αρχηγός της ουκρανικής σχισματο-αίρεσης. Έπεφτε μακριά το Βατικανό κι ο Νούντσιος του Βατικανού στην Τουρκία πήγε αντ’ αυτού στο Φανάρι για πασχαλινές ευχές. Ο Αρμένιος Πατριάρχης μετέβη επίσης στον Πατριάρχη αποδίδοντας έτσι φαινομενικά τιμή στον Ορθόδοξο ηγέτη. Και οι Ουκρανοί της σχισματο-αίρεσης, του Επιφανίου δηλ., βρήκαν καταφύγιο στον σπλαχνικό πατέρα….

Δεν αποδίδεται τιμή κατ’ αυτόν τον τρόπο στην Ορθοδοξία! Τιμή αποδίδεται μόνο στον ορθόδοξο αυτόν κατ’ επίφασιν ηγέτη, στον νονό, και όχι στην Ορθοδοξία! Η Ορθοδοξία δεν τιμάται και δεν ωφελεί κανέναν με τέτοιες οικουμενιστικές ενέργειες. Αντίθετα κολάζει! Η Ορθοδοξία έτσι πετιέται στα σκυλιά! «Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν, μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς» (Ματθ.7,6), λέγει ο Κύριος στην επί του Όρους ομιλία.

Όταν χωρίς προϋποθέσεις κανείς συμπροσεύχεται, συντρώγει και συνδιαλέγεται με αιρετικούς, δεν ωφελεί ούτε τον εαυτό του ούτε τους άλλους. Αντίθετα κάνει ανυπολόγιστη ζημιά στην Ιερά πίστη και παρακαταθήκη. Όταν εν ισοτιμία συνδιαλέγεται κάνεις με αιρετικούς, σε επίσημο μάλιστα επίπεδο, μικρόβια και ζιζάνια εισέρχονται στην πίστη. Όλοι αυτοί οι διάλογοι και οι συμπροσευχές δεν είναι τίποτα άλλο παρά μασονικές τακτικές αλώσεως της πίστης. Γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν! Το μόνο που εμπεδώνεται στη συνείδηση του ποιμνίου  με αυτή την εικόνα του Πατριάρχη, να συναντιέται χωρίς διάκριση πασχαλιάτικα με όλους αυτούς τους ετερόκλητους, ορθόδοξους και αιρετικούς, είναι ότι όλοι είναι το ίδιο, η ψευτοενότητα δηλαδή….

Κι εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τι κάνουν! Γνωρίζουμε ότι η Ορθοδοξία είναι το παν και με τον μέγιστο φόβο Θεού πρέπει να διαφυλάσσεται σαν κόρη οφθαλμού και όχι να εκδαπανάται. Γνωρίζουμε ότι η Ορθοδοξία είναι ο Χριστός, η άμπελος η αληθινή, και από αυτήν μόνο κρεμασμένοι θέλουμε να αντλούμε τους καρπούς της πίστης! Γνωρίζουμε τις δόλιες μεθοδεύσεις τους! Γι’ αυτό ταμπουρωθήκαμε μέσα στο κάστρο της ιεροκανονικής Αποτείχισης, δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης, διωκόμενοι και στενοχωρούμενοι για τον Κύριο και την πίστη, με την επίγνωση ότι έτσι τιμάται η Ορθοδοξία!

Χριστός Ανέστη!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Πασχάλιο μήνυμα για κοινό εορτασμό του Πάσχα των “χριστιανικών εκκλησιών” της Τουρκίας
Έχασε τα αυγά και τα πασχάλια ο Πατριάρχης 
Ο πόλεμος ξεμπροστιάζει τον πλανεμένο Πατριάρχη
– Πάπας Φραγκίσκος και Οικουμενικό Πατριαρχείο στο δρόμο προς το κοινό Πάσχα και την ανίερη…

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.