Επικαιρότητα

Οικουμενιστικός αναβρασμός

εικόνα άρθρου: Οικουμενιστικός αναβρασμός

Ούτε φωτιές, ούτε εμβόλια, ούτε αναστολή εργασίας στην κορυφή της ατζέντας του Φαναρίου…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η πατρική αγωνία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τα κακά που έχουν πλήξει τον Ορθόδοξο πιστό λαό ξεθύμανε εύκολα, όπως μαρτυρούν οι κινήσεις του.

Έφτανε, καθώς φαίνεται, η χειροθεσία σε Άρχοντα του καθηγητή Τσιόδρα και δυο ανακοινώσεις: Η πρώτη για συμπαράσταση των πυροπαθών και η δεύτερη για ευλογία των εμβολιασμών.

Τα πραγματικά φλέγοντα  ζητήματα για το Φανάρι είναι άλλα. Με προσήλωση, με σχέδιο, με υπομονή και δίχως αναταράξεις από την επικαιρότητα, η “Μητέρα Εκκλησία” έχει άλλες προτεραιότητες.

Χτύπημα πρώτο

Με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος, ο Πάπας Φραγκίσκος  ανακοίνωσε ένα επικείμενο κοινό μήνυμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Γουέλμπι. «Μαζί με τους αδελφούς και τις αδελφές μας διαφορετικών χριστιανικών δογμάτων, ας προσευχηθούμε και να εργαζόμαστε για το κοινό μας σπίτι σε αυτές τις περιόδους σοβαρής κρίσης για τον πλανήτη»

Χτύπημα δεύτερο

Σε Διημερίδα που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας Loppiano με θέμα «Pope Paul VI, the Patriarch Athenagoras, Chiara Lubich. Prophecy of Unity between the Sister Churches», ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίος παραδέχτηκε πως

«Ἡ διοργανουμένη διημερίς εἶναι μία ὑπενθύμισις καί ἀνανέωσις τῆς κλήσεως εἰς τήν εὐλογημένην πορείαν, τήν ὁποίαν ἐχάραξαν Πάπας Παῦλος ΣΤ’ καί Πατριάρχης Ἀθηναγόρας 

(….)Ὄντως, οἱ μακαρίᾳ τῇ λήξει, ἀοίδιμος προκάτοχος ἡμῶν Οἰκουμενικός Πατριάρχης Ἀθηναγόρας καί Πάπας Παῦλος ΣΤ΄, θείᾳ ἐπινεύσει ἀνέλαβον τήν ἱεράν ὑπόθεσιν τῆς καταλλαγῆς καί συμφιλιώσεως τῶν Ἐκκλησιῶν Ὀρθοδόξου καί Ρωμαιοκαθολικῆς, ἐπί τῷ τέλει τῆς ἐν τῷ κοινῷ ποτηρίῳ ἑνώσεως αὐτῶν»

Χτύπημα τρίτο

Στην Ουκρανία παραδέχτηκε πως το Οικουμενικό Πατριαρχείου περίμενε μάλλον την κατάλληλη στιγμή, για να απονείμει την Ουκρανική κακοκεφαλία, ενώ γνώριζε πως η απόφαση αυτή θα προκαλέσει σχίσμα στην Ορθοδοξία: “…Έδωκεν επί χρόνους πολλούς την ευκαιρίαν εις άπαντα τα εμπλεκόμενα μέρη, άνευ βίας και συναισθηματικού φόρτου, διά την απάλειψιν των ακροτήτων, την φυσικήν ωρίμανσιν και καταλλαγήν των διεστώτων, την επαναφοράν της εκκλησιαστικής ζωής εις ενότητα. Εκάλεσεν εν αθορυβία και μακράν της εφημέρου δημοσιότητος τους ιθύνοντας νόας εις την αγίαν οδόν του εν Χριστώ διαλόγου προς διέξοδον εκ του ζημιογόνου αδελφοκτόνου σχίσματος”.

Μπορεί κάποιοι στα διευθυντήρια της Νέας Τάξης να θεωρούν το λαό αναλώσιμο, μπορεί οι Οικουμενιστές Αρχιερείς να τον θεωρούν άλογο πρόβατο, μα ο πιστός λαός γνωρίζει να μάχεται και να αντιστέκεται για τα Ιερά και τα Όσια του τόπου του. Στέκεται άγρυπνος φρουρός απέναντι σε εκείνους που επιβουλεύονται την ελευθερία και το αυτεξούσιό του.

Η Κατάνυξη, ως Αντιαιρετικό, Ιεραποστολικό μαχητικό Ορθόδοξο μέσο, θα συνεχίσει να ξεσκεπάζει τις οικουμενιστικές εκτροπές και να επιμένει πως η Ορθοδοξία είναι η λύση στα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου.

Έχουμε άξιο πρεσβευτή στον Ουρανό τον Άγιο γέροντα μας και βαδίζουμε το δρόμο που εκείνος άνοιξε με τη θυσία του, για της πατρίδος την Ελευθερία και του Χριστού την Πίστη την Αγία.

Την ευχή του μέχρι τέλους!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Το Οικουμενικό Αιρεσιαρχείο και ο επικίνδυνος Πατριάρχης

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.