Επικαιρότητα

Οικουμενιστικός Εσπερινός στο Κολέγιο Capranica της Ρώμης σε παπικό ναΰδριο

εικόνα άρθρου: Οικουμενιστικός Εσπερινός στο Κολέγιο Capranica της Ρώμης σε παπικό ναΰδριο

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Πόσο βαθειά και πονηρή είναι η παναίρεση του Οικουμενισμού!

Είναι πραγματικά τραγικό το γεγονός της ανερυθρίαστης καταπάτησης των Ιερών Κανόνων των Αποστολικών και Οικουμενικών Συνόδων από τους οικουμενιστές ρασοφόρους. Μερικοί από αυτούς πηγαίνουν για σπουδές σε ποντιφικά πανεπιστήμια και ίσως για την Εκκλησία, αλλά και για τους ίδιους, θα ήταν καλύτερα να μην επιστρέψουν. Δηλαδή να γίνουν μια και καλή καρδινάλιοι στην παπική θρησκευτική κοινότητα, ώστε τουλάχιστον να τα έχουν καλά με τη συνείδησή τους, που ενδεχομένως κάποτε θα τους ελέγξει…

Για την ιστορία πάντως να γράψουμε πως καταπατούνται δεκάδες ιεροί κανόνες από το γεγονός του δημοσιεύματος, όπως για παράδειγμα ο Κανών ΞΕ΄ των Αγ. Αποστόλων: “Εἴ τις Κληρικός, ἤ Λαϊκός εἰσέλθοι εἰς συναγωγήν Ἰουδαίων, ἤ αἱρετικῶν προσεύξασθαι, καί καθαιρείσθω, καί ἀφοριζέσθω”.

Διαβάσαμε στο orthodoxianewsagency.gr:

————————————————————————–

Ορθόδοξος Εσπερινός στο Κολέγιο Capranica της Ρώμης

Τελέσθηκε στο ιστορικό Κολέγιο Capranica, στο κέντρο της Ρώμης η ακολουθία του εσπερινού επι τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου υπό του Πανοσ. Αρχιμ. Νεκταρίου Δαρδανού. Ο π. Νεκτάριος διαμένει στο ως άνω κολλέγιο με σκοπό την περάτωση των Μεταπτυχιακών του σπουδών στο Ποντιφικό Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο.

Στον εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: ο Πανοσ. Αρχιμ. Συμεών Κάτσινας – Αρχιερατικός Ρώμης, ο Πανοσ. Αρχιμ. Λάζαρος Θεοδοσίου (Οικουμενικόν Πατριαρχείον – Αρχιεπισκοπή Κωνσταντινουπόλεως) και ο Διάκονος π. Δημήτριος Κυριακίδης (Ι.Μ. Πάφου). Επίσης παρευρέθησαν: ο Διευθυντής του Κολλεγίου και πλήθος ιεροσπουδαστών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Στα Γρεβενά μεταλλάχθηκε το “τιμή Αγίου, μίμηση Αγίου” με την “ιρλανδική γιορτή” του Αγίου Πατρικίου

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Επί πέντε μέρες στα Γρεβενά όλη η πόλη κινούνταν σε τρελούς ρυθμούς, γιορτάζοντας το “Happy Patrick’s Day”, με τα δρώμενα να παραπέμπουν σε καρναβαλική πράσινη εκδήλωση, όπως...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.