π. Θεόδωρος Ζήσης

Θεραπεία καρκινοπαθών με την θαυμαστή επέμβαση της οσίας μητρός ημών Μεθοδίας της εν Κιμώλω [ΒΙΝΤΕΟ 2014]

εικόνα άρθρου: Θεραπεία καρκινοπαθών με την θαυμαστή επέμβαση της οσίας μητρός ημών Μεθοδίας της εν Κιμώλω [ΒΙΝΤΕΟ 2014]
Ὁμιλία τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

Στο βίντεο που ακολουθεί ο σεβαστός π. Θεόδωρος Ζήσης, μας αναφέρει ορισμένα από τα θαύματα της Οσίας Μεθοδίας της εν Κιμώλω


Η οσία Μεθοδία, με την καθαρότατη και ουράνια ζωή της διά της οποίας ευχαρίστησε και δόξασε τον Θεό, αξιώθηκε πλην των χαρισμάτων που έλαβε, να κάνει και θαύματα προς δόξαν Χριστού, σε όσους ζητούσαν με πίστη την βοήθειά της.

Αναφέρονται μερικά από τα θαύματά της:

  • Κάποιος γεωργός από την Κίμωλο, είχε όγκο στο λαιμό. Κατέφυγε με θέρμη και πίστη στην οσία, η οποία αφού προσευχήθηκε, σημείωσε επάνω στον λαιμό του το σημείο του Τιμίου Σταυρού, και έδωσε συγχρόνως στον ασθενή να πιει λάδι από την ακοίμητη κανδήλα τού ασκητηρίου της. Ο ασθενής θεραπεύθηκε τελείως και δόξασε τον Θεό.
  • Η σύζυγος τού Βασιλείου Λογοθέτου, πού ήταν στείρα, κατέφυγε στην οσία Μεθοδία, παρακαλώντας την θερμά να προσευχηθεί για να συλλάβει παιδί. Προσευχήθηκε η οσία και πρώην άγονη και στείρα γυναίκα συνέλαβε και γέννησε παιδί δοξάζοντας κι αυτή τον Θεό για το θαύμα που της έγινε.
  • Η Αικατερίνη Λογοθέτου αρρώστησε βαριά. Η οσία Μεθοδία την επισκέφθηκε και με τις προσευχές της και το λάδι από το καντήλι τού ασκητηρίου της παραδόξως θεραπεύτηκε.
  • Άλλη γυναίκα από την Κίμωλο είχε όγκο στο στήθος. Ακούγοντας για την χάριν, πού είχε η οσία από τον Κύριο να θεραπεύει, προσέτρεξε σ’ αυτήν με πίστη. Με τις προσευχές της αγίας και το αγιασμένο λάδι θεραπεύθηκε.
  • Ο ιερεύς Γεώργιος Ν. Λογοθέτης ασθένησε βαρειά και κινδύνευε. Η οσία μήτηρ τού έστειλε «σταύρωμα» από το αγιασμένο λάδι της ακοίμητης κανδήλας της. Άλειψαν με αυτό τον βαρέως ασθενούντα ο οποίος αμέσως ιάθη.
Π. Θεόδωρος Ζήσης – Θαύματα της Οσίας Μεθοδίας της εν Κιμώλω (video – 2014)

Ι.N. Αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης – Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 (8/10/2014) 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Άγιος Αθανάσιος ο Νέος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. Ο βίος του Αγίου Αθανασίου, οι αρετές του, το έργο του ως Επίσκοπος, τα θαύματά του, Πως προστάτευε το ποίμνιό του από τον παπισμό, Τι έκανε σε ένα χωριό όπου συνηθιζόταν η καύση των νεκρών

Ο ετοιμαζόμενος κοινός εορτασμός του Πάσχα με τους ετεροδόξους απορρίπτεται διαχρονικά από τους Ορθοδόξους (2024)

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. «Ἡ Α΄ ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενική Σύνοδος ἐπέβαλε τόν κοινό ἑορτασμό μέ τούς Ὀρθοδόξους καί ὄχι μέ τούς αἱρετικούς»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.