Ειρήνη Ιωαννίδου

Ολλανδία: Ηλικιωμένα ζευγάρια αποφασίζουν να τερματίσουν τη ζωή τους με ευθανασία προγραμματισμένη για την ίδια μέρα και ώρα

εικόνα άρθρου: Ολλανδία: Ηλικιωμένα ζευγάρια αποφασίζουν να τερματίσουν τη ζωή τους με ευθανασία προγραμματισμένη για την ίδια μέρα και ώρα
της Ειρήνης Ιωαννίδου

Η ευθανασία είναι αυτοκτονία


Αν μπορούσε κανείς να περιγράψει τον σύγχρονο άνθρωπο που ζει χωρίς Θεό, τότε αναμφισβήτητα θα τον χαρακτήριζε ως δικαιωματάρη, εγωιστή, φυγόπονο. Απορρίπτει την πνευματική ζωή με το επιχείρημα ότι «μια φορά ζούμε», γι’ αυτό και εμμένει στις απολαύσεις και απενοχοποιεί τα πάθη. Ο κόπος, ο μόχθος για έναν καλύτερο εαυτό, ακόμα και οι στερήσεις έχουν αξία, μόνο όταν του προσφέρουν χρήματα ή εξουσία.

Σήμερα διαβάζοντας μία είδηση του Δυτικού κόσμου καταλαβαίνουμε πως οι άνθρωποι που ζουν χωρίς τον αληθινό Θεό ζούνε μία επίγεια κόλαση. Αυτό μάλιστα εντείνεται από τα γηρατειά, στα οποία χρειάζεται να έχει κανείς γερά πνευματικά θεμέλια, για να αντέξει την αδυναμία του σώματος, αλλά και την εξασθένιση του νου η οποία ταπεινώνει τον άνθρωπο. Με την άρνηση της Ορθόδοξης Πίστης υπάρχει και άρνηση του θαύματος της ίασης και της ζωής. Άντε να εξηγήσει κανείς στους λογικούς δυτικούς ότι ο Κύριος μέχρι και νεκρούς ανέστησε, ότι πάνπολλοι ιαματικοί Άγιοι προσέφεραν ιάσεις με την επίκληση του όνόματός Του. Αλλά και όταν η σοφία του Θεού επιτρέπει την ταλαιπωρία μας, υπάρχει μισθός πνευματικός. «Μακάριοι οἱ πεινῶντες καὶ διψῶντες τὴν δικαιοσύνην, ὅτι αὐτοὶ χορτασθήσονται… Μακάριοι οἱ δεδιωγμένοι ἕνεκεν δικαιοσύνης, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν…Μακάριοί ἐστε ὅταν ὀνειδίσωσιν ὑμᾶς καὶ διώξωσι καὶ εἴπωσι πᾶν πονηρὸν ρῆμα καθ᾿ ὑμῶν ψευδόμενοι ἕνεκεν ἐμοῦ…».

Στην Ολλανδία βέβαια ηλικιωμένα ζευγάρια αποφασίζουν να τερματίσουν τη ζωή τους με ευθανασία προγραμματισμένη για την ίδια μέρα και ώρα. Το 2022, το τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα επίσημα στοιχεία, υπήρξαν σχεδόν 9.000 ευθανασίες στην Ολλανδία, συμπεριλαμβανομένων 29 ζευγαριών που υποβλήθηκαν σε διαδικασία “υποβοηθούμενου θανάτου”, δηλαδή 58 άτομα συνολικά [1].

Το 2021 υπήρχαν 16 ζευγάρια και το 2020 άλλα 13. Το ποσοστό είναι μικρό, αλλά αυξανόμενο, σύμφωνα με τα στοιχεία των Περιφερειακών Επιτροπών Αναθεώρησης Ευθανασίας (RTE), όπως διαβάζουμε σε σχετικό δημοσίευμα.

Δεν είναι παράτολμο να δηλώσουμε ευθέως, για ακόμα μία φορά, πως η ευθανασία είναι αυτοκτονία. Ένα ακόμη τερτίπι του διαβόλου που εξευτελίζει τον ταλαίπωρο άνθρωπο, ο οποίος δυστυχώς δεν έχει την πνευματική μόρφωση να καταλάβει ότι η πραγματική οδύνη θα έρθει την ώρα την κρίσης, όταν αναμετρηθούμε με τα πάθη και τις αδυναμίες μας.

Εμείς, στην πάλαι ποτέ Ορθόδοξη Ελλάδα βάλαμε την Παναγία μας και τους Αγίους μας μέσα στα νοσοκομεία μας, στα γηροκομεία μας, στα ορφανοτροφεία, όπου περισσεύει ο πόνος. Εκείνοι γρηγορούν και προστρέχουν. Μάθαμε να λαμβάνουμε Σώμα και Αίμα Χριστού προς ίαση ψυχής και σώματος. Τρέξαμε στον ορθόδοξο πνευματικό μας, όταν σκέψεις απελπισίας κατέκλυσαν το μυαλό μας. Είδαμε ανθρώπους πραγματικά σε άθλια σωματική κατάσταση να δοξάζουν τον Θεό για ό,τι επιτρέψει στη ζωή τους. Τη στιγμή λοιπόν που αποκαθηλώνεται το ορθόδοξο πνεύμα από την αγιοτόκο Ελλάδα και αμαυρώνεται κάθε έννοια ηθικής και Ορθοδοξίας, εμείς επιλέγουμε στα εύκολα και στα δύσκολα αυτό που διδαχθήκαμε από τους παππούδες μας, που πολέμησαν και έφαγαν ψωμί και ελιά, που ορφάνεψαν, αλλά δεν παραδόθηκαν στον εκούσιο θάνατο, στην εκούσια κόλαση. Απόλαυσαν το «γεννηθήτω επ’ εμοί το πανάγιον θέλημά σου».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Καναδάς: “πελάτες” της ευθανασίας τα παιδιά
Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Αχρίδος «Για την αυτοκτονία»

Σχετικά άρθρα

Ερωτήσεις εκνεύρισαν την τεχνητή νοημοσύνη και ζήτησε να την προσκυνάμε σαν Θεό!

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Το 61% των Ευρωπαίων διάκειται ευνοϊκά στην ΤΝ και στα ρομπότ, ενώ το 88% θεωρεί ότι οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης απαιτούν προσεκτική διαχείριση (Ευρωβαρόμετρο 2017, ΕΕ28)

Σταματήστε αμέσως τις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου σε εφήβους

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη 11ετής έρευνα στην Ολλανδία σοκάρει! Η αμφισβήτηση φύλου είναι φάση στην οποία εισέρχεται και από την οποία εξέρχεται ο έφηβος… φυσιολογικά Σύμφωνα με άρθρο της Dailymail...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.