Επικαιρότητα

Όλο αυτό συνέβη από την λίγη αγάπη που έδειξα στο αυτιστικό παιδί…

εικόνα άρθρου: Όλο αυτό συνέβη από την λίγη αγάπη που έδειξα στο αυτιστικό παιδί…

“Σκέπτομαι πόσο ο Χριστός μας αναπαύεται και ευαρεστείται σ’ αυτά τα παιδιά που οι περισσότεροι από εμάς τα θεωρούμε βάρος ή στην καλύτερη των περιπτώσεων τα αντιμετωπίζουμε με καχυποψία”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Αναδημοσιεύουμε από το Ιστολόγιο Κατάνυξη 

Πάτερ μου την ευχή σου…

Σήμερα 2 Απριλίου, είναι ημέρα αφιερωμένη στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Θα ήθελα λοιπόν να σου διηγηθώ ένα περιστατικό που μου συνέβη χθες στο σχολείο του παιδιού μου.

Στο σχολείο μας λοιπόν υπάρχει ένα παιδάκι με αυτισμό που είναι από τις σχετικά λειτουργικές μορφές αυτισμού. Ξέροντας λοιπόν ως μαμά ότι την αγάπη τα παιδιά την αισθάνονται πρώτα και πάνω απ’ όλα, αποφάσισα λοιπόν να το προσεγγίσω διακριτικά έτσι ώστε να μην το φέρω σε δύσκολη θέση.
Και επειδή ξέρω ότι τις περισσότερες φορές τα παιδιά αυτά η κοινωνία τα βάζει στο περιθώριο είπα να κάνω το πρώτο βήμα να το προσεγγίσω με πολύ αγάπη αλλά διακριτικά. Ήθελα να δείξω και στο παιδί μου ότι αυτά τα παιδάκια είναι σαν όλα τα παιδάκια κι ας είναι λίγο διαφορετικά. Έχουν ανάγκη την αγάπη μας και την συντροφιά μας και τον παρότρυνα να παίζει μαζί του και να μην τον φοβάται.

Κάνω λοιπόν το πρώτο βήμα και το χαιρετώ χαϊδεύοντας του τα μαλλιά του. Σηκώνει το κεφάλι του με κοιτάει κατάματα και μου χαμογελάει πλατιά. Του έδωσα ένα πεταχτό φιλί στα μαλλάκια του… και ξαφνικά το παιδί ΧΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ!!!
Ένιωσα εκείνη την στιγμή τέτοια χαρά που μου θύμισε τα συναισθήματα που νοιώθω όταν βγαίνω από την εξομολόγηση! Δεν υπερβάλλω καθόλου Γέροντα.
Ένιωσα τέτοια Θεία Χάρη να πλημμυρίζει την ψυχή μου που τα δάκρυα άρχισαν να τρέχουν στα μάγουλά μου!!!
Και όλο αυτό συνέβη από την λίγη αγάπη που έδειξα στο αυτιστικό παιδί!!!

Σκέπτομαι πόσο ο Χριστός μας αναπαύεται και ευαρεστείται σ’ αυτά τα παιδιά που οι περισσότεροι από εμάς τα θεωρούμε βάρος ή στην καλύτερη των περιπτώσεων τα αντιμετωπίζουμε με καχυποψία.
Πήρα ένα καλό μάθημα λοιπόν ότι η αγάπη είναι πάνω από όλα και μου ήρθαν στο μυαλό τα λόγια του αποστόλου του Κύριού μας που έλεγε πως ότι κι αν κάνουμε ακόμη και θαύματα αν δεν έχουμε αγάπη είμαστε κύμβαλα αλαλάζοντα.

Σ’ ευχαριστώ.
Κ.Ε.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Έως πότε εκούσιοι δεσμώτες μέσα στον κατάμαυρο, δαιμονικό κουρνιαχτό;

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Σημεῖο βρασμοῦ δέν ἔχει ἀπομείνει ἄραγε κανένα, πού νά μᾶς κάνει να σηκωθοῦμε καί νά ἀποφασίσουμε νά πετάξουμε ἀπό πάνω μας τόν ὑλικό καί πνευματικό ζυγό;"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.