Αποτείχιση

Ομότ. καθηγητής Α.Π.Θ. πρωτ/ρος π.Θεόδωρος Ζήσης, 6 χρόνια Ορθόδοξη ομολογία, 6 χρόνια Αποτείχιση

εικόνα άρθρου: Ομότ. καθηγητής Α.Π.Θ. πρωτ/ρος π.Θεόδωρος Ζήσης, 6 χρόνια Ορθόδοξη ομολογία, 6 χρόνια Αποτείχιση
Συντακτική ομάδα katanixi.gr

Τιμή και ευθύνη η μαθητεία μας παρά τους πόδας ενός Ορθοδόξου  διδασκάλου σε καιρό παναιρέσεως…


Οι αγώνες για την υπεράσπιση της πατρίδος δεν προϋποθέτουν τον ηρωισμό, αλλά γεννούν ήρωες. Οι αγώνες για την υπεράσπιση της πίστεως δεν προϋποθέτουν την αγιότητα αλλά γεννούν Αγίους, ομολογητές και μάρτυρες.  

Το μυστικό υλικό από το οποίο είναι πλασμένοι οι ήρωες είναι η αγνή ανυπόκριτη αγάπη για το ιδανικό της Πατρίδας, η τιμή στους αγώνες των προγόνων και μια υγιής αίσθηση καθήκοντος πέρα από τον ατομισμό. Το υλικό από το οποίο είναι πλασμένοι οι άγιοι είναι βαθιά πίστη στο Χριστό και η ταπείνωση, που γεννά την αγάπη και τη συγχώρεση προς όλους, την αυτοθυσία της προσωπικής προσευχής. 

Οι ομολογητές Άγιοι που ως Άτλαντες της πίστεως σήκωσαν στους ώμους τους την Ορθοδοξία, ο Άγιος Μάξιμος ο ομολογητής, ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης, ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός, ο Άγιος Μέγας Φώτιος, ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς και ο Άγιος Πατροκοσμάς ο Αιτωλός, στην προσωπική τους ζωή έλιωναν σαν λαμπάδες, θυσιάζοντας τον εαυτό τους για να φωτίζουν το σκότος της αιρέσεως και να προφυλάξουν τον πιστό λαό.

Εμάς μας αξίωσε ο Θεός να ζήσουμε τους αγώνες για την Ορθοδοξία δίπλα σε δύο κληρικούς που διώχθηκαν από την διοικούσα Εκκλησία, επειδή ομολόγησαν ότι  “Ο παπισμός είναι αίρεση, ο οικουμενισμός παναίρεση και το Κολυμπάρι ψευδοσύνοδος” και επειδή διέκοψαν την πνευματική κοινωνία με τον αιρετίζοντα οικουμενιστή Επίσκοπό τους. 

Τον έναν, τον π. Νικόλαο, τον κάλεσε δίπλα του ο Κύριος για να μας παιδαγωγήσει και μέσα στο καμίνι της απώλειας να αυξήσει την πίστη και να μας αφυπνίσει. Νυν επέστη ο καιρός, το στάδιο των αρετών ηνέωκται. 

Τον έτερο, τον π. Θεόδωρο, μας τον χαρίζει για να είμαστε αναπολόγητοι ενώπιόν Του. Μας άφησε τον απλανή οδηγό σε καιρό παναίρεσης, διότι “ όντως μέγα κατ αλήθειαν το μυστήριο της υπακοής”. Είμαστε βέβαιοι πως μαθητεύοντες δίπλα στους πατέρες μας, τον μακαριστό π.Νικόλαο Μανώλη και τον αγιοπατερικότατο π. Θεόδωρο Ζήση, δεν θα δώσουμε λόγο εάν καλώς ομολογήσαμε αλλά εάν καλώς στηρίξαμε την ομολογία τους.

Ο κανόνας της Αποτείχισης δεν είναι χρονόμετρο Ορθόδοξης ομολογίας, δεν είναι καλάθι γνώσεων να το γεμίσεις, είναι η φωτιά της Πίστης. Κλήρος και λαός είναι ο δυναμίτης και ο π. Θεόδωρο το φυτίλι. Επειδή ο δυναμίτης της πίστεως είναι υγρός από το πνεύμα της εκκοσμίκευσης, επιμηκύνει ο Θεός μυστικά το “φυτίλι”, που θυσιάζει τον εαυτό του και καίγεται, σε πείσμα όλων εκείνων που επιβουλεύονται τη φλόγα του, για να φτάσει να πυροδοτήσει την αγάπη για τον Χριστό και να ανατινάξει το παναιρετικό οικοδόμημα των οικουμενιστών.       

Έτη πολλά και ευλογημένα πατέρα Θεόδωρε, για την ονομαστική σας εορτή και για τα 6 χρόνια της Αποτείχισής σας, την Κυριακή της Ορθοδοξίας του 2017. Με τις ευχές του μακαριστού Γέροντά μας να ζείτε από εδώ τον Παράδεισο και να αξιωθούμε όλοι μαζί να ανταμωθούμε στην Άνω Ιερουσαλήμ. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Ο Άγιος προστάτης της Αποτείχισης Θεόδωρος ο Στουδίτης!

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. Αυτό που ξεχωρίζει και χαρακτηρίζει τη θεοειδή πορεία του Αγίου Θεοδώρου είναι η εμμονή του στην απαρασάλευτη τήρηση των Κανόνων και δογμάτων της πίστης μας...

Τριάντα δύο χρόνια από την εκλογή Βαρθολομαίου… Φτάνει πια, αρκετό οικουμενιστικό δηλητήριο πότισε την Ορθοδοξία!

“Πλέον συγκεκριμένως, ἐρωτοῦμεν εὐλόγως: Κατά τήν Θεοτίμητον Παναγιότητα Ὑμῶν, πόσες Ἐκκλησίες ὑπάρχουν; Μία ἤ πολλές; Ὁ Χριστός ἵδρυσε Μία ἤ πολλές Εκκλησίες;”

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

Ἄρθρο τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση Ὁμότιμου Καθηγητή Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ. «Ἡ παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ ὡς πυρκαγιά καί ὡς πλημμύρα καταστρέφει καί ἀφανίζει τά χλοερά δάση, τά λειβάδια, τούς καρποφόρους κήπους καί δενδρῶνες τῆς Ὀρθόδοξης Πίστης καί Ζωῆς...»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.