Ελευθέριος Κοσμίδης

Όποιος πληρώνει είναι το αφεντικό

εικόνα άρθρου: Όποιος πληρώνει είναι το αφεντικό

Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η κυβέρνηση αποφάσισε, με τροπολογία που κατέθεσε, την επιχορήγηση εκτάκτου επιδόματος στην Εκκλησία και σε κάθε θρησκευτικό και εκκλησιαστικό νομικό πρόσωπο (όπως προβλέπεται από τον NOMO ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4301 ΦΕΚ Α’ 223/07.10.2014)…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής νομικά πρόσωπα (η χρήση του όρου ΕΚΚΛΗΣΙΑ αναπαράγεται για την ακρίβεια των εγγράφων και όχι επειδή αποδεχόμαστε όσα οικουμενιστικά η ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου Κρήτης συνοδικώς θέσπισε): Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο

Η εν Ελλάδι Καθολική Εκκλησία, λοιπές υφιστάμενες Εκκλησίες και τα νομικά πρόσωπα τους, και η Εξαρχία των εν Ελλάδι Αρμενίων Καθολικών.

Η Αγγλικανική Εκκλησία, ως θρησκευτικό νομικό πρόσωπο, υπό την επωνυμία: «Αγγλικανική Εκκλησία στην Ελλάδα Θρησκευτικό Νομικό Πρόσωπο», που εδρεύει στην Αθήνα.

Η Αιθιοπική Ορθόδοξη Εκκλησία ως θρησκευτικό νομικό πρόσωπο, υπό την επωνυμία: «Αιθιοπική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αθήνας Θρησκευτικό Νομικό Πρόσωπο», που εδρεύει στην Αθήνα.

Η Κοπτορθόδοξη Εκκλησία ως εκκλησιαστικό νομικό πρόσωπο, υπό την επωνυμία: «Αιγυπτιακή Κοπτορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο», που εδρεύει στις Αχαρνές Αττικής

Η Εκκλησία των Ορθόδοξων Αρμενίων ως εκκλησιαστικό νομικό πρόσωπο, υπό την επωνυμία: «Μητρόπολη Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο», που εδρεύει στην Αθήνα

Η Ευαγγελική Εκκλησία των γερμανόγλωσσων ως θρησκευτικό νομικό πρόσωπο, υπό την επωνυμία: «Ευαγγελική Εκκλησία Γερμανόγλωσσων εν Ελλάδι Θρησκευτικό Νομικό Πρόσωπο» που εδρεύει στην Αθήνα.

Η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία ως εκκλησιαστικό νομικό πρόσωπο, υπό την επωνυμία: «Ευαγγελική Εκκλησία της Ελλάδος Εκκλησιαστικό Νομικό Πρόσωπο», που εδρεύει στην Αθήνα

Η Ορθόδοξη Εκκλησία των Ασσυρίων ως θρησκευτικό νομικό πρόσωπο, με την επωνυμία: «Χριστιανική Ασσυριακή Εκκλησία στην Ελλάδα Θρησκευτικό Νομικό Πρόσωπο», που εδρεύει στο Αιγάλεω Αττικής.

Η Αρμενική Ευαγγελική Εκκλησία της Ελλάδος ως Θρησκευτικό Νομικό Πρόσωπο, με την επωνυμία «Αρμενική Ευαγγελική Εκκλησία της Ελλάδος», που εδρεύει στον Πειραιά.

Επιφυλασσόμαστε να δημοσιεύσουμε το πλήρες μητρώο, εφ’ όσον ανταποκριθεί το υπουργείο Παιδείας και μας αποστείλει την σχετική επικαιροποιημένη λίστα. Παρ’ όλα αυτά θα θέλαμε να επισημάνουμε δύο κεντρικές διαστάσεις της πολιτικής κίνησης της κυβερνήσης.

Διάσταση πρώτη: ΙΣΟΝΟΜΙΑ. Όπως επιδοτήθηκαν τα ΜΜΕ και ο μοιρασμός της πίτας υπήρξε σκανδαλώδης, αναμένουμε τη λίστα με τα ακριβή ποσά, για να κατανοήσουμε με ποια λογική θα γίνει ο διαμοιρασμός αυτός.

Διάσταση δεύτερη: ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ.

Αν θεωρηθεί πως εξαγοράζεται η συναίνεση, η σιωπή και η στήριξη των πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης με τις επιδοτήσεις αυτές, η επικρατούσα θρησκεία της χώρας υποβιβάστηκε και εξομοιώθηκε με όλες τις πλάνες, πίστεις και αιρέσεις. Αν για τους λοιπούς είναι μια ένεση ρευστότητας αυτή η επιδότηση, για τους διοικούντας τη μόνη οδό σωτηρίας είναι τα τριάντα αργύρια της προδοσίας.

Συνεχίζει να εκτίθεται η Εκκλησιαστική μας διοίκηση, επιμένοντας να αναζητά τη λύση στην πολιτική και την επιστήμη, ενώ γυρνάει την πλάτη στο Θεό.

“Σταυρέ του Χριστού σώσον ημάς τη Δυνάμει σου”.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Μήπως θα έπρεπε ο Αρχιεπίσκοπος να είναι περισσότερο προσεχτικός με αυτούς που συναλλάσσεται;
– Η ΔΙΣ ευχαριστεί την ασεβή κυβέρνηση και εκείνη συνεχίζει τον πόλεμο απέναντί της
– Όταν τα προβλήματα της σημερινής Εκκλησίας της Ελλάδος περιορίζονται στον μαμμωνά, τότε ε ναι…
Επονείδιστη η επιστολή της ΔΙΣ προς τον Πρωθυπουργό

Σχετικά άρθρα

Ανεξέλεγκτη εκκοσμίκευση στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Ποιος τολμά να διοργανώνει νύχτα πούρου και αλκοόλ στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού;  Προκάλεσε σκανδαλισμό και έντονα αρνητικά σχόλια η είδηση για τη διοργάνωση Cigar...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.