Επικαιρότητα

Οργή Μπάτσκας Ειρηναίου για το συλλείτουργο Βαρθολομαίου-Ιερώνυμου και το ουκρανικό

εικόνα άρθρου: Οργή Μπάτσκας Ειρηναίου για το συλλείτουργο Βαρθολομαίου-Ιερώνυμου και το ουκρανικό

Οργή Μπάτσκας Ειρηναίου για το συλλείτουργο Βαρθολομαίου-Ιερώνυμου και το ουκρανικό: Θα μοιραστούν την ευθύνη για το μεγαλύτερο σχίσμα

Μπορεί η Μόσχα να κρατάει στάση αναμονής και να θεωρεί πως ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος δεν μνημόνευσε τον επικεφαλής της νέας ουκρανικής εκκλησίας Επιφάνιο, αλλά στην Σερβία τα πνεύματα άναψαν!!

Ο Σέρβος Μητροπολίτης Μπάτσκας Ειρηναίος καταδίκασε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την μνημόνευση Επιφάνιου παρουσία Ιερώνυμου σχολιάζοντας πως η πράξη αυτή “θα επαναφέρει νέες διαιρέσεις στην ορθόδοξη θρησκεία”.

«Αυτή η πράξη είναι το τελευταίο βήμα πριν την άβυσσο ενός ακόμα βαθύτερου και πιο επικίνδυνου σχίσματος στην εκκλησιαστική Ορθοδοξία», δήλωσε ο Ειρηναίος την Κυριακή το βράδυ.

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναγνωρίζει την νέο-ανακηρυγμένη «Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας», τις αποφάσεις της οποίας θεωρεί μη κανονικές και μη δεσμευτικές καθώς έχει «σχισματική ιεραρχία και κλήρο».

Στο δελτίο τύπου του, ο επίσκοπος Ειρηναίος είπε ότι εάν ο Έλληνας Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν ξυπνήσει την τελευταία στιγμή, θα «μοιράζεται ευθύνη ενώπιον του Θεού, της Εκκλησίας και της ιστορίας με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο» για το «μεγαλύτερο και πιο δύσκολο σχίσμα στην Ορθόδοξη εκκλησία».

«Η στάση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που διατυπώνεται από την Ιερά Σύνοδο των Επισκόπων, δεν αλλάζει – δεν αναγνωρίζουμε τους Ουκρανούς σχισματικούς ως κανονική αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία», δήλωσε ο Ειρηναίος.

Η σκληρή στάση της Σερβικής Εκκλησίας στο ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα αντικατοπτρίζει τον φόβο ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα μπορούσε σε κάποιο βαθμό να ακολουθήσει την ίδια μέθοδο με την “Εκκλησία του Μαυροβουνίου” ή την “Μακεδονική Εκκλησία”.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.