Επικαιρότητα

Ορθή εκκλησιολογική θέση από την Πολωνική Εκκλησία που παραδέχεται πως ο ψευδεπίσκοπος Ουκρανίας Επιφάνιος παραμένει ένας λαϊκός

εικόνα άρθρου: Ορθή εκκλησιολογική θέση από την Πολωνική Εκκλησία που παραδέχεται πως ο ψευδεπίσκοπος Ουκρανίας Επιφάνιος παραμένει ένας λαϊκός

…αναγνωρίζουμε, εκτιμούμε και προσευχόμαστε για τον Ονούφριο“…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com από το oukraniko.blogspot.com το ακόλουθο άρθρο, το οποίο δημοσιεύουμε κατόπιν της σχετικής γραπτής άδειας της διαχειρίσεως της Ιστοσελίδας.


Πολωνική Εκκλησία: «Ο Επιφάνιος είναι και παραμένει ένας λαϊκός. Δεν υπάρχουν δύο εκκλησιολογίες»

Από το γραφείο του Μητροπολίτη Σάββα Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας ανακοινώθηκε ότι ότι η στάση της Πολωνικής Εκκλησίας απέναντι στην Ουκρανία δεν έχει αλλάξει καθόλου.

Μετά από ερώτηση που έθεσε η διοίκηση του τηλεοπτικού ουκρανικού καναλιού Church Today, στο Γραφείο του Μητροπολίτη Σάββα, ήρθε η απάντηση ότι, η Πολωνική Ορθόδοξη Εκκλησία επιβεβαιώνει ότι θεωρεί τον Επιφάνιο Ντουμένκο ως λαϊκό.

Το γραφείο του Μητροπολίτη Σάββα σχολίασε την έκκληση των ιεραρχών της Πολωνικής Εκκλησίας της 30ης Νοεμβρίου 2020 σχετικά με τη θέση της απέναντι στην σχισματική “Εκκλησία” που δημιούργησε το Φανάρι στην Ουκρανία.

Η πρωτοσυγκελία ανέφερε ότι: «Ως Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας έχουμε στείλει ένα γράμμα «σε όλους τους Προκαθημένους των Τοπικών Εκκλησιών, συμπεριλαμβανομένου του Μητροπολίτη Ονουφρίου, τον οποίο αναγνωρίζουμε, εκτιμούμε και προσευχόμαστε γι’αυτόν.

Οι Ιεράρχες της Εκκλησίας μας στην έκκλησή τους δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σύγχρονη διαίρεση της Ορθοδοξίας με την έννοια της λειτουργικής κοινωνίας της οποίας ο τερματισμός είναι οδυνηρός για τους πιστούς, ειδικά σήμερα, όπου ο Σατανάς πολεμά την Θεία Ευχαριστία».

Η στάση της Πολωνικής Εκκλησίας απέναντι στην Ουκρανία δεν αλλάζει με τίποτα. Το κακό παραμένει κακό, και αυτό είναι μια διάσπαση, ο λεγόμενος “Μητροπολίτης” Επιφάνιος παραμένει για μας ένας κοσμικός άνθρωπος, ένας λαϊκός.

Στην Ορθοδοξία, δεν υπάρχουν δύο εκκλησιολογίες. Υπάρχει μια που υποχρεώνει όλους».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Εκκλησία της Πολωνίας: Δεν αναγνωρίζουμε την Εκκλησία της Ουκρανίας
Η Εκκλησία της Πολωνίας για την αυτοκεφαλία στην Ουκρανία

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.