Φοβερό το μίσος των δαιμόνων κατά του αήττητου σημείου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δεν έχει τελειωμό ο πόλεμος που δέχεται η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία! Η μαρτυρική και πολυαγαπημένη Βόρειος Ήπειρος συνεχίζει να υφίσταται διώξεις σε κάθε επίπεδο, καθώς ο κρατικός μηχανισμός γενικότερα στη γειτονική χώρα διακατέχεται από μια νοοτροπία η οποία εκφράζεται με ενέργειες και πράξεις μίσους προς τους Έλληνες, την ελληνική γλώσσα και την Ορθοδοξία.

Πολύ πρόσφατο παράδειγμα είναι η απαίτηση ευνοούμενου από τον Πρωθυπουργό υπαλλήλου να απομακρυνθεί ο Σταυρός που ύψωσαν νέοι στο Μοναστήρι της Παναγίας της Αειθαλιώτισας στη Χιμάρα. Όσο και να φαίνεται αδιανόητο για έναν κρατικό υπάλληλο, αυτός ενοχλήθηκε τόσο από το σημείο του Τιμίου Σταυρού που με θράσος απαιτεί την απομάκρυνσή του από το Μοναστήρι, χωρίς να είναι δική του αρμοδιότητα.

Παράλληλα κινήθηκε διαδικασία εισαγγελικής δίωξης κατά των νέων της κωμόπολης που, από ευλάβεια και χωρίς κανένα άλλο κίνητρο, ανύψωσαν σε σχετικά απόμακρη περιοχή το σημείο του Σταυρού.

Το μένος κατά της Ορθόδοξης Κοινότητας στην Αλβανία από ευνοούμενους της Κυβέρνησης το διαπιστώσαμε και στο παρελθόν με όσα έγιναν στον Άγιο Αθανάσιο στους Δρυμάδες ή στον Ι.Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πρεμετή.

Παρά το γεγονός ότι είναι κατοχυρωμένο το δικαίωμα της Ορθόδοξης Κοινότητας η διαχείριση των χώρων λατρείας και των Ιερών Μονών που ιστορικά της ανήκουν, όπως διαβάζουμε στο εν λόγω άρθρο με τίτλο: “O «υπάλληλος» με θράσος κατά του Σταυρού”, ο Διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Αυλώνα απαιτεί με θράσος από το Δήμαρχο της Χιμάρας να απομακρύνει το Σταυρό, απαίτηση που προσβάλλει το θρησκευτικό συναίσθημα των Ορθόδοξων Χριστιανών. Φοβερό το μίσος των δαιμόνων κατά του αήττητου σημείου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού! 


Δείτε σχετικά:
Τα ελληνόπουλα της Χιμάρας τίμησαν την επέτειο του ΟΧΙ
12 Αυγούστου 2010, Αλβανοί δολοφονούν τον Αριστοτέλη Γκούμα επειδή μιλούσε ελληνικά
ΕΚΤΑΚΤΗ Ανακοίνωση: Η κυβέρνηση Ράμα αφαίρεσε τις δίγλωσσες πινακίδες στη βόρειο Ήπειρο
Αλβανία: Ανατίναξαν το μνημείο του αγωνιστή Θύμιου Λιώλη
Πρόκληση από τους Τσάμηδες Αλβανίας: Ετοιμάζουν πορεία στα σύνορα -Για την «γενοκτονία από τους Ελληνες»!
Η τρομοκρατία που δέχονται οι συμπατριώτες μας στη Β. Ήπειρο από το αλβανικό καθεστώς