“Στο απόσπασμα αυτό ο π. Νικόλαος Μανώλης τοποθετείται σχετικά με το πρόσωπο του καθηγουμένου της Ι. Μονής Κωνσταμονίτου του Αγίου Όρους, γέροντος Αγάθωνος, για τον ρόλο του στην Ορθοδοξία της σύγχρονης εποχής”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Αναδημοσιεύουμε από το Ιστολόγιο Κατάνυξη.

Όλοι οι παραδοσιακοί Ορθόδοξοι έχουμε τον ίδιο λογισμό, την ίδια απορία. Γιατί το Άγιο όρος δεν αντιδρά και δεν μιλάει; Γιατί ακολουθεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον κατήφορο της αίρεσης του Οικουμενισμού; Γιατί του κάνει πλάτες στο Ουκρανικό; Την πιο ξεκάθαρη και ωμή απάντηση στο ερώτημα αυτό δίνει ο μακαριστός γέρων Αγάθων Ηγούμενος της Ι.Μ. Κωνσταμονίτου του Αγίου Όρους.

“Γιατί ο καθένας αυτό που ζει! Άμα δεν ζεις κάτι, δεν βιώνεις κάτι, δεν ψηλαφείς σαν τον Θωμά! Είδες τον Θωμά; Του είπαν οι Δώδεκα “Αναστήθηκε”. “Άντε παραμύθια με λέτε”. Και μετά 8 ημέρες έρχεται ο Χριστός. Του λέει “έλα άπιστε, δωσ’ μου το χέρι σου, βάλε το στην πλευρά μου”. Α, πάει ο Θωμάς! Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν υπολόγιζε τίποτα. Σφάξτε με, γδάρτε με, αναστήθηκε ο Χριστός. Έληξε! Αυτή είναι η Ορθοδοξία….”

Η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί.

γ. Αγάθων, Γιατί οι αγιορείτες δεν μπαίνουν πρώτοι στον αντιοικουμενιστικό αγώνα [ΒΙΝΤΕΟ 2015].wmv

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra