Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ανακοίνωσε την Αγιοκατάταξη του Γέροντος Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτη.

Για την Κατάνυξη, η πολιτική του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σε αυτήν την κρίσιμη εκκλησιαστική επικαιρότητα, σε σχέση με τις αγιοκατατάξεις, δεν είναι αθώα. Όσο και αν τα πρόσωπα που επιλέγονται είναι εν πολλοίς πραγματικοί Άγιοι, που τους αρμόζει η τιμητική προσκύνηση, εν τούτοις δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε πως η κίνηση αυτή ενδεχομένως εντάσσεται σε μια φαναριώτικη πολιτική εξαγοράς συνειδήσεων για το θέμα της Ουκρανικής Κακοκεφαλίας…

Εμείς, σε σχέση με την αγιοκατάταξη ενός Αγίου ορμώμενου από την ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρα του Αγίου Όρους, απευθυνόμαστε προσευχητικά στη Χάρη του με παρακλητική ικεσία, να φωτίσει τον ηγούμενο της Μονής κ. Ελισσαίο, να εγκαταλείψει τις οικουμενιστικές δράσεις του και τις συμπροσευχές με αιρετικούς, επιστρέφοντας στην ιερά παράδοση των Αγίων της Μονής του.

——————————————————————————————–
Διαβάζουμε στο πρακτορείο ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ:

Σήμερα το Ιερό μετόχι Αναλήψεως στο Βύρωνα θα είναι ανοιχτό από τις 5:00μ.μ. και θα τεθεί λείψανο και εικόνα του Οσίου για προσκύνηση. Αύριο πρωί επίσης θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία  εις  μνήμην του Οσίου σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση.

«Μετά τήν ἀνάγνωσιν τῶν Πρακτικῶν προγενομένων συνεδριῶν, ἤρξατο ἡ θεώρησις τῶν ἀναγεγραμμένων ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει θεμάτων. Εἰδικώτερον, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος, ἀποδεχθεῖσα εἰσήγησιν τῆς Κανονικῆς Ἐπιτροπῆς ἀνέγραψεν εἰς τό Ἁγιολόγιον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τούς ἐγνωσμένης ὁσιακῆς βιοτῆς καί πολιτείας Ἱερομόναχον Ἱερώνυμον Σιμωνοπετρίτην, Καθηγούμενον χρηματίσαντα τῆς ἐν Ἁγίῳ Ὄρει Ἱερᾶς Βασιλικῆς, Πατριαρχικῆς καί Σταυροπηγιακῆς Μονῆς Σίμωνος Πέτρας» σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Διαβάστε περισσότερα βιογραφικά του γέροντος εδώ