Ἄρθρο τοῦ ὁσιολογιοτάτου π.Εὐφροσύνου Ἱερομονάχου Σαββαΐτου
ἀποκλειστικά γιά τήν https://katanixi.gr/

Ζητούνται Επίσκοποι και ιερείς παλληκάρια, ομολογητές, κατήγοροι της πλάνης στην πράξη, όχι σιωπώντες και μνημονεύοντες τους Μασώνους!

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ ή ΘΕΟΦΟΡΟΙ;

Ἱερομόναχος π.Εὐφρόσυνος Σαβαΐτης

.ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ.

Αγαπητή μας “Κατάνυξη” και σεβαστοί μας αναγνώστες, χαιρόμαστε πολύ, που και πάλι επικοινωνούμε μαζί σας!

Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα και τις εορτές του αγίου Δωδεκαημέρου. Η αγανάκτησή μας είναι φυσικά μεγάλη για τη νέα τραγική προδοσία των Ιεραρχών μας. Με την πρόσφατη εγκύκλιο για την εφαρμογή των υγειονομικών βλάσφημων μέτρων εντός των ιερών ναών, έδειξαν όλοι τους πόσο ξένοι και αρνητές γίνονται καθημερινά της αγάπης του Χριστού. Κυριολεκτικά κολυμπάνε στο ψεύδος και τη διαστροφή δίχως ίχνη στοιχειώδους αιδούς. Νομίζουν ότι θα γιορτάσουν Χριστούγεννα αγάπης υπηρετώντας το άδικο και το σατανικό. Παραχωρούν τις ενοριακές αίθουσες για να γίνουν κέντρα του δαιμονικού εμβολίου! Ο Κύριος πραγματικά να τους λυπηθεί, να μη δούμε τέτοιες ασεβείς σκηνές! Τον περασμένο Μάρτιο λέγαμε πως ήταν έργο διαβόλου το κλείσιμο των ναών! Τώρα και πάλι έργο του πονηρού είναι το δήθεν άνοιγμα των μολυσμένων εκκλησιών! Ανταλλαγή δώρων έγινε, δεν το βλέπουμε; Αφού παραχωρούν τις ενορίες για το εμβόλιο του σατανά, πήραν “δώρο” μια αύξηση των μασκοφόρων! Το πιο φρικτό όμως είναι η εμμονή και η καύχησή τους γι’ αυτά, που ήδη γίνονται κραυγή Σοδόμων ενώπιον του Θεού! Υπερηφάνια! Ύβρις! Βδελύγματα εστώτα εν τόπω Αγίω! Ξεπέρασαν κάθε μέτρο ανομίας! Μόνοι τους επέλεξαν να μείνουν εκτός κιβωτού. Ένα μόνο μας θλίβει, το πλήθος που τους ακολουθεί! Ω Κύριε, μη τω θυμώ σου ελέγξης ημάς, μηδέ τή οργή σου παιδεύσης ημάς! Έως πότε θα μας ανέχεσαι! Το μόνο που τους ενδιαφέρει αγαπητοί φίλοι, είναι να προβάλλονται στα μέσα, να λειτουργούν θεατρικά με λατρευτικές παραστάσεις στις γιορτές, με στολές, λογάκια όμορφα και φιλανθρωπικές φιγούρες.

Στο κατάπτυστο κείμενο της τηλεσυνόδου προς τις ιερές Μητροπόλεις κάνουν λόγο για προτεραιότητα της Εκκλησίας στη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής! Ο Χριστός δηλ., το θέλημά του, η σωτηρία των ψυχών, η παρακαταθήκη των Αγίων Πατέρων, η πνευματική ιατρεία, η όντως ζωή, είναι ξένα και άχρηστα γι’ αυτούς! Τελικά πιστεύουν στον Αρχηγό της ζωής και στον νικητή του θανάτου; Φυσικά όχι. Αρνούνται πεισματικά να τελέσουν τα Ιερά Μυστήρια της μετανοίας, του Ευχελαίου, του Βαπτίσματος και του Γάμου! Αρνήθηκαν και τον Μεγάλο Αγιασμό της φύσεως των υδάτων! Μα, έχουν την ψευδαίσθηση ακόμα, ότι πρέπει να τους σέβεται κανείς; Εξαιτίας τους βλασφημείται δημοσίως το όνομα του Χριστού και της Εκκλησίας. Θλιβόμαστε αφάνταστα, αδελφοί, τέτοιες άγιες ημέρες. Και μόνο την ακολουθία του Αγίου Ευχελαίου να διαβάσετε, θα καταλάβετε γιατί αγανακτούμε. Εκεί ο Θεός μέσω της χρίσεως του αγίου ελαίου μας χαρίζει σφραγίδα ανεπιβούλευτη από τους δαίμονες και θεραπεία παντός πάθους και αυτοί προτιμούν τα εμβόλια που έχουν το όνομα του Εωσφόρου! Μα τόσος σκοτισμός;

Αν παρατηρήσετε, το βλέμμα τους έγινε μόνιμα άγριο, τα λόγια τους γεμάτα ειρωνεία, κρυφό μίσος και αυτοδικαίωση. Πλήρης Φαρισαϊσμός. Αλλίμονο τους όμως! Περισσότερο θα ανεχτεί ο Κύριος στην κρίση τον Ηρώδη και τον Καϊάφα, τους Φαρισαίους και τον Ιούδα, παρά αυτούς! Μας δείχνουν και δήθεν ανεξικακία οι μοιχείαις πνευματικαίς μεμεστωμένοι! Ποιός όμως πλέον τους ακούει; Μόνο τυφλοί και πορωμένοι οπαδοί τους, που δεν έχουν φόβο Θεού. Δεν αξίζει αδελφοί ούτε να τους αντικρύζουμε, αν τους αγαπάμε αληθινά, ας τους φτύνουμε νοερά κατά πρόσωπον! Αγαπητοί φίλοι, και λίγα λέμε, για όποιον σκανδαλίζεται! Είναι όσο πιο ταπεινά, ειλικρινά, αγνά και δίκαια μας επιτρέπεται! Έχουμε χρέος με ακραιφνή αγάπη να υπερασπιστούμε τον υβριζόμενο Χριστό και το Άγιο Πνεύμα! Ακόμη και μόνοι μας να μείνουμε! Θα φωνάζουμε την αλήθεια μέχρι θανάτου! Το πλήθος δυστυχώς κληρικών και λαϊκών συγχύζεται, φοβάται και προτιμά τον εφησυχασμό και την ένοχη ησυχία!

Βαφτίζει τη μίμηση των μαϊμούδων έργο ευσεβείας! Εμείς βέβαια θα συνεχίζουμε να χτυπάμε τις σειρήνες του πολέμου, μήπως συνέλθει κάποια καλοπροαίρετη ψυχή, για να μη χαθούν απλοϊκοί πιστοί. Δεν λέμε επ’ ουδενί λόγια και σκέψεις προσωπικές! Τίποτε δικό μας! Μας τα έχουν πει όλα οι Άγιοι Πατέρες, όπως έχει εκτενώς γράψει η Κατάνυξη σε πλήθος άρθρων του π.Θεοδώρου Ζήση και άλλων. Η δήθεν κρισιμότητα της κατάστασης (όπως μας λένε) δεν είναι επ’ ουδενί η δημόσια υγεία, αλλά η πληγωμένη Ορθοδοξία, την οποία προδίδουν πορνεύοντας με την κυβέρνηση! Δεν επιζητούμε την απώλεια κανενός, όμως δεν είναι δυνατόν να χαιρόμαστε και να σιωπούμε με όσα βλέπουμε! Οι ψευτοευγένειες και οι ψευτοσεβασμοί δεν έχουν θέση τέτοιες ώρες. Μας σχίζουν την Εκκλησία! Διαστρεβλώνουν αθόρυβα και διώκουν τους Αγίους μας! Άλλοι πάλι, ίσως αστήρικτοι, ίσως και κρυπτοαλαζόνες, τρέχουν εξαιτίας τους σε ομάδες σχισματικές ζηλωτών του φανατισμού! Άλλοι ημι-ομολογητές, αντί να τιμάνε όσους δεικνύουν οι ιεροί Κανόνες, βλέπουν φανταστικούς ήρωες στο πουθενά, στηρίζουν πρόσωπα αμφίρροπης ευσέβειας, ρίχνουν τον πήχη της ομολογίας και νομίζουν πως έτσι υπηρετούν την Εκκλησία! Είναι δυνατόν μέσα σ’ όλα αυτά να μένουμε απαθείς;

Μαζί με τη δακρύβρεκτη προσευχή αγαπητοί φίλοι, ας μεταδώσουμε και σ’ άλλους τη σκυτάλη της διωκόμενης αλήθειας! Όχι στον χλιαρό εφησυχασμό! Η κάλπικη ειρήνη κολάζει, ας ξυπνήσουμε!!! Ας μετανοήσουμε!!! Ας μετανοήσουμε!!! Ας τρέξουμε να κρυφτούμε στην Κιβωτό των κατακομβών, με τους ελαχίστους εκλεκτούς, πριν αρχίσει να βρέχει φωτιά και θειάφι! Ας προεορτάσουμε τα θεία Γενέθλια με καθαρή συνείδηση και πίστη, σε σπήλαια κρυφών εκκλησιών! Στους κατ’ οίκον ναούς μας! Ας εξομολογηθούμε εν μετανοία σε ορθοδόξους αγωνιστές ιερείς της ιερής ανυπακοής των Αγίων! Ας έχουμε όμως και χαρά μεγάλη, ας σκιρτήσουμε, διότι εγγίζει η απολύτρωση σε όσους υπομένουν με πίστη! Ας μιμηθούμε τα καλά νήπια στην προϋπάντηση του Κυρίου! Έρχεται, ναι, έρχεται και πάλι σύντομα, σαν σε μια νέα Κυριακή Βαΐων, για τη νίκη της Ορθοδοξίας! Για την ετοιμασία του τελικού του στρατού! Μην ομοιάσουμε στον παρασυρόμενο όχλο, αλλά ας συμπορευτούμε προς το Πάθος! Το σκάφος της Εκκλησίας δέχεται μόνο ταπεινούς και μέχρι θανάτου πιστούς! Ταπεινούς στην καρδιά, όχι στο σχήμα και στα ψεύτικα, μεγάλα λόγια του ευσεβισμού! Μαχητές της αγάπης και της πραότητας! Ιδού, η Παρθένος εγγίζει του τεκείν! Αδελφοί, Χριστός εξ ουρανών επί γης! Απαντήσατε και υψώθητε! Αγνοπρεπώς! “Όπου μάσκες, αποστάσεις, προφυλάξεις και φοβία, εκεί όχι, δε γεννιέται η αγάπη η αγία!

Ένα μόνο μας ζητάει, το μικρό και θείο Βρέφος, μην προδώσουμε την Πίστη, την αγία μας εφέτος!”.

Β. ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ.

Κυριακή προ των Χριστουγέννων σήμερα, αγαπητοί αδελφοί. Προεόρτια επίσημα τροπάρια ψάλλει η αγία μας Εκκλησία και ταυτοχρόνως τιμά την μνήμη ενός λαμπρού Αποστολικού Πατρός και Ιερομάρτυρος, του αγίου Ιγνατίου του θεοφόρου, δευτέρου επισκόπου της Αντιοχείας.

Στο Ευαγγέλιο διαβάζεται ο γενεαλογικός κατάλογος των κατά σάρκα προγόνων του Χριστού, ενώ στο ιδιαίτερο Συναξάρι της ημέρας μνημονεύονται όλοι, όσοι ευαρέστησαν στον Θεό απ’ αρχής κόσμου μέχρι και τον άγιο Ιωσήφ, τον Μνήστορα της Υπεραγίας Θεοτόκου. Βλέπουμε όμως μέσα στους προγόνους του Χριστού και ονόματα πορνών γυναικών, όπως της Θάμαρ και της Ραάβ, αλλά και απίστων βασιλέων, όπως του Μανασσή, ο οποίος βέβαια στο τέλος μετανόησε ειλικρινά. Βλέπουμε επίσης και τέκνα μοιχείας, όπως τον βασιλιά Σολομώντα.

Ο Χριστός, σεβαστοί μας φίλοι, ως γνωστόν, δεν κοιτάζει, αν κάποιος έχει προγόνους ακάθαρτους. Θέλει μόνο τον προσωπικό μας αγώνα για την αρετή και την έμπρακτη μετάνοια, σαν αυτήν του βασιλιά Μανασσή και του Προφήτου Δαυΐδ. Δεν ήρθε να καλέσει τους αυτοδικαιωμένους ενώπιον του Θεού, αλλά τους αμαρτωλούς.

Ο Απόστολος, είναι όμοιος με αυτόν της Κυριακής των Αγίων Πάντων. Υμνεί την πίστη, τους αγώνες και τα κατορθώματα όλων των Προφητών και Δικαίων της Παλαιάς Διαθήκης, ιδιαιτέρως δε προβάλλει σαν αστέρι φωτεινό, το παράδειγμα του Πατριάρχου Αβραάμ, ο οποίος, αν και πάμπλουτος, σ’ ολόκληρη τη ζωή του έμενε σε σκηνές σαν ξένος και παρεπίδημος, με τα μάτια της πίστεως στραμμένα στην ουράνια πατρίδα. Πόσα δε μας διδάσκει η πολιτεία του δικαίου Αβραάμ σήμερα, που η έλλειψη στοιχειώδους πίστης, το άγχος των βιοτικών φροντίδων, η εμπαθής προσκόλληση στην ύλη και η κακή υπακοή, συμπνίγουν την υγεία της ψυχής;

Ας παρακαλούμε λοιπόν από καρδίας τον Κύριο, να μας χαρίζει Αβραμιαία, καθαρή, ορθόδοξη πίστη, ειλικρινή και έμπρακτη μετάνοια, αλλά και βεβαία ελπίδα σωτηρίας, ώστε να αντιμετωπίζουμε νικηφόρα τους μεγάλους πειρασμούς των ημερών μας και να ζούμε συνεχώς τα μεγάλα θαύματα, τα οποία βιώνονται μόνο απ’ όσους γίνονται έμψυχη θυσία της θείας αγάπης, με το να εκτελούν αγόγγυστα τις εντολές του Ευαγγελίου του Χριστού.

Οι άγιοι Προφήτες και οι προφήτιδες του Θεού, που επίσης εορτάζουμε, εξαιρέτως δε οι Τρεις Παίδες και ο Προφήτης Δανιήλ, άσκησαν δημόσια ανυπακοή έως θανάτου. Όχι με ανώδυνα λογάκια. Όχι με ψευτοευγένειες προς τους διώκτες. Δεν τήρησαν ούτε στο ελάχιστο, έστω και πρόχειρα, τα βλάσφημα μέτρα των ειδικών. Διότι, αν το έκαναν, θα αρνιόταν τον μόνο αληθινό Θεό. Δεν κάθισαν σε συνέδρια ασεβών και λοιμωδών ανθρώπων. Δεν σεβάστηκαν τους πονηρούς διαστροφείς της Πίστεως. Οι Άγιοι Μάρτυρες και Ομολογητές καθαιρέθηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και βασανίστηκαν. Μη μας συγκινούν επομένως σήμερα κάποιοι συναισθηματικοί θεατρινισμοί επισκόπων για το κλείσιμο των ναών η κάποιες εγκύκλιοι περί Χριστουγέννων δήθεν μεγαλύτερης αγάπης και προσφοράς. Όταν έχεις κύριε, ως “Αρχιερεύς”, μολυνθεί από το θανατηφόρο μικρόβιο της αίρεσης, όταν έχεις αρνηθεί τον ίδιο τον Χριστό, όταν έχεις βλασφημήσει το Άγιο Πνεύμα, όταν έχεις γίνει εικονομάχος, όταν συναγελάζεσαι με την αφρόκρεμα της ασέβειας, είναι τουλάχιστον υποκρισία και Χριστεμπορία να μιλάς για Χριστούγεννα και αγάπη. Και μόνο που ακούγεται το όνομά σου στη Θ. Λειτουργία, μολύνει την πίστη και το νου των προσερχομένων, ασχέτως αν δε μολύνονται τα μυστήρια. Ακόμα και θαύματα να κάνεις, και παρθένος να είσαι! Ο Κύριος διαρκώς μας συμβουλεύει: “Προσέχετε μή πλανηθήτε!” Πολλοί στις μέρες μας έκαναν τους Αντιοικουμενιστές και τους πολέμιους του Τεκτονισμού, όμως αποδείχτηκαν τέλειοι θεατρίνοι και θιασώτες της μασκοφορίας! “Βλέπετε μή τις υμάς πλανήση” θα μας φωνάζει πάντα ο Χριστός!

Ας ετοιμάσουμε λοιπόν και φέτος τη φάτνη της καρδιάς μας, για την υποδοχή του θείου Βρέφους, τηρώντας αλώβητο και ακάλυπτο το κατ’ εικόνα Θεού πρόσωπό μας, διώχνοντας εντελώς τη φοβία του ιού και έχοντας μόνο τον αγνό φόβο του Θεού, την καθαρή ορθόδοξη πίστη και τη θυσιαστική αγάπη των έργων της μετανοίας. Αλλιώς αδελφοί, αν φοβόμαστε, ή αν εκκλησιαζόμαστε σε ναούς μασκοφόρων, δεν είμαστε καν Χριστιανοί, δεν σωζόμαστε, ούτε βέβαια αληθινά Χριστούγεννα εορτάζουμε!

Ζητούνται Επίσκοποι και ιερείς παλληκάρια, ομολογητές, κατήγοροι της πλάνης στην πράξη, όχι σιωπώντες και μνημονεύοντες τους Μασώνους! Όχι να κόπτονται μόνο για τους κλειστούς ναούς! Οι ναοί εξαιτίας της αίρεσης και των σχισμάτων επέτρεψε ο Θεός και έκλεισαν! Καλύτερα να μην ανοίξουν ποτέ, παρά να ανοίξουν με μέτρα υγειονομικά της ασυγχώρητης βλασφημίας! Έχουμε απτά θαύματα, σύγχρονα, όπως αυτό με μια Ελληνίδα γυναίκα, Σερραία στην καταγωγή, αλλά εργαζόμενη στην Αγγλία, που προ δύο μηνών την έδιωξαν οι επίτροποι από “ορθόδοξο ναό” επειδή δε φορούσε μάσκα. Εκείνη μένοντας απ’ έξω και κλαίγοντας, είδε δύο παλληκάρια να περνούν, Έλληνες, τα οποία, αφού την παρηγόρησαν για τον διωγμό της και τη στέρηση της θείας Κοινωνίας, της είπαν: Μη στενοχωριέσαι καθόλου! Δεν πειράζει, που δεν κοινώνησες! Αφού εδώ πια δεν κατοικεί το Άγιο Πνεύμα! Στην ερώτησή της, πώς σας λένε; της είπαν: Είμαστε ο Ηλίας και ο Ενώχ. Η κυρία δεν έδωσε τόσο σημασία, αλλά όταν το ανέφερε στον θεολόγο σύζυγό της, εκείνος της εξήγησε για τον Προφήτη Ηλία και τον Ενώχ, τους δύο μάρτυρες της Αποκάλυψης, οι οποίοι δεν γνώρισαν θάνατο, και τους οποίους θα στείλει στα έσχατα ο Θεός να κηρύξουν μετάνοια και να αναμετρηθούν με τον τελικό Αντίχριστο. Αυτό το θαύμα θα καταγραφεί και επίσημα σε βιβλίο, είναι όμως απόλυτα αξιόπιστη σε μας η πηγή του. Και ένα νεώτερο, ακόμη πιο συγκλονιστικό, είναι η πρόσφατη εμφάνιση της Παναγίας σε ευλαβέστατο ηλικιωμένο κληρικό της επαρχίας, ο οποίος χαίρει γενικής αποδοχής. Του είπε η Κυρία Θεοτόκος τα εξής: “Όλοι οι Μητροπολίτες, που δεν κράτησαν ορθόδοξη στάση απέναντι στην αίρεση, θα αρχίσουν να φεύγουν κακήν κακώς!”. Ο νοών νοείτω αγαπητοί! Ποιός επίσκοπος άραγε υπάρχει, που να αγωνίζεται σθεναρά εναντίον της νέας αίρεσης της μασκοφορίας και της αποϊεροποίησης των ναών; Αν λοιπόν θέλουν κάποιοι “καλοί” Αρχιερείς να φανούν τελικά άξιοι ομολογητές και φίλοι της Παναγίας μας, ας αρχίσουν να κόβουν την πνευματική κοινωνία με τους αιρετικούς Πατριάρχες και Αρχιεπισκόπους! Ας παύσουν επιτέλους το μνημόσυνό τους! Ας θυσιάσουν μισθούς και καρέκλες για χάρη του Χριστού ! Ας σταματήσουν μιαρά συλλείτουργα με επισήμους Οικουμενιστές συναδέλφους! Ας τολμήσουν να απαγορεύσουν την είσοδο στο ναό σε μασκοφορεμένους, δηλ. σε όσους δημόσια επιμένουν να βλασφημούν την αγιαστική χάρη του Αγίου Πνεύματος. Δεν αρκεί να ανοιχτούν οι ναοί με μέτρα, δεν αρκεί να μας συλλάβει η αστυνομία και να δικαστούμε απλώς, ή να φυλακιστούμε από την αντίθεη εξουσία για την παράβαση κάποιων αντισυνταγματικών νόμων, δεν φτάνει αυτό! Πρέπει να διώξουμε απ’ τους ναούς εντελώς τη βλάσφημη μασκοφορία και τα συναφή, έχουμε χρέος να εφαρμόσουμε με ακρίβεια τους θείους και πνευματικούς νόμους, αλλιώς δεν σώζεται κανείς! Οφείλουμε να πολεμήσουμε την Παναίρεση με συγκεκριμένες πράξεις! Τότε κάνουμε ολοκληρωμένη θυσία και ομολογία! Τι θα πει αφήνουμε τους πιστούς ελεύθερους να μασκοφορούν; Από πότε υπάρχει δικαίωμα να βλάσφημούμε μέσα στην Εκκλησία; Ας τα εφαρμόσουν αυτά επιτέλους κάποιοι λεγόμενοι παραδοσιακοί, τώρα όμως, έστω την ενδεκάτη ώρα! Προτού ο Κύριος πάρει τη σκούπα και αρχίσει το ξεκαθάρισμα! Ο πόλεμος, που έρχεται καλπάζοντας, εξαιτίας των επισκόπων έρχεται! Που δεν κάνουν το οφειλόμενο χρέος τους. Όλοι τους! Δεν σωζόμαστε αδελφοί με ημίμετρα και επικάλυμμα ομολογίας! Οι δειλοί κολάζονται! Ιδού νύν καιρός ευπρόσδεκτος, ιδού νύν ημέρα σωτηρίας! Τους ευχόμαστε ολόψυχα να τα καταφέρουν και να διαψεύσουν όλες τις καλές μας ανησυχίες!

Μάσκα επομένως στους ναούς, τεστ κορωνοϊού από τη μύτη και υποχρεωτικό εμβόλιο, επιβάλλεται να τα αρνούμαστε, αν θέλουμε να σωθούμε, αν θέλουμε να μη κινδυνέψουμε προς θάνατον! Μη πλανηθούμε και υποκύψουμε στο τι θα αποφασίσουν κάποιοι Συνοδικοί ή κάποιοι λοιμωξιολόγοι, ή τί θα πράξουν οι περισσότεροι, πρόκειται για την αιώνια υγεία της ψυχής μας! Μας το φωνάζουν οι πραγματικοί Άγιοι και ο αλάνθαστος λόγος του Θεού! Ας προσέξουμε! Λίγο υπομονή ακόμα! Έρχεται σύντομα η θεία οργή στους βλάσφημους και υβριστές αιρετικούς!

Ο Άγιος Ιγνάτιος ο θεοφόρος, ήταν κατά την παράδοση το μικρό παιδί, που βάσταξε στην αγκαλιά του ο Χριστός, και είπε, ότι αν δεν στραφείτε να μοιάσετε στην ταπείνωση ετούτο το παιδίον, δεν θα κερδίσετε την αιώνια ζωή! Κι όμως, ο ταπεινός Ιγνάτιος είχε την παρρησία εν Κυρίω, να αυτοαποκαλείται στις επιστολές του θεοφόρος! Έγινε το πρότυπο του έμψυχου θείου έρωτος! Θεωρείται ο πρώτος Πατήρ και Διδάσκαλος της Εκκλησίας, καθώς και ο πρώτος εκκλησιαστικός συγγραφέας μετά τους Αποστόλους. Υπήρξε μαθητής του Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, μαζί με τον άγιο Πολύκαρπο της Σμύρνης. Λέγεται, ότι μετά το μαρτύριό του στο Κολοσσαίο της Ρώμης, είδαν όλοι γραμμένο μέσα στην άφθορη καρδιά του το όνομα του Χριστού! Οι μεταγενέστεροι θείοι Πατέρες μας λένε ακόμη, ότι ο Άγιος Ιγνάτιος εξασκούσε αδιάλειπτα και καρδιακά την ευχή του Ιησού.

Έγραψε επτά συνοπτικές επιστολές προς τις εκκλησίες της Μικράς Ασίας. Ξεσκεπάζει ολοκληρωτικά τις πλάνες των Προτεσταντών, διότι πρώτος αυτός ξεκάθαρα αναφέρει τις τρεις τάξεις του κλήρου: τον Επίσκοπο, τον πρεσβύτερο και τον διάκονο. Είχε τόση προθυμία για το μαρτύριο, ώστε να τρέχει ολόχαρα, για να συναντήσει τα λιοντάρια! Ευχόταν και παρακαλούσε τους Χριστιανούς να μην τον εμποδίσουν να φαγωθεί από τα θηρία, για να προσφερθεί, όπως έγραφε, σαν καθαρό, αλεσμένο σιτάρι και γλυκό ψωμί ενώπιον του Χριστού! Στήριξε όσο κανείς άλλος τον θεσμό του καλού και ορθοδοξούντος Επισκόπου, αλλά και στηλίτευσε με δριμύτητα όσους προκαλούσαν αιρέσεις και σχίσματα στο λαό. Η παρακαταθήκη του σε μας και στην έσχατη εποχή της αποστασίας είναι μεγάλη. Ελέγχει όλο το πλανεμένο ιερατείο, που φοβάται το θάνατο και τις ασθένειες περισσότερο από τον Θεό, είναι παράδειγμα που ταπεινώνει την υπερηφάνεια μας, με όσα πέρασε και μάλιστα τόσο χαρούμενος. Μας συγκλονίζει η τόλμη του ενώπιον του Αυτοκράτορα Τραϊανού και η φλογερή του θεία αγάπη, εξ’ ου και το όνομά του, που σημαίνει στα λατινικά πύρινος, πυρφόρος. Αν ζούσε σήμερα ο άγιος Ιγνάτιος, όχι μόνο δεν θα συνιστούσε μέτρα προστασίας και μάσκες στους ναούς, αλλά θα καταδίκαζε με αυστηρότητα όσους υποκρίνονται ότι δήθεν ασκούν τη νοερά προσευχή, έχουν όμως πνεύμα πλάνης, δειλίας και ενεργούν την ένοχη σιωπή και υπακοή. Θα ήταν ο μπροστάρης της καταδίκης Οικουμενιστών, Μασόνων και Σχισματικών, ως εικόνα της αληθινής αγάπης και δικαιοσύνης του Χριστού. Είθε ο πανάγαθος και ελεήμων Κύριος, να αναδείξει και πάλι τέτοια αναστήματα ευσεβών Ιεραρχών στην Εκκλησία του, αγωνιστών, ομολογητών και μαρτύρων, που να έχουν το φρόνημα του Αγίου Ιγνατίου, να είναι θεοφόροι όντως ποιμένες και όχι σαν σήμερα, μασκοφόροι λυκοποιμένες.

Άγιε και θεοφόρε Ιγνάτιε, στήριζέ μας, σε παρακαλούμε, αυτά τα χρόνια, στην πέτρα της ακραιφνούς εν Χριστώ ομολογίας και στάλαξέ μας μια σταγόνα θείου έρωτος από τη δική σου θάλασσα της ουράνιας αγάπης, στην κατάξερη από τα πάθη και την απιστία καρδιά μας. Ώστε πάντοτε δια των έργων της πίστεως και της μετανοίας μας, να δοξάζεται το προσκυνητό όνομα της παναγίας, ομοουσίου, ζωοποιού και αδιαιρέτου Τριάδος, νύν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra