του Ευάγγελου Κωνσταντίνου

«Ο π. Νικόλαος Μανώλης έχει την αλήθεια!»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο οσίας βιοτής γέρων Γαβριήλ ο Αγιορείτης, είναι πολύ αγαπητός σε όλους τους φιλαγιορείτες χριστιανούς και όχι μόνο. Με την πρόσφατη τοποθέτησή του για το συλλείτουργο του Επισκόπου Καβάλας και Θάσου Στεφάνου έβαλε τα πράγματα στη θέση τους με απλότητα και σαφήνεια.

Με την ίδια απαράμιλλη απλότητά του επικύρωσε και σε μένα την αγιότητα του μακαριστού γέροντά μου π. Νικολάου Μανώλη και την ορθότητα των θέσεών του για όλα τα φλέγοντα ζητήματα. 

Το καλοκαίρι του 2021 θέλοντας να προσκυνήσω τον τάφο του Οσίου Γέροντα Αγάθωνα Κωνσταμονίτη, μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να πάρω και την ευχή του αγιασμένου γέροντα Γαβριήλ. Για τον γέροντα Γαβριήλ είχα ακούσει πολλά μέσα στο διαδίκτυο αλλά κυρίως είχα ακούσει από τον μακαριστό Άγιο γέροντά μου, π. Νικόλαο. 

Έτσι, με ακόμα δύο πνευματικά μου αδέρφια ξεκινήσαμε να πάμε στο κελάκι του Γέροντος Γαβριήλ. Φτάνοντας, ξεκίνησε να μας μιλάει για την αγάπη, για την Ορθοδοξία αλλά για τον εφάμαρτο εμβολιασμό, που τότε ήταν επίκαιρο θέμα. Έπειτα, ο γέροντας μας ρώτησε από πού είμαστε. Απαντήσαμε πως είμαστε από τη Θεσσαλονίκη και ακολούθησε ο εξής διάλογος.

Γέροντα εμείς σε γνωρίζουμε, λόγω του μακαριστού πνευματικού μας πατέρα ο οποίος σε ανέφερε συχνά.

Ποιος είναι ο πνευματικός σας;

Ο π.Νικόλαος Μανώλης.

Μόλις είπαμε το όνομα του γέροντά μας, ο γέροντας Γαβριήλ έλαμψε και ενώ όλη την διάρκεια κοιτούσε το ταβάνι ξαπλωμένος, γύρισε και μας είδε. Τότε γεμάτος χαρά, μας ρώτησε.

Είναι αλήθεια ότι έψελνε ενώ είχε κοιμηθεί;

Ναι γέροντα!!!

Και τότε με ένα λαμπερό χαμόγελο και με μια ανακούφιση, είπε.

Πωπω.. Να έχουμε την ευχή του (κάνοντας τον σταυρό του). Και συνεχίζει λέγοντας: «Ο π. Νικόλαος Μανώλης έχει την αλήθεια!»

Είναι αλήθεια ότι ο γέροντας Γαβριήλ εκφράστηκε έτσι σε μία περίοδο όπου ο μακαριστός γέροντάς μου π. Νικόλαος Μανώλης είχε δώσει γραμμή σε όλα τα φλέγοντα θέματα, όπως του Κολυμπαρίου, του Ουκρανικού, των υγειονομικών μέτρων στους ναούς, της παναίρεσης του Οικουμενισμού…

Να έχουμε τις ευχές του γέροντα Γαβριήλ και τις πρεσβείες του μακαριστού Ομολογητή π. Νικολάου Μανώλη!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra