Αυτό είναι το έργο ενός αληθινού Επισκόπου: να είναι φύλακας της Πίστης, να ελέγχει όσους δρουν εναντίον της, να βλέπει τα σημεία των καιρών και να προειδοποιεί το ποίμνιο για τους επερχόμενους κινδύνους!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Εν μέσω της παρούσας πρωτόγνωρης κατάστασης, οι χριστιανοί στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι δυσαρεστημένοι από την Ιεραρχία, καθώς βλέπει να συντάσσεται με τους πολιτικούς και τα αντίχριστα μέτρα σχετικά με τη λατρευτική μας ζωή.

Αναμφίβολα ξεχωρίζει σαν φάρος φωτεινός μέσα στην καταχνιά και ακούγεται σαν δυνατή καμπάνα ο λόγος του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.Αμβρόσιου, εν όψει της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου. Θυμίζει αγιοπατερική διδασκαλία ο λόγος του, καθώς προσκαλεί το λαό του Θεού να μη φοβάται από τα τεχνάσματα του διαβόλου, αλλά να προστρέχει στην Παναγία μας, να γαντζωθεί από το φουστάνι Της. Αυτό άλλωστε ζητά από εμάς η ίδια η Μεγαλόχαρη. Μας έχει υποσχεθεί ότι θα μας προστατεύει, αρκεί να Της το ζητάμε με πίστη! Ποιος είναι αυτός ο φόβος που δεν μπορεί να διαλύσει η Γλυκιά μας Παναγιά; Ποια είναι αυτή η ασθένεια που δεν μπορεί να θεραπεύσει; Πότε ζητήσαμε την προστασία Της, είτε προσωπικά είτε ως Έθνος, και δε μας την χάρισε; Ποιος αμφιβάλλει ότι για χάρη Της στέκεται ακόμη ο κόσμος όρθιος και δεν έχει καταστραφεί εξαιτίας των αμαρτιών μας και της αποστασίας μας από τον Θεό;

Και ποιος αλαζόνας νους είναι αυτός που αμφισβητεί τα μύρια θαύματά Της, ποιος ανόητος και μικρός άνθρωπος τολμά, έχοντας κάποια κοσμική εξουσία, να βάζει πάνω από όλα τη “δημόσια υγεία”, αμφισβητώντας ότι η Μεγαλόχαρη δύναται να μας προστατέψει από κάθε είδους ασθένεια; Τέτοια ασθένεια είναι και αυτή που τελευταία εμφανίστηκε και έγινε η αφορμή να αρχίσει η παγκόσμια υποταγή σε σκοτεινές δυνάμεις.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, μιλάει στις καρδιές μας, στη γλώσσα που γνωρίζουμε, στη γλώσσα των Αγίων μας. Δεν προσπαθεί να αλλάξει την Αλήθεια, δεν προσπαθεί να μας πείσει με ψεύτικους φόβους και μέτρα προστασίας σε βάρος της πίστης μας.

Εύλογο είναι το ερώτημα γιατί σύσσωμη η Ιεραρχία δε μιλά στο λαό όπως ο μητροπολίτης Αμβρόσιος. Γιατί επιτρέπει τέτοια ιεροσυλία και δεν ξεσηκώνεται απέναντι στα αντίχριστα μέτρα και γιατί κάνει υπακοή στον Καίσαρα. Η απάντηση είναι μπροστά στα μάτια μας. Στην εποχή μας πλέον προετοιμάζεται ο δρόμος για τον Αντίχριστο χωρίς προσχήματα. Στρώνονται τα χαλιά από αυτούς που υποτίθεται θα στεκόταν ξάγρυπνοι φύλακες του λαού του Θεού. Η ομολογία της Πίστης είναι το προσδοκώμενο, αλλά δυστυχώς λείπει από τα επισκοπικά χείλη, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ο λόγος του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων εν όψει της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου και των εν γένει απαγορεύσεων στη λατρευτική ζωή των χριστιανών συγκινεί και ταρακουνά τα λιμνάζοντα ύδατα, στα οποία έχουν παρασύρει πολλούς χριστιανούς οι σημερινοί Ιεράρχες.

Με οδηγό την ορθή κρίση, ο κ. Αμβρόσιος ομιλεί και λέγει για την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε, προειδοποιεί για τον κίνδυνο και τις ντροπιαστικές απαγορεύσεις στους ιερούς Ναούς μας. Ομιλεί για τα σημεία των καιρών και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούνται από τους «ισχυρούς» του κόσμου, με σκοπό την εγκαθίδρυση του Κράτους του Διαβόλου σε όλη την οικουμένη.

Ομιλεί με ορθή κρίση υπενθυμίζοντάς μας πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι φύλακες της Πίστης. Η ορθή κρίση προϋποθέτει εσωτερική καθαρότητα και νου Χριστού, καθώς είναι ανάλογη της απόστασης που έχει κάθε χριστιανός από αιρέσεις, πλάνες και παντός είδους εστίες μόλυνσης της Πίστης. Τα πάρε δώσε με αιρετικούς αλλοιώνουν το φρόνημα του χριστιανού, βλάπτουν την πνευματική του κατάσταση. Εάν το αισθητήριο της πίστης έχει υποστεί βλάβη, τότε αυτός ο χριστιανός, και πατριάρχης να είναι, εσφαλμένα κρίνει, δε διακρίνει την αίρεση και είναι σχεδόν αδύνατο να επανέλθει. Ο απλός χριστιανός όμως , όταν ακούει αιρετικές διδασκαλίες από ιερείς και από μητροπολίτες, δυστυχώς μολύνεται Έτσι, με αλλοιωμένο το αισθητήριο της πίστης, πίνει θολωμένο νερό και του φαίνεται για καθαρό. Αργοπεθαίνει χωρίς να το καταλαβαίνει, δε νιώθει τον κίνδυνο, νομίζει ότι βρίσκεται εντός Εκκλησίας, πιστεύει κάθε λάθος που του παρουσιάζουν ως σωστό. Πόσο μάλλον όταν, για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται ο φόβος του κωρονοϊού σαν μέθοδος αποπροσανατολισμού του κόσμου.

Δόξα τω Θεώ που υπάρχουν έστω οι ελάχιστοι επίσκοποι, όπως ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος δε δειλιάζει και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: ” Συναγερμός! Στα όπλα, χριστιανοί! Όχι στο φόβο, όχι στα τεχνάσματα του διαβόλου, όχι μάσκες και γάντια μέσα στις Εκκλησιές μας! Όλοι στα γόνατα να παρακαλούμε με δάκρυα την Παναγία μας , να γαντζωθούμε από το φουστάνι Της!”

Αν στον καιρό που ζούμε είναι δεδομένα τα πολλά δεινά, εξαιτίας της αποστασίας μας από το Θεό, τότε είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη να στραφούμε προς τη Μόνη Προστασία των Χριστιανών, για να αντέξουμε αυτά που έρχονται.

Κι άλλα ερωτήματα προκύπτουν ασφαλώς. Αν σε αυτό το αρχικό στάδιο υποδούλωσης δεν έχουμε σθεναρούς μητροπολίτες, τι θα γίνει στη συνέχεια; Γιατί σιωπούν και δεν ξεσηκώνουν το λαό, γιατί δε διαλαλούν ότι είναι καιρός Ομολογίας; Ότι αυτά τα πρωτόγνωρα απαγορευτικά μέτρα και το καθεστώς φόβου, που τείνει να γίνει μόνιμη κατάσταση, είναι ο προθάλαμος, η πρόγευση της εποχής του Αντίχριστου που πλησιάζει;  

Σωστά προειδοποιεί ο κ. Αμβρόσιος όσους πείθονται από τέτοιες εντολές να ετοιμάζονται και για το επόμενο στάδιο υποταγής. Είναι μια τραγική και θλιβερή εικόνα να δέχονται οι χριστιανοί τα βλάσφημα μέτρα προστασίας. Για να προστατευτούμε, αρκεί μόνο να προσερχόμαστε στους Ιερούς Ναούς χωρίς μάσκες και να ψάλλουμε όλοι μαζί με ευλάβεια «Τας ασθενείας μου της ψυχής ιατρεύεις και σαρκός τας οδύνας Παρθένε, ίνα Σε δοξάζω την Κεχαριτωμένην».

Ας κρατήσουμε αυτά τα λόγια του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου:

«Η εποχή του Αντιχρίστου πλησιάζει και εμείς την προγευόμεθα. Κρατηθείτε, λοιπόν, από τό Θεό καί αρπαχτείτε από το φουστάνι της Παναγίας! Μετανοήστε και δείξτε την Πίστη σας στο Θεό. Χωρίς Αυτόν δεν έχουμε ελπίδα για τίποτα!»

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ανάξιοι, δειλοί και νεωτεριστές οι μασκοφόροι κληρικοί οι οποίοι πρωτοστατούν στην αποϊεροποίηση τον Ιερών Μυστηρίων
π.Θεόδωρος Ζήσης, Είναι βλασφημία να φορούμε μάσκες μέσα στην Εκκλησία [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
π.Νικόλαος Μανώλης, Είμαστε μαζί με τον π.Ιγνάτιο στις διώξεις του
π.Θεόδωρος Ζήσης, Η μάσκα μέσα στο Ναό προσβάλει την ιερότητα του ιερού χώρου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
Η Ι.Μ.Λεμεσού κατώτερη των περιστάσεων υιοθετώντας ανίερα διατάγματα
Ο Αμβρόσιος τα είπε έξω απ’ τα δόντια για τον Κορονοϊό!
– Με αυστηρότητα ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος: ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ, ΚΥΡΙΟΙ!
– «Όλοι σχεδόν οι Μητροπολίτες της Ελλάδος… είναι Προδότες του Χριστού και της Εκκλησίας» Καλαβρύτων Αμβρόσιος
– κ. Νίκη Κεραμέως «Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου». Η απάντηση του κ. Αμβρόσιου
– Καλαβρύτων Αμβρόσιος: Σήμερα υπάρχουν Ιεράρχες και Ιερείς που προδίδουν την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό!