Νεκτάριος Δαπέργολας

Ορθόδοξοι ναοί διά πάσαν χρήσιν (πλην του πραγματικού σκοπού τους)…

εικόνα άρθρου: Ορθόδοξοι ναοί διά πάσαν χρήσιν (πλην του πραγματικού σκοπού τους)…

του Νεκτάριου Δαπέργολα
Διδάκτορος Ιστορίας

“Δύσμοιροι και τραγικοί άνθρωποι, που συνεχίζοντας αδιάντροπα να παριστάνουν τους ποιμένες”…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com από τον κ. Νεκτάριο Δαπέργολα το ακόλουθο άρθρο συνοδευόμενο από την χαρακτηριστική φωτογραφία:


Ορθόδοξοι ναοί διά πάσαν χρήσιν (πλην του πραγματικού σκοπού τους)…

του Νεκτάριου Δαπέργολα

Δεν φτάνει λοιπόν που μας έκλεισαν τις εκκλησίες (γιατί στην ουσία οι ίδιοι το έπραξαν, αρνούμενοι να αντιδράσουν απέναντι στο εκκλησιομαχικό καθεστώς) και μας κοροϊδεύουν κι από πάνω με χαλκευμένες ειδήσεις ότι δήθεν διαφωνούν και ότι προβαίνουν σε διεκδικήσεις, αντιδράσεις και «αντάρτικα» (σαν εκείνη την παρωδία των Θεοφανείων). Δεν φτάνει που έδωσαν γη και ύδωρ στον αντίχριστο Καίσαρα σε τέτοιο ντροπιαστικό βαθμό, ώστε αυτές τις κλειδαμπαρωμένες – για τη λατρεία του Θεού – εκκλησίες να ετοιμάζονται να τις ανοίξουν για να τις κάνουν κέντρα για τους (από πολλές απόψεις) διαβόητους εμβολιασμούς. Φαίνεται πως πια ήρθε η ώρα και για άλλους εμπαιγμούς.

«Σας παραχωρούμε με ευχαρίστηση τις εκκλησίες και τα πνευματικά μας κέντρα, για να γίνουν εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και αίθουσες διδασκαλίας», είπε τις προάλλες προς το καθεστώς ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, γνωστός και για την ευλαβική του προσήλωση στα κελεύσματα των «ειδικών» (αλλά και για την προκλητικά αυστηρή στάση του απέναντι σε πιστούς της μητρόπολής του, που επιχείρησαν να λειτουργηθούν στη διάρκεια των lockdown). Και αυτό φυσικά δεν είναι μόνο θέμα της Φθιώτιδος, αλλά είναι πιθανό να το δούμε και σε άλλες περιοχές, όπου ήδη ούτως ή άλλως έχουν προγραμματιστεί εμβολιασμοί μέσα στους ιερούς ναούς. Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε την επίσημη Εκκλησία να αραδιάζει πλέον εκεί μέσα και… θρανία (και Κύριος οίδε και τι άλλο ακόμη), σε μία επιπλέον άθλια πτυχή του ευρύτερου ρόλου που έχει πια ξεκάθαρα αναλάβει, ως συνοδοιπόρου και στυλοβάτη του αντίχριστου καθεστώτος και υποστηρικτή του ελεεινού αφηγήματος με το οποίο διώκει την πίστη μας, διαλύει τις ζωές μας και τινάζει στον αέρα τις στερνές ελευθερίες και δικαιώματα που μας απέμειναν.

Και επειδή φυσικά πάλι βρέθηκαν οι γνωστοί θολολόγοι και στρεβλωτές των πάντων για να εξυμνήσουν την επίσημη Εκκλησία, που…στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και – μετά την υγεία των πιστών – ενδιαφέρεται πλέον εμπράκτως και για την παιδεία μας, εμείς τους απαντάμε εκ των προτέρων ότι και το νέο παραμύθι είναι εντελώς γλυκανάλατο. Αν νοιάζονταν πραγματικά για την υγεία μας οι πλείστοι μητροπολίτες μας, δεν θα έσπευδαν να συνταχθούν με το καθεστώς με τέτοια εκκωφαντικά υμνητική ρητορική του «ευλογημένου εμβολίου» και χωρίς να εκφράσουν καν την παραμικρή έστω επιφύλαξη για την αποτελεσματικότητα, τους κινδύνους αλλά και τα σοβαρά πνευματικά θέματα με τα οποία αυτό σχετίζεται. Και αν νοιάζονταν πραγματικά για την παιδεία μας, θα έφτιαχναν σε όλη την Ελλάδα κανονικά ελληνικά σχολειά (κρυφά ή φανερά), για να μεταδώσουν στα παιδιά μας Χριστό κι Ελλάδα και να τα κάνουν κοινωνούς της Γλώσσας, της Πίστης και της Ιστορίας μας, αντί να προσφέρουν τους κατά τα άλλα (το λέω και πάλι, γιατί έχει σημασία) κλειδαμπαρωμένους ναούς στην υπηρεσία μίας θλιβερά αφελληνισμένης και αποχριστιανισμένης καθεστωτικής εκπαίδευσης που εδώ και πολλά χρόνια ελάχιστες γνώσεις πλέον παρέχει και κυρίως νεοταξικά και νεοεποχίτικα δηλητήρια σταλάζει στα μυαλά και τις ψυχές των παιδιών.

Τελικά πάντως φαίνεται ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν τις παραχωρεί πλέον εδώ και πολύ καιρό τις εκκλησίες η συντριπτική πλειονότητα των μητροπολιτών μας είναι αυτός για τον οποίο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ χτίστηκαν: η λατρεία του Θεού και η σωτηρία της ψυχής μας (που προϋποθέτει τη λατρευτική σύναξη γύρω από το Άγιο Ποτήριο και όχι τις προτεστάντικες «κατ’ ιδίαν» και «κατ’ οίκον» ψευδολατρείες). Δύσμοιροι και τραγικοί άνθρωποι, που συνεχίζοντας αδιάντροπα να παριστάνουν τους ποιμένες και μέσα στην κακοδοξία τους και την προσπάθεια να φανούν «προοδευτικά» συμπλέοντες με το ρεύμα των δαιμονικών καιρών και αρεστοί στον αντίχριστο Καίσαρα, έχουν εγκαταλείψει το ποίμνιο δίνοντάς το βορά στους λύκους και ασχολούμενοι με οτιδήποτε άλλο πλην αυτού που τους ανατέθηκε άνωθεν.

Και ο κατήφορος βέβαια τελειωμό δεν έχει…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Η αλήθεια για το δήθεν δώρο της επιστήμης εκ στόματος πρ.Καλαβρύτων Αμβροσίου
Τα στοιχεία δικαιώνουν τον Μητροπολίτη Κυθήρων
Ουκ έξεστί σοι Επίσκοπε Ιωαννίνων!
O Μητροπολίτης Κορίνθου υιοθετεί και αναπαράγει την πλάνη
Μια αποτίμηση: ΔΙΣ και Κυβέρνηση στα μαχαίρια για τα Θεοφάνεια… ή και όχι;
– Τέτοια διαστρέβλωση ακόμη και ο Διάβολος θα τη ζήλευε!
– Όταν οι Ιεράρχες παροπλίζουν τους Αγίους
– Ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας διαπράττει βαριά βλασφημία, όταν ενοχοποιεί τη Θεία Κοινωνία για τη μετάδοση ασθενειών
– ΠΩΛΕΙΤΑΙ (εκ της ιεραρχίας): Μυστηριακή κοινωνία
– Ένα απερίγραπτο παραλήρημα «ορθοδόξου» επισκόπου…
– Ανταρσία για γέλια και για κλάματα
– Επονείδιστη η επιστολή της ΔΙΣ προς τον Πρωθυπουργό

Σχετικά άρθρα

Οι εξελίξεις στην Ψευτομακεδονία και το τέλος του ημετέρου καραγκιόζ μπερντέ…

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Ἐδῶ τώρα τελειώνει λοιπὸν καὶ αὐτὸ τὸ παραμύθι, γιατί ὄχι μόνο βαριὰ καρδιὰ δὲν βλέπουμε, ἀλλὰ βλέπουμε ἀγωνία μήπως ἡ ἄθλια συμφωνία ἀκυρωθεῖ"

Τιμώντας την Ορθοδοξία σε καιρούς κακοδοξίας και δαιμονισμού…

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Καί ἐπιτέλους, ἄς ἀναλογιστοῦμε ἀκόμη πόσες τρομακτικές συνέπειες, ὅχι μόνο πνευματικές ἀλλά καί ἐθνικές, ζήσαμε ὡς λαός, ὅποτε προδώσαμε τήν πίστη μας και παραδοθήκαμε στην ἀσέβεια καί τήν ἁμαρτία"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.