Χριστίνα Τράντζα

«Όσοι κυριαρχούνται από φόβο θανάτου βιώνουν την καταθλιπτική δουλεία»· αυτό ισχύει στο έπακρο σήμερα!

εικόνα άρθρου: «Όσοι κυριαρχούνται από φόβο θανάτου βιώνουν την καταθλιπτική δουλεία»· αυτό ισχύει στο έπακρο σήμερα!

Άρθρο της Χριστίνας Τράντζα
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο άνθρωπος βρίσκει τη λύση όλων των προβλημάτων του μόνο μέσα στην αγκαλιά του Θεού.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


«Όσοι κυριαρχούνται από φόβο θανάτου βιώνουν την καταθλιπτική δουλεία»· αυτό ισχύει στο έπακρο σήμερα!

της Χριστίνας Τράντζα

Ο αληθινός Τριαδικός Θεός δε μας έδωσε μόνο την Αγία Γραφή, αλλά μας έδωσε και την επιστήμη, η οποία αναγνωρίζει ότι οι φυσικοί νόμοι υπόκεινται πάντοτε στους πνευματικούς Νόμους του Θεού. Ο Δημιουργός δεν εγκατέλειψε ποτέ στο σκοτάδι της αμάθειας και του μαρασμού την ανθρωπότητα, αλλά έδωσε πατρικά τη Θεία συμβουλή: «ἐρευνᾶτε τάς γραφάς, ὅτι ὑμεῖς δοκεῖτε ἐν αὐταῖς ζωήν αἰώνιον ἔχειν· καί ἐκεῖναί εἰσιν αἱ μαρτυροῦσαι περί ἐμοῦ·» (Ιω. 5, 39). Σύμφωνα με το Θείο θέλημά Του έδωσε μέσω της επιστήμης τη δυνατότητα της έρευνας, ώστε να διαπιστώνουμε διαρκώς τη σοφία και την παντοδυναμία του ίδιου του Θεού αλλά και την αδυναμία του εαυτού μας. Ο Θεός για όλα τα ζητήματα της ζωής του ανθρώπου αποκαλύπτει την αλήθεια, ανεξάρτητα αν εμείς μπορούμε να την αναγνωρίσουμε και να τη δεχτούμε. Όταν όμως ο άνθρωπος ζητήσει ταπεινά από τον Θεό να του φανερώσει την αλήθεια της πίστης, τότε ο Κύριος με τη χάρη Του αποκαλύπτεται προσωπικά στον άνθρωπο και δεν τον αφήνει στο σκοτάδι σαν δούλο και δέσμιο της πλάνης του διαβόλου. Διαχρονικά μέσα στην παγκόσμια ιστορία, αυτή είναι η αληθινή δουλεία, η οποία δηλητηριάζει πνευματικά και σκοτώνει ψυχικά και σωματικά τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος όμως είναι πλασμένος με το «κατ’ εικόνα» που θεωρείται ως το θείο δώρο που του προσδίδει αυτεξουσιότητα και κυριαρχία πάνω στη γη. Αυτή η κατάσταση δηλώνει τη θεία του καταγωγή και την υπεροχή του απέναντι σε όλη τη δημιουργία. Έτσι, δεν μπορεί να ζει ως δούλος υποταγμένος στο ψέμα του διαβόλου, διότι τον καλεί ο Ίδιος ο Θεός με τον αγιογραφικό λόγο: «γνώσεσθε τήν Ἀλήθειαν, καί ἡ Ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς» (Ἰωάν. η´ 32).

Διαβάζοντας μέσα από τον ιστότοπο Worldometer τα πραγματικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως κατά το έτος 2020, με θλίψη ανακαλύπτουμε ότι τα πρωτεία δεν τα έχει η υποτειθέμενη πανδημία, αλλά δυστυχώς οι θάνατοι από τις αμβλώσεις αγέννητων εμβρύων μέσα στη μήτρα της μητέρας τους. Αυτή η είδηση είναι γνωστή στην ιατρική κοινότητα, όμως ποτέ δεν παρουσίασε αυτή την αλήθεια με σκοπό την ενημέρωση και κυρίως την αποτροπή της συνέχισης των αποτρόπαιων θανάτων των αγέννητων παιδιών. Οι εκτρώσεις πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο με τη συναίνεση συνήθως και των δύο γονέων, μέσω της νομικής προστασίας της «πολιτειακής εξουσίας». Ουσιαστικά, όμως, δεν παύουν να αποτελούν φόνους σύμφωνα με τον πνευματικό Νόμο του Θεού και της ανθρώπινης συνείδησης. Κατά τη διάρκεια του έτους 2020, πραγματοποιήθηκαν 42,7 εκατομμύρια αμβλώσεις εμβρύων, ενώ σημειώθηκαν 8,2 εκατομμύρια θάνατοι από τον καρκίνο, 5 εκατομμύρια θάνατοι από το κάπνισμα και 1,7 εκατομμύρια από το HIV-AIDS. Ο τραγικός απολογισμός των 42,7 εκατομμυρίων αγέννητων παιδιών δεν παύει να αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως και κατά το έτος 2020.

Με γνώμονα την αλήθεια και με σκοπό την προαγωγή και την προάσπιση της ανθρώπινης ψυχικής και σωματικής υγείας μέσω της έγκυρης επιστημονικής μελέτης, μπορούμε να ενημερωθούμε αντικειμενικά για την σημερινή πανδημία που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη. Με βάση λοιπόν, μία επίσημη μελέτη, η πραγματική μέση θνητότητα του Covid-19 στις περισσότερες χώρες σύμφωνα με τα στοιχεία του 2020 είναι κάτω του 0,20%. Σε παγκόσμιο επίπεδο έως σήμερα, θεωρείται ότι είναι ίσως 0,15% συνολικά (ανεξαρτήτως ηλικίας) και 0,03% έως 0,04% στα άτομα κάτω των 70 ετών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στους 1.000 ανθρώπους στον κόσμο που έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό, πεθαίνουν οι δύο, ενώ στους ανθρώπους έως 70 ετών, στους 10.000 έχουμε περίπου τέσσερις θανάτους. Επομένως σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, η αλήθεια είναι ότι η ασθένεια του Covid-19 είναι απλά μία επιδημία λοίμωξης.

Στην Ελλάδα σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία έχουμε κατά μέσο όρο 120.000 νεκρούς κάθε έτος από διάφορες αιτίες. Από αυτούς οι 20.000 είναι από παθήσεις του πνεύμονα. Από τον Ιανουάριο του 2020, έως και το τέλος του Νοεμβρίου σημειώθηκαν συνολικά 2321 θάνατοι με αιτία τον κορωνοϊό. Από αυτούς τους θανάτους το 97% ήταν με υποκείμενο νόσημα και το υπόλοιπο 3% από κορωνοϊό. Στο σύνολο των 110.000 θανάτων της χώρας μας για 11 μήνες, οι 70 θάνατοι ήταν από τον Covid-19, δηλαδή σε ποσοστό 0,06%, το οποίο σημαίνει ότι στους 10.000 θανάτους μόνο οι έξι ήταν από Covid-19. Επίσης, ειδικά για τις παθήσεις του πνεύμονα το ποσοστό των θανάτων είναι στο 0,35%. Επομένως και στη χώρα μας οι αριθμοί αποκαλύπτουν ότι είναι μία επιδημία με χαμηλότερη θνητότητα από κάθε άλλη ασθένεια, ίσως ακόμη και από την εποχική γρίπη για την οποία δεν έχουμε συγκρίσιμα στοιχεία, καθώς τη φετινή χρονιά σταμάτησε να γίνεται λόγος για οποιαδήποτε άλλη επιδημία.

Από την αρχή της πανδημίας έχει διασαφηνιστεί ότι o Covid-19 δεν αποτελεί την ακριβή αιτία θανάτου, διότι οι καταχωρήσεις από το σύστημα καταγραφής θανάτων των ασθενών με υποκείμενα νοσήματα, δημοσιεύονται ως θάνατοι από Covid-19. Θα ήταν αξιόπιστες οι συγκεκριμένες καταγραφές στο σύστημα, αν αποτελούσαν έστω μία ξεχωριστή κατηγορία θανάτων από Covid 19, χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Τότε, οπωσδήποτε θα ήταν αμελητέο το ποσοστό των θανάτων από Covid-19. Ενώ οι ηλικιωμένοι παραμένουν ως κατηγορία πιο ευάλωτοι, εντούτοις δεν πεθαίνουν όλοι από τη λοίμωξη του κορωνοϊού και έχουμε αρκετά παραδείγματα ίασης, ιδιαίτερα όταν τα υποκείμενα νοσήματα είναι ήπια. Διότι εκείνα που οδηγούν στο θάνατο είναι τα βαριά και μη αναστρέψιμα νοσήματα, για τα οποία ασφαλώς υπάρχει ιατρική διάγνωση και μπορεί να γίνει διάκριση και σωστή καταχώρησή τους για την αντικειμενική ενημέρωση των κρατικών υπηρεσιών αλλά και των πολιτών.

Ποιο γεγονός, όμως, κάνει τον σύγχρονο άνθρωπο, ακόμη και όταν ακούει ή διαβάζει τα στατιστικά στοιχεία να μην κατανοεί την αλήθεια που αυτά μας αποκαλύπτουν; Χωρίς καμία αμφιβολία είναι η σύγχυση που δημιουργεί η απομάκρυνση από την αλήθεια της Πίστης μας. Ο φόβος του Θεού είναι η αληθινή σοφία για τον άνθρωπο και όταν αυτή απουσιάζει, έρχεται στη θέση της ο φόβος του θανάτου και κυριεύει μόνιμα το νου του και τον παραλύει. 

Ο άνθρωπος με τον φόβο του θανάτου γίνεται υποχείριο των πολιτικών ενός παρατεταμένου κοινωνικού και εργασιακού αποκλεισμού που ξεφεύγει από τα λογικά πλαίσια της τήρησης των απλών κανόνων υγιεινής και της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο φόβος του θανάτου σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό του οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάθλιψη και σε πολλές περιπτώσεις στη βία, στη χρήση αντικαταθλιπτικών ουσιών, στον εθισμό και στην κατάχρηση αλκοόλ λόγω οικονομικών και οικογενειακών προβλημάτων. Μάλιστα, σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε απόγνωση και στην αυτοκτονία. Ο άνθρωπος όσο πιστεύει ότι θα σωθεί με τα ανθρώπινα μέτρα και μακριά από την πρόνοια του Θεού, γίνεται δούλος των παθών του και παραμένει ένας ατομιστής. Τα αντικοινωνικά και αντίχριστα μέτρα δεν ωθούν κανέναν άνθρωπο να γίνει καλύτερος προς όφελος του εαυτού του και της κοινωνίας. Ο άνθρωπος βρίσκει τη λύση όλων των προβλημάτων του μόνο μέσα στην αγκαλιά του Θεού. 

Ο Άγιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος, μας λέει ξεκάθαρα ότι: «Ο φόβος του Θεού είναι ρίζα κάθε καλού έργου. Ούτε ένα λεπτό να μην απομακρύνεται από την καρδιά σας. Σαν το κερί ν’ ανάβει και να φωτίζει όλους τους λογισμούς, όλες τις εσωτερικές κινήσεις της καρδιά σας. Αυτός θα σας διδάξει να βαδίζετε σωστά, να εργάζεστε το κάθε τι σαν έργο του Θεού». 

Είναι βέβαιο ότι ακόμη και οι αρχαίοι πρόγονοί μας, σύμφωνα με τη γνώση όλων των επιστημών που μας άφησαν ως κληρονομιά, θα μας λοιδορούσαν για τη φοβία που αφήσαμε να κυριαρχήσει εσωτερικά στην ψυχή μας. Η φοβία αυτή εξουδετέρωσε στην πράξη τη δυναμική διαχείριση μιας ασθένειας που απαιτεί εφαρμογή πρόληψης και έγκαιρης σωστής ιατρικής διάγνωσης και θεραπείας. Διότι σήμερα ζούμε έναν παραλογισμό σε ολόκληρη την κοινωνία και με τον φόβο της μετάδοσης του κορωνοϊού επωμίζεται κάθε άνθρωπος την υποχρεωτικότητα όλων των μέτρων που έρχονται αντιμέτωπα με το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση, στην εργασία, στη λατρεία, στην εκπαίδευση και σε κάθε φυσική ανθρώπινη δραστηριότητα. Οι άνθρωποι σήμερα έγιναν δούλοι εξαιτίας της αμαρτίας και της αποστασίας τους από τον Θεό. Όσοι είναι δούλοι της αμαρτίας κατά τον Απόστολο Παύλο, δεν έχουν κανένα κέρδος από τα έργα τους και μόνο ντροπή τους δίνουν αυτά, διότι ο μισθός που πληρώνει η αμαρτία είναι ο θάνατος. «Τά γάρ ὀψώνια τῆς ἁμαρτίας θάνατος, τό δέ χάρισμα τοῦ Θεοῦ ζωή αἰώνιος ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ τῷ Κυρίῳ ἡμῶν» (Ρωμ. στ’, 23). Μόνο με την απελευθέρωση από την δουλεία των παθών διά της αληθινής μετανοίας τους, οι άνθρωποι γίνονται και πάλι παιδιά του Θεού και το κέρδος τους είναι ο αγιασμός και η αιώνια ζωή. Μας λέει ακόμη ο Απόστολος Παύλος ότι, επειδή τα παιδιά του Θεού έχουν πάρει την ασθενή και φθαρτή ανθρώπινη φύση, σάρκα και αίμα, διά τούτο και ο Κύριος Ιησούς Χριστός, κατά παρόμοιο τρόπο πήρε σάρκα και αίμα, την ανθρώπινη φύση, χωρίς όμως καμία αμαρτία· έγινε άνθρωπος, «ἵνα διά τοῦ θανάτου καταργήσῃ τόν τό κράτος ἔχοντα τοῦ θανάτου, τοῦτ᾿ ἔστι τόν διάβολον, καί ἀπαλλάξῃ τούτους, ὅσοι φόβῳ θανάτου διά παντός τοῦ ζῆν ἔνοχοι ἦσαν δουλείας» (Εβρ. 2, 14 -15). 

Πόσο σημαντικό είναι να έχουμε πίστη, γιατί αυτή γεννά τον φόβο του Θεού, γράφει ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς: «Αν κάποιος γνώριζε τον αριθμό των άστρων του ουρανού και τα ονόματα των ιχθύων της θαλάσσης και τα είδη των φυτών, που βλαστάνουν στους αγρούς και τις συνήθειες των ζώων, που ζουν στα δάση, πλην όμως ο άνθρωπος αυτός δεν είχε φόβο Θεού, η γνώση του θα ήταν σαν το νερό μέσα σε σουρωτήρι.

Επιπλέον η γνώση του αυτή θα τον έκανε πιο δειλό μπροστά στον θάνατο, απ’ ότι κάποιον άλλον παντελώς άμοιρο γνώσεως.

Αν κάποιος μπορούσε να μαντέψει όλες τις σκέψεις των ανθρώπων και να προφητεύσει το πεπρωμένο της ανθρωπότητας και να αποκαλύψει κάθε μυστικό, που κρύβει στα σπλάχνα της η γη, εντούτοις όμως αυτός δεν είχε φόβο Θεού, η γνώση του θα ήταν σαν το γάλα, που χύνεται σ’ ένα ακάθαρτο σκεύος, από το οποίο μπορεί να χαλάσει όλο το περιεχόμενο. 

Ιδίως κατά την ώρα του θανάτου ενός τέτοιου ανθρώπου, η «σοφία» του δεν θα είχε ούτε τη λάμψη ενός πυρακτωμένου κάρβουνου, αλλά θα έκανε ακόμη πιο ζοφερή τη νύχτα του θανάτου του.

Αρχή σοφίας φόβος Κυρίου. Πώς μπορεί εκείνος, που δεν έχει αρχίσει σωστά, να τελειώσει σωστά; Όποιος πάρει εξ αρχής λάθος δρόμο, πρέπει να γυρίσει πίσω και να ξεκινήσει σωστά, δηλαδή πρέπει να βάλει τα πόδια του στο σωστό δρόμο.

Όποιος δεν έχει καθόλου φόβο Θεού, δεν έχει επίσης καθόλου πίστη στον Θεό. Οι μεγαλύτεροι ασκητές, οι οποίοι νέκρωσαν το φρόνημα της σαρκός και έζησαν ασκούμενοι νυχθημερόν επί σαράντα ή πενήντα έτη, αυτοί ήταν έμπλεοι φόβου του Θεού μέχρι τον θάνατό τους· όμως αυτοί, οι πλέον αναμάρτητοι μεταξύ των ανθρώπων, την ώρα του θανάτου τους αναβοούσαν: «Κύριε, ιλάσθητί μοι τω αμαρτωλώ!».

Ο φόβος του Θεού είναι το άλας της ευσεβείας. Αν δεν υπάρχει τέτοιο αλάτι, όλη η ευσέβειά μας είναι άνοστη και χαλαρή. Ο φόβος του Θεού περιζώνει τις οσφύες, ανασκουμπώνει το στομάχι, κάνει την καρδιά νηφάλια, ελέγχει τον νου και μαστιγώνει το «ίδιον θέλημα» του ανθρώπου. 

Αλήθεια, πού υπάρχει μετάνοια χωρίς τον φόβο του Θεού; Πού υπάρχει ταπείνωση; Πού συστολή; Πού αγνεία; Πού υπομονή; Πού διακονία και υπακοή;

Ω! αδελφοί μου, ας ενστερνιστούμε αυτήν τη λέξη ως την αγία αλήθεια: Αρχή σοφίας φόβος Κυρίου. Ω! Κύριε Παντο­δύναμε, εμφύτευσε τον φόβο Σου στις καρδιές μας! 

Αμήν! 
(Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, Ο Πρόλογος της Αχρίδος, Ιούνιος, εκδ. Άθως)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Η στατιστική μίλησε: «δεν είναι αυτό που νομίζεις!»
Δημιουργική στατιστική και αβάσταχτα ψέματα (μέρος 3ο από 3)
Δημιουργική στατιστική και αβάσταχτα ψέματα (μέρος 2ο από 3)
Δημιουργική στατιστική και αβάσταχτα ψέματα (μέρος 1ο από 3)
Ένας ακόμα επιστήμονας φιμώνεται…
Προ των πυλών το εμβόλιο της Νέας Εποχής
Υποχρεωτικά η μάσκα-υποχρεωτικά και το εμβόλιο;
Μήνυση για το σκάνδαλο του κορονοϊού
– Κύριε Κικίλια, είναι ή όχι υποχρεωτικό το υποτιθέμενο εμβόλιο του κορονοϊού;
Pasquale Mario Bacco: Η ομολογία ενός ιατροδικαστή
Επιπλοκές και ένας θάνατος εθελοντή του εμβολίου του Covid-19
Το εμβόλιο μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα χειρότερα αποτελέσματα (Δρ Ιωάννης Ιωαννίδης)



Σχετικά άρθρα

Γέροντα, θέλω την ευχή σου

Ποίημα της Χριστίνας Τράντζααποκλειστικά για την katanixi.gr Γέροντα, θέλω τήν εὐχή σου, μαζί σουστόν Παράδεισο πάλι νά περπατήσω, πῶς μπορῶ κι’ ἐγώ νά «κοινωνήσω»; Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στό πέρασμα αὐτοῦ τοῦ «χρόνου»ἡ μνήμη σου,...

Το έργο της «Κατάνυξις»

Ποίημα της Χριστίνας Τράντζα Γιά ὅσους τό πολεμοῦν καί γιά ὅσους τό ἀγαποῦν τό ἱστολόγιον τῆς «Κατάνυξις» Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Ποιός πονᾶ οὐσιαστικά κι’ ἀληθινά γιά αὐτό τό ἔργο τῆς «Κατάνυξις»; «Ὁ ἀσεβής...

Αληθινή αγάπη κι’ ευγνωμοσύνη!

Ποίημα της Χριστίνας Τράντζααποκλειστικά για την katanixi.gr «Ὤ πόση…! Σοῦ χρωστῶ Χριστέ μου ἀληθινή ἀγάπη κι’ αἰώνια εὐγνωμοσύνη»! Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr «Ὤ πόση…! Σοῦ χρωστῶ Χριστέ μου ἀληθινή ἀγάπη κι’ αἰώνια εὐγνωμοσύνη»! Μέσ’...

Το πέρασμα απ’ «της Άρτας το γεφύρι»

Ποίημα της Χριστίνας Τράντζααποκλειστικά για την katanixi.gr “Δέ τό σκέφτηκε ὅμως συνετά «τῶν Ἀρταίων» ἡ πολιτεία,ἐκεῖ στήν ἄκρη ἀπό τό πλατάνι, ἄς κτιζόταν μία ἐκκλησία Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Πότε θά ’ρθει ἡ μυρωδάτη...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.