Επικαιρότητα

Όταν η πολιτική διπλωματία (Πομπέο) συνάντησε την εκκλησιαστική διπλωματία (Ελπιδοφόρος Αμερικής)

εικόνα άρθρου: Όταν η πολιτική διπλωματία (Πομπέο) συνάντησε την εκκλησιαστική διπλωματία (Ελπιδοφόρος Αμερικής)

Οι ΗΠΑ έχουν δείξει ότι υιοθετούν ένα νέο προφίλ, αυτό του θρησκευτικού ρυθμιστή και μεταρρυθμιστή, με απώτερο σκοπό φυσικά, τα γεωπολιτικά παιχνίδια…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Τελευταία, οι ΗΠΑ έχουν δείξει μέσα από τις ενέργειές τους ότι υιοθετούν ένα νέο προφίλ στην παγκόσμια σκακιέρα. Αυτό του θρησκευτικού ρυθμιστή και μεταρρυθμιστή, με απώτερο σκοπό φυσικά, τα γεωπολιτικά παιχνίδια.

Αυτό έχει αποκαλυφθεί περίτρανα μέσα από τις πολλές συναντήσεις Αμερικανών αξιωματικών με Εκκλησιαστικούς και πολιτικούς ηγέτες Ορθόδοξων κατά βάση κρατών. Το αχτύπητο δίδυμο Υπουργού εξωτερικών της Αμερικής του κ. Πομπέο, μαζί με τον πρέσβη Τζέφρυ Πάϊατ έχει αλωνίσει πολλά χριστιανικά κράτη και έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση παντού. Δεν είναι μακρινή η ολέθρια παρέμβασή τους και η ισχυρή ανάμειξή τους, ώστε να προκύψει το αμαρτωλό Ουκρανικό Αυτοκέφαλο, που γέμισε πληγές και συνεχίζει να γεμίζει στο Σώμα της Εκκλησίας μας.

Είδαμε στο κοντινό παρελθόν, πολλές επισκέψεις κατευθυνόμενες από ένα δαιμονικό πνεύμα, καθώς η Αμερική αποτέλεσε τον δάκτυλο, τον ενορχηστρωτή, τον υποστηρικτή και τον χρηματοδότη όλων των συμφορών στην Ουκρανία. Μέρος των συμφορών αυτών αποτελεί η σχιματοαίρεση, η προκληθείσα από τον Τόμο Αυτοκεφαλίας του Οικουμενικού Πατριάρχη. Όπως είναι γνωστό, οι εκ του πονηρού κινήσεις των δύο Αμερικανών -Υπουργού Εξωτερικών και πρέσβη- δε σταμάτησαν, αλλά συνεχίστηκαν προκειμένου να γίνει αποδεκτή η παρανομία τους κατά τα κοσμικά και η θανάσιμη αμαρτία τους κατά τα πνευματικά. Αφού πέτυχαν και μέρος αυτού του δεύτερου σκοπού, της αναγνώρισης της Ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας δηλαδή, εκ μέρους ενός αριθμού των υπόλοιπων Ορθόδοξων Εκκλησιών, προχωρούν ακάθεκτοι για ένα νέο πλήγμα.

Στο πλαίσιο αυτών των νέων κινήσεων υπάγονται και οι επισκέψεις του κ. Πομπέο στην Κύπρο και στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες του άμεσου ενδιαφέροντός τους. Φυσικά, ο ιερός πόλεμος που έχει εξαπολύσει ο πρώην ηγέτης της CIA και νυν Επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρντμεντ, περιλαμβάνει και πολλές συναντήσεις στην ίδια την Αμερική με πρόσωπα-κλειδιά της υπόθεσης. Μια τέτοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν από μέρες ανάμεσα στον κ. Πομπέο και στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από την επίσκεψή του στην Ελλάδα στις 28-30 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, υποδέχτηκε στο Στέιτ Ντιπάρντμεντ τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα. Το σημαντικότερο θέμα που συζήτησαν ήταν η ανάγκη διαρκής στήριξης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Μάλιστα, ο Υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να αναφέρει και να υποστηρίξει ότι η ελληνική κοινότητα αποτελεί έναν ισχυρό φίλο για την Αμερική. Εννοώντας προφανώς ότι είναι φυσικό επακόλουθο να στηρίξει την Ελλάδα σε διάφορα θέματα που έχουν προκύψει.

Ο κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας για την επιθετική και στρατιωτική συμπεριφορά της Τουρκίας υπογραμμίζοντας ότι οι ενέργειες της Άγκυρας θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Συνεχίζοντας ο κ. Ελπιδοφόρος τόνισε στον Μάικ Πομπέο το πόσο καθοριστικής σημασίας ήταν οι πιέσεις που άσκησε η Αμερική, με αποτέλεσμα να αποσύρουν οι Τούρκοι τον στόλο τους από την υφαλοκρηπίδα. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν έμεινε μόνο στις ευχαριστίες, αλλά ζήτησε από τον Αμερικανό Υπουργό να παρακολουθεί η Αμερική με έντονο ενδιαφέρον τα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να οικοδομηθεί ένας επιτυχημένος διάλογος με την Τουρκία.

Παρατηρούμε ότι ο κ. Ελπιδοφόρος αναλαμβάνει ευθύνες που δεν του αναλογούν, καθώς εμπλέκεται στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας. Άλλο πράγμα είναι να εκφράζει τις ανησυχίες του ως εκκλησιαστικός ηγέτης για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και άλλο να σπεύδει να παροτρύνει την περαιτέρω ανάμειξη των Αμερικανών στα θέματα της πατρίδας μας. Αρκούσε να περιοριστεί στην ανησυχία του για τον Οικουμενικό Πατριάρχη και στην προστασία των χριστιανικών μειονοτήτων στην Τουρκία. Αυτά όντως υπάγονται στην αρμοδιότητά του. Όμως αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι αληθινές προθέσεις και διαθέσεις του. Όλα δείχνουν ότι κατέλαβε τον θρόνο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για να ποιμάνει τον λαό σε αυτήν την ταλαίπωρη χώρα, αλλά για να αναλάβει τρόπον τινά τα ηνία της ελληνικής ομογένειας γενικότερα. Έχει σημασία να τονίσουμε ότι ο ίδιος έχει πει σε συνέντευξή του ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι η φυσική ηγεσία του Ελληνοαμερικανικού Λόμπυ.

Αυτήν την αρχιεπισκοπική διάθεση δεν την ασπάζονται πολλά μέλη της ελληνικής ομογένειας, καθώς γνωρίζουν ιδίας πείρας ότι τόσο η Αρχιεπισκοπή Αμερικής όσο και πολλές Μητροπόλεις ελέγχονται από το Φανάρι. Αναφερόμαστε φυσικά και στις κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, γιατί άπτονται του γενικότερου προβληματισμού μας ως προς τον ρόλο που παίζει η Αμερική τα τελευταία χρόνια στη διεθνή διπλωματία.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αν και δεν είχε ανάγκη τη θετική ψήφο του κ. Ελπιδοφόρου, εντούτοις αποτελώντας αυτό μέρος των κρυφών ανταλλαγών, υποστήριξε πως οι ΗΠΑ προτίθενται να παραμείνουν στην Ανατολική Μεσόγειο. Για να το επισφραγίσει αυτό, ανέφερε την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Ο κ. Ελπιδοφόρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της Αγίας Σοφίας και να επισημάνει ότι «πρόκειται για μια κίνηση που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον και την ασφάλεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου». Ακόμη, συζητήθηκε το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Σε όλα τα παραπάνω ο κ. Πομπέο διαβεβαίωσε για το αμείωτο ενδιαφέρον τους σχετικά με αυτό το θέμα.

Από το ίδιο δημοσίευμα πληροφορούμαστε ότι «ο κ. Πομπέο στην συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας πρόκειται να ανανεώσει την κοινή δέσμευσή τους για την προώθηση της ασφάλειας, της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως και να γιορτάσουν επίσης την ισχυρότερη σχέση μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας». Όλα τα παραπάνω σε εμάς βεβαίως προκαλούν αλγεινή εντύπωση και μια έντονη ανησυχία, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι οι Αμερικάνοι ως άριστοι διπλωμάτες αναμιγνύονται σε υποθέσεις άλλων κρατών, όχι φυσικά για την κοινή ευημερία και ασφάλεια, αλλά για να επωφεληθούν και να κερδίσουν κάτι εις βάρος των υπολοίπων.

Αυτή η ξαφνική αγάπη του κ. Πομπέο για τα εκκλησιαστικά, είναι προφανές ότι αποτελεί ένα νέο διπλωματικό παιχνίδι της Αμερικής. Προκειμένου να εκτελούν τα σχέδιά τους και να υπεισέρχονται στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών ντύθηκαν οι λύκοι την προβιά της θρησκείας και με μια νέου τύπου Σταυροφορία να αρπάξουν και να συλήσουν την Παράδοσή μας, την πίστη μας, τα ιερά και τα όσιά μας. Η προβιά η προβατόσχημη που ντύθηκε ο Πομπέο έχει την ονομασία «Διεθνής Συμμαχία για την Θρησκευτική Ελευθερία» και ήδη έχουν προσχωρήσει σε αυτήν τη συμμαχία αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και η Ουκρανία μαζί με την ψευδοεκκλησία της.

Πώς να μας πείσει ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών ότι έχει αγαθές προθέσεις, όταν ο ίδιος όντας Ευαγγελικός Προτεστάντης, ζητά να τακτοποιήσει τα θέματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας; Πώς να μας πείσει όταν ήδη μετράει στο ιστορικό του μία σχισματική Εκκλησία που τοποθετήθηκε βάναυσα στη θέση της νόμιμης Ορθόδοξης Εκκλησίας, μετά από τη δική του στήριξη και καθοδήγηση; Μήπως είναι ένας νέος τρόπος η Αμερική να χτυπήσει τον αιώνιο εχθρό της, δηλαδή την Ορθόδοξη Ρωσία; Ήδη την έχει πλήξει με το Αυτοκέφαλο της Ουκρανίας. Και όπως δείχνουν τα πράγματα αυτήν την τακτική σκοπεύει η Αμερική να τη συνεχίσει. Γι’ αυτό αναζητά «φίλους» και «συνεργάτες» που θα τη βοηθήσουν να το πετύχει. Ας μην ξεχνάμε ότι η ενίσχυση των στρατιωτικών αμερικανικών βάσεων και η ευρύτερη παρουσία τους στη Μεσόγειο είναι ένα θεμιτό αποτέλεσμα για τους Αμερικανούς. Μέχρι τώρα η διπλωματία τους απέδωσε καρπούς.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Πήρε σβάρνα ο Μάικ Πομπέο τους πάντες, για να ξεκαθαρίσει πως θέλει την αναγνώριση…
Στη Μητρόπολη Αθηνών ο Μάικ Πομπέο – Παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία
Στο επίκεντρο το Οικουμενικό Πατριαρχείο – Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Κώστας Βλάσης
– Με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ συναντήθηκε ο σχισματικός Μητρ. Κιέβου
Στο πλευρό των σχισματικών των Σκοπίων οι ΗΠΑ
Αμερικανική «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη: «Κίνηση που δείχνει μια χώρα υποτελή απέναντι στις ΗΠΑ»
Καυτά ερωτήματα γύρω από την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής σε προεκλογική εκδήλωση;
Αφελής πολιτικά ή καιροσκόπος ο Αμερικής Ελπιδοφόρος;
Την “ευλογία” της εβραίικης συναγωγής έλαβε ο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος την παραμονή της ενθρόνισής…
– ​Νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 1ον, 2ον, 3ον)


Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.