Επικαιρότητα

Όταν ο δρόμος της αγάπης ακυρώνει τον Χριστό της αγάπης!

εικόνα άρθρου: Όταν ο δρόμος της αγάπης ακυρώνει τον Χριστό της αγάπης!

…Επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση της Εικόνας σε περίπου 10 πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην περιφορά… Στη νόμιμη Πρωτοψάλτη, το πανό στην καρότσα που την είχαν έλεγε “από τον δρόμο με αγάπη”.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Όπως όλα δείχνουν ο τυφώνας της παράνοιας επιδιώκει να κατεδαφίσει ό,τι ορθόδοξο βρει στο πέρασμά του. Οι διαβολοκίνητοι “αστυνόμοι της πίστεως” είναι έτοιμοι να επιβάλλουν την τάξη στους απείθαρχους ορθοδόξους. Κρατούν μεγεθυντικούς φακούς και εξιχνιάζουν κάθε ατόπημα και ορθόδοξη ατασθαλία που οργανώνεται πίσω από την πλάτη τους. Διαλαλείται και διαβάλλεται δημόσια η αντικανονικότητα του ορθοδόξου, η ανικανότητά του να συμμορφωθεί και να υποταχθεί στους αντίχριστους κανονισμούς. Μα, ας εξετάσουμε με νηφαλιότητα αν ισχύει όντως αυτό.

Με την αφορμή της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, λοιπόν, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών στην πόλη του Αιγίου.
Στη συνεχεία ακολούθησε η περιφορά της εικόνας της Παναγίας. Φυσικά η κοινωνική πρόνοια και η αέναη αγάπη και μέριμνα για την υγεία των πολιτών διέκρινε την αποτρόπαιη παραβατική συμπεριφορά! Εν ολίγοις η μετακίνηση χαρακτηρίστηκε ά σ κ ο π η και επιβλήθηκε τροχονομικό πρόστιμο στον οδηγό που μετέφερε την εικόνα της Παναγίας Τρυπητής. Δεν έμειναν όμως εκεί, αλλά επέβαλλαν και διοικητικό πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση προς συμμόρφωση των δέκα απείθαρχων πολιτών που συμμετείχαν.

Έχουμε να κάνουμε με μία πανδημία που στηρίζεται σε αμφίβολα λογικά επιχειρήματα. Ακόμη, την ίδια στιγμή που ο θανατηφόρος ιός χτυπά αλύπητα τους πολίτες, οι αρμόδιοι πολιτικής προστασίας κυκλοφορούν απροκάλυπτα δίχως τις σωτήριες μάσκες τους. Σιγά-σιγά κατέφθασε το Πάσχα και σε πολλές ενορίες δεν ακούγεται καν ο ήχος της καμπάνας, μέχρι και τα μεγάφωνα των Εκκλησιών χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα και επικίνδυνα. Κάποιοι λιγοστοί “αντάρτες” κατάφεραν να ξεγλιστρήσουν, ενώ άλλοι καταδόθηκαν ξεδιάντροπα από τους χαφιέδες της Ορθοδοξίας. Μετά από πολλά χτυπήματα περιμένουμε την ελπιδοφόρα για τους πιστούς άρση των μέτρων, τη λυτρωτική απελευθέρωση απ΄ τα δεσμά των Χριστοκτόνων άνομων νόμων. Εναποθέτουμε την ξεθωριασμένη ελπίδα μας, αν όχι στον σεβασμό προς το θρησκευτικό αίσθημα, στα νομικά δικαιώματα που μας αναλογούν ως επικρατούσα θρησκεία αυτής της ταλαίπωρης χώρας.

Όμως αυτός ο ιός με έναν αξιοπερίεργο τρόπο σαν χαμαιλέοντας, προσαρμόζεται εύκολα, ταιριάζει παντού και χωράει σε οποιαδήποτε απαγόρευση. Παρ’ όλα αυτά, προσμένουμε ακόμη να αναπαυθούν τα πλήθη των πιστών που κλείστηκαν έξω από τον Οίκο του Θεού, αλλά για άλλη μία φορά η απάντηση έχει αρνητικό πρόσημο. Όχι! Τα ινία έχουν τα κομμωτήρια, οι ναοί του καλλωπισμού της απιστίας των ανθρώπων. Προέχει, λοιπόν, η ψυχολογική ισορροπία του Έλληνα πολίτη (η οποία μπορεί να συνδιαστεί με την προσφορά ψυχολογικής υποστήριξης της Ι.Μ. Δημητριάδος και τα αποτελέσματα θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία).

Συνεχίζουμε και βάζουμε κι άλλο νερό στο κρασί μας, προσπερνάμε το κατακρεουργημένο αίσθημα των ορθοδόξων και φτάνουμε στο σήμερα. Τη χρονική στιγμή που μας παρουσιάζουν ότι τα σωτήρια μέτρα ισχύουν για όλους και δεν κάνουν διακρίσεις, εμφανίζεται… η καρότσα της αγαπητής τραγουδίστριας Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Δεσπόζει σαν κυρία και σχίζει τα στενά της πρωτεύουσας, καθώς έχει τις ευλογίες της εξουσίας. Ταυτόχρονα, η Κυρία Θεοτόκος διώκεται και οι μαχόμενοι για τη Χάρη της, το πληρώνουν ακριβά!
Εμείς, είμαστε οι ακραίοι ταλιμπάν, οι παράλογοι, οι ανυπάκουοι! Γι’ αυτό περιμένουμε από τους ορθολογιστές ιδεολόγους να εντοπίσουν τα λογικά σφάλματα. Ή μήπως δεν υπάρχουν; Ή μήπως ο ιός δεν είναι ρατσιστής και δεν κάνει διακρίσεις;

H Παναγία μας είναι θλιμμένη, γιατί τη διώξαμε, την παραπετάξαμε, κλείσαμε τα μάτια στη θέα της περιφοράς της και κλείσαμε τα αυτιά μας στα γλυκά εγκώμιά της. Αντίθετα, χορέψαμε στον ρυθμό που επιβάλλουν οι νέοι κανόνες, μείναμε άναυδοι και υποκλιθήκαμε στο μεγαλείο της προσφοράς της καλλιτέχνιδος. Όμως την Παναγία μας δεν την αντέξαμε λεπτό… Αυτή είναι η ηγεσία μας, κρατική και εκκλησιαστική! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΟΜΟΙ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΡΙΤΗ ΥΠΑΚΟΗ ΣΑΣ!

Διαβάσαμε στο lawandorder.gr:


Πρόστιμο της Αστυνομίας στην… Παναγία την Τρυπητή!

Στην επιβολή διοικητικών προστίμων προχώρησε σήμερα η Αστυνομία στην πόλη του Αιγίου, λόγω της μη τήρησης των μέτρων κατά την διάρκεια της περιφοράς της εικόνας της πολιούχου Παναγίας Τρυπητής, με αφορμή την σημερινή εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Ειδικότερα, μετά το τέλος της θείας λειτουργίας, που τελέσθηκε χωρίς την παρουσία πιστών στον ιερό ναό της Φανερωμένης όπου φιλοξενείται η εικόνα λόγω προγραμματισμένων εργασιών στο ιερό προσκύνημα, ακολούθησε περιφορά.

Στην συνέχεια, σύμφωνα με την Αστυνομία, επιβλήθηκε τροχονομικό πρόστιμο σε οδηγό ημιφορτηγού αυτοκίνητου που μετέφερε την εικόνα, καθώς και διοικητικό πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση σε περίπου 10 πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην περιφορά.

Δείτε περισσότερα εδώ


Διαβάσαμε στο skai.gr:

Συναυλία εν κινήσει της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στους δρόμους της Αθήνας

Μια συναυλία διαφορετική από τις άλλες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν με ασφάλεια πολίτες στα στενά και τις γειτονιές της Αθήνας.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη με την ορχήστρα της, έδωσε μια κινητή μουσική παράσταση πάνω σε ένα φορτηγό σε μια δράση που είχε τη σφραγίδα του δήμου Αθηναίων. Το φορτηγό έκανε το γύρο όλης της Αθήνας και στάθηκε στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Συγκινητικές οι στιγμές έξω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου η τραγουδίστρια ερμήνευσε το τραγούδι «η σωτηρία της ψυχής».

Μέχρι και ο πρωθυπουργός βγήκε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για να απολαύσει την πρωτότυπη συναυλία.

Δείτε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Ένα λεπτό πριν το «Χριστός Ανέστη» αστυνομία έκανε έφοδο σε εκκλησία (ΒΙΝΤΕΟ)
Μωρ’ τι μας λέτε; Δεν ντρέπεστε δεσπότης πράμα;
Λευκορωσία: Όπου υπάρχει πίστη!
Θα τολμήσει ο π.Γιώργης και κάθε π.Γιώργης να κοινωνήσει άλλους ή έλαβε το μήνυμά του;
Θα συνεχιστούν έξω από Εκκλησίες οι περιπολίες, τα μπλόκα και η παρακολούθηση σελίδων στο Διαδίκτυο;
– Συνοδικά παραμύθια…
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Κάλεσμα Πίστης από τη Γεωργία, ανοιχτοί Ι. Ναοί με αθρόα συμμετοχή πιστών [ΒΙΝΤΕΟ]
– Εγκύκλιος Περί της τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.