Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η ελληνική αθάνατη ψυχή τα βάζει με όλους και με όλα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αυτό το καλοκαίρι δοκιμάστηκε σκληρά η Πατρίδα μας. Εν μέσω πρωτοφανούς καύσωνα εκατοντάδες πυρκαγιές αποτέφρωσαν τεράστιες δασικές εκτάσεις. Χάθηκαν ολόκληρα χωριά από το χάρτη. Τα τηλεοπτικά δίκτυα μας μετέφεραν εικόνες βιβλικής καταστροφής. Αλλά και εικόνες που προκαλούν ρίγη συγκίνησης, όπως αυτές που μετέδωσε σε ζωντανή μετάδοση η ΕΡΤ από τις Καματριάδες της Εύβοιας.

Την ώρα που μαίνεται η πυρκαγιά, κάτοικοι και εθελοντές σχηματίζοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα κατευθύνονται στον ελαιώνα που βρίσκεται δίπλα από τα πεύκα. Τους βλέπουμε να παίρνουν θέση προκειμένου να δώσουν μάχη και να ανακόψουν την πορεία του πύρινου μετώπου. Αυτά συνέβησαν λίγο πριν πέσει το σκοτάδι και σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Είδαμε πως, όταν ο Έλληνας θέλει, όλα τα μπορεί. Είδαμε ότι η ελληνική αθάνατη ψυχή, όσο κι αν προσπαθούν να την κοιμήσουν, τα βάζει με όλους και με όλα. Και αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους μας, ειδικά στους πονηρούς καιρούς που ζούμε. Δεν μας απειλούν μόνο φυσικές καταστροφές. Είναι και άλλες, πιο επικίνδυνες και ύπουλες. Όταν όμως ο Έλληνας πάρει στα χέρια του τα πράγματα, όλα τα ανατρέπει. Αρκεί να σηκωθεί από τον καναπέ και όχι μόνο όταν κινδυνεύει να καεί…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Ένα χυδαίο έγγραφο εν μέσω πυρκαγιών, καταστροφών και ολέθρου
– Η Μονή του Οσίου Δαυίδ, το θαύμα και η δοκιμασία του ηγουμένου Γαβριήλ!
– Η πυρκαγιά και το θαύμα της Παναγιάς