Μον. Σεραφείμ Ζήσης

“Όταν ο Θεός πεθαίνει”: θεολογικός σχολιασμός

εικόνα άρθρου: “Όταν ο Θεός πεθαίνει”: θεολογικός σχολιασμός
Ομιλία του μοναχού π. Σεραφείμ Ζήση

Ευτυχώς κάποιοι Ορθόδοξοι θεολόγοι συνεχίζουν να κηρύττουν, να διαφωτίζουν και να κατηχούν τον πιστό λαό του Θεού…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η ομιλία, που ίσως κάποιοι από τον τίτλο θα θεωρούσαν ως μια ετεροχρονισμένη βιβλιοκρισία για το ογκωδέστατο βιβλίο του κ. Κατσιάρα, αποδείχθηκε χιονοστιβάδα αποκαλύψεων, δώρο εξ ουρανού για όλους μας.

Απέδειξε και κατέστησε σαφή δύο πράγματα:
Την απόκλιση του κ. Κατσιάρα από την Ορθόδοξη Άγιοπατερική Θεολογία, την απόλυτη ταύτισή του με τη μεταπατερική Θεολογία του Οικουμενισμού και την προσήλωση του στην εφαρμογή της Νεοταξικής ατζέντας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον χωρισμό Εκκλησίας – Κράτους, την κατάργηση του Σταυρού από τη σημαία, το κατέβασμα των εικόνων από τις δημόσιες αίθουσες, την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια, την καύση των νεκρών, την αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών κ.ά.

Το δεύτερο και κορυφαίο θέμα που αναδείχθηκε από την επιχειρηματολογία του ευρυμαθέστατου και μαχητικού Μοναχού Σεραφείμ είναι η τεράστια προσωπική ευθύνη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος προστατεύει και πατρονάρει τον συγγραφέα.

Αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας και ακούστε την ομιλία δίχως περισπασμούς. Ίσως χρειαστεί να κρατήσετε και κάποιες σημειώσεις για τις Ορθόδοξες απαντήσεις που δίδει ο σεβαστός ομιλητής στην πορεία της αποκαλυπτικής του ομιλίας.

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», ο οσιολογιώτατος μοναχός π. Σεραφείμ Ζήσης, μίλησε με θέμα: “Όταν ο Θεός πεθαίνει”: θεολογικός σχολιασμός”

Η ομιλία μεταδόθηκε ζωντανά, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 στο κανάλι του youtube εδώ.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Συντονιστείτε! Την Τετάρτη 7/2 στις 19:00 μ.μ.: Η απεικόνιση της Αγίας Τριάδος

Ὁμιλία μοναχού π.Σεραφείμ Ζήση. Ποιά εἶναι ἡ σωστή ἀπεικόνιση τῆς Ἁγίας Τριάδος: ἡ συμβολική μέ τούς τρεῖς Ἀγγέλους "ἡ φιλοξενία τοῦ Ἀβραάμ" ἤ ἐκείνη πού δείχνει τόν Θεόν Πατέρα ὡς πολιόν λευκασμένο καί ἔνθρονο Γέροντα...

Συντονιστείτε! Την Τετάρτη 31/1 στις 19:00 μ.μ.: Η Τριαδική Μοναρχία και η νέα αιρετική εκκλησιολογία του Φαναρίου 

Ὁμιλία τοῦ μοναχοῦ Σεραφείμ Ζήση. Πῶς οἱ αἱρετικοί Οἰκουμενιστές προσπαθοῦν μέ ψευδῆ δόγματα νά δημιουργήσουν ἕνα ἀνατολικό “Μονάρχη – Πάπα” γιά νά ἐλέγχουν τήν Ὀρθοδοξία εὐκολότερα

Ομοιοπαθητική ιατρική, η μαγεία και η Μασονία (Μέρος Γ΄)

Ομιλία του μοναχού π. Σεραφείμ Ζήση. Στην αποκαλυπτική αυτή ομιλία παρουσιάζονται ιατρικά και θεολογικά θέματα που αφορούν στην ομοιοπαθητική, η οποία εμφανίζεται ως επιστήμη και δη ως ιατρική, ενώ αποτελεί μία παραλλαγή της μαγείας…

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.