Επικαιρότητα

Όταν Ορθόδοξοι Αρχιερείς γιορτάζουν τις παγκόσμιες ημέρες 

εικόνα άρθρου: Όταν Ορθόδοξοι Αρχιερείς γιορτάζουν τις παγκόσμιες ημέρες 

Ο ΟΗΕ και όλες οι δορυφορικές οργανώσεις του προάγουν την παγκοσμιοποίηση…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ιδρυτικά το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών ομολογεί πως γεννήθηκε στο πνεύμα του ΟΗΕ, δηλαδή την παγκοσμιοποίηση των θρησκειών. 

Εάν πολιτικά θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως κάποιες  πανανθρώπινες αξίες μπορούν να αποτελέσουν ένα ελάχιστο κοινό παρονομαστή για όλα τα έθνη του κόσμου, όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ, είναι  απαράδεκτο να κάνουμε κατ’ αναλογία αναγωγές για θέματα πίστεως. 

Η πρακτική αυτή είναι καταδικασμένη εκ προοϊμίου όσον αφορά στην Ορθόδοξη Πίστη, ακριβώς γιατί τίθεται ο όρος της αληθείας. 

Η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία είναι η μόνη οδός σωτηρίας η απάγουσα εις τον ουρανό.

Η συστηματική άμβλυνση των όρων της πίστεως, η μεθοδευμένη κατάργηση των Ιερών Κανόνων και ο εξοστρακισμός των δογμάτων συνιστούν τη μόνιμη σταδιακή σχετικοποίηση της αλήθειας  την οποία απεργάζεται ο Οικουμενισμός.  

Η Ιερή μας Παράδοση, φιλτραρισμένη και κεκαθαρμένη υπό των Αγίων Οικουμενικών Συνόδων και των Πατέρων της Εκκλησίας, προσφέρεται στη συνείδηση του πιστού λαού ως ένας εκ των δύο πυλώνων της Ορθόδοξης διδασκαλίας μαζί με την Αγία Γραφή.

Η Ορθόδοξη γιορτή της μητέρας

“Αυτήν την ημέρα της εορτής τής Υπαπαντής από το 1929 έχει καθιερώσει η Ελληνορθόδοξη Παράδοσή μας, σαν σημείο αναφοράς για την Ελληνίδα Ορθόδοξη Μητέρα τιμώντας τους κόπους, τις θυσίες και την ανεκτίμητη προσφορά της στην οικογένεια και την κοινωνία μας.

Έτσι λοιπόν η γιορτή της Μητέρας είχε καθιερωθεί επίσημα να εορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου, ημέρα της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού, ημέρα προσφοράς στο Θεό του Τεσσαρακονθήμερου Χριστού από την Αγία Μητέρα Του, την Παναγία. Εμείς λοιπόν οι Ορθόδοξοι Έλληνες, παραμένοντας πιστοί στις θρησκευτικές μας παραδόσεις και πεποιθήσεις, πρέπει να εορτάζουμε την Ελληνίδα Μάνα, μαζί με τη Μάνα όλων μας την Παναγία”.

Προσπαθήστε να δώσετε μια λογική εξήγηση στις ειδήσεις που έκαναν τον γύρο του κόσμου σχετικά με τη γιορτή της μητέρας από Ορθόδοξους Ιεράρχες:

Τα παραδείγματα αμέτρητα. Γιατί όμως; 

Καλή Μετάνοια! 

Χριστός Ανέστη! 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.