Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Τον ευχαρίστησε για την υποστήριξή του στη θρησκευτική ελευθερία και ανοχή

Όταν είσαι ανοιχτός στον οικουμενιστικό αχταρμά, όταν εξομοιώνεις την Ορθοδοξία με την παπική αίρεση, όταν συνεργάζεσαι με τους παπικούς προκαθημένους για να αλλοιώσεις το Ορθόδοξο φρόνημα του ποιμνίου σου, τότε σε βραβεύει ο αμερικανικός παράγοντας. Νομίζουμε πως μέλημα του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου θα έπρεπε να είναι η βράβευση του από το δικαιοκρίτη Σωτήρα μας Ιησού Χριστό εν Ημέρα Κρίσεως.

Διαβάζουμε στο tribune.gr:

——————————————————————————

Ο Τζ. Πάιατ επαίνεσε τον Δωρόθεο Σύρου για την υποστήριξή του στη θρησκευτική ελευθερία

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, έχει μεγάλο σεβασμό στην Ελληνορθοδοξία και πάντοτε φροντίζει να συναντιέται με τους κατά τόπους μητροπολίτες. Το ενδιαφέρον αυτό συνδέεται και με τη θρησκευτική ελευθερία, που οι Ηνωμένες Πολιτείες υπερασπίζονται σθεναρά.

Ο κ. Πάιατ στη Σύρο

Ο Αμερικανός πρεσβευτής βρίσκεται στη Σύρο, για τα επίσημα εγκαίνια των ναυπηγείων και αξιοποίησε την παραμονή του στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για να συναντηθεί με τις τοπικές Αρχές και να γνωρίσει το όμορφο νησί.

Ο Τζέφρι Πάιατ συνάντησε τον Μητροπολίτη Δωρόθεο και τον ευχαρίστησε για την υποστήριξή του στη θρησκευτική ελευθερία και ανοχή, «αρχές που μοιραζόμαστε (σ.σ. οι ΗΠΑ) με την Ελληνορθοδοξία», τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ