εικόνα άρθρου: ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Τα «ρέστα» τους για την ειρήνη! 

Μακριά από το θέατρο του πολέμου, διάσκεψη σε χλιδάτο Ελβετικό θέρετρο

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία, στην οποία συμμετείχαν ηγέτες και εκπρόσωποι περίπου 100 κρατών, αλλά και Διεθνών Οργανισμών [1].

Η διάσκεψη με πρωτοβουλία της Ουκρανικής κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε 15-16 Ιουνίου 2024, στο θέρετρο Bürgenstock στο Nidwalden της Ελβετίας.

Αναφερόμενος στην ειρήνη

«Ο πόλεμος είναι πάντα καταστροφικός».

«Το να μένει κανείς σιωπηλός μπροστά στη σκληρότητα του πολέμου είναι ντροπή!»

«Είναι καθήκον και αποστολή μας να υπερασπιστούμε και να προωθήσουμε την ειρήνη».

«Μακάριοι οι ειρηνοποιοί» (Ματ. ε´, 9)».

«Η σημασία και την αξία του διαλόγου, ο οποίος άλλωστε, αποτέλεσε και την κινητήριο δύναμη της Διασκέψως αυτής».

Αναφερόμενος στην απονομή Αυτοκεφάλου καθεστώτος στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας

«Ανταποκριθήκαμε στις ποιμαντικές ανάγκες των ορθοδόξων πιστών στην Ουκρανία γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Ουκρανία δικαιούνται να έχουν τη δική τους εκκλησιαστική φωνή».

«Βρισκόμαστε εδώ, όλοι μας, για να υποστηρίξουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη σε μια κυρίαρχη Ουκρανία».

«Ο Θεός να αναπαύσει όλους όσοι έχασαν τραγικά τη ζωή τους και να δώσει δύναμη σε όλους όσοι υπερασπίζονται την ειρήνη.»

Οι εποχές που ζούμε είναι πονηρές. Το άσπρο παρουσιάζεται ως μαύρο και η αλήθεια χάνεται στην παραζάλη ενός ατέλειωτου στροβιλισμού, παρασυρμένη σε ένα δαιμονικό κυκλώνα υπερπληροφόρησης.

Η κοινή λογική έχει χρεοκοπήσει προ πολλού. Οι θεματοφύλακες της Πίστεως έχασαν και το ελαχιστότατο ίχνος αξιοπιστίας απέναντι στον λαό του Θεού.

Μοιραία παρακολουθούμε αυτό που ο Παπαδιαμάντης περιέγραψε προφητικά:

««Άγγλος ή Γερμανός ή Γάλλος δύναται να είναι κοσμοπολίτης ή αναρχικός ή άθεος ή οτιδήποτε. Έκαμε το πατριωτικόν χρέος του, έκτισε μεγάλην πατρίδα. Τώρα είναι ελεύθερος να επαγγέλλεται, χάριν πολυτελείας, την απιστίαν και την απαισιοδοξίαν. Αλλά Γραικύλος της σήμερον όστις θέλει να κάμει δημοσία τον άθεον ή τον κοσμοπολίτην, ομοιάζει με νάνον ανορθούμενον επ’ άκρων ονύχων και τανυόμενον να φθάσει εις ύψος και φανεί και αυτός γίγας. Το ελληνικόν έθνος, το δούλον, αλλ’ ουδέν ήττον και το ελεύθερον, έχει και θα έχει διά παντός ανάγκην της θρησκείας του»!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.