Επικαιρότητα

Ουκρανική αυτοκεφαλία: Η Ρωσική Εκκλησία θα απαντήσει στην Εκκλησία της Ελλάδος στις 17 Οκτωβρίου

εικόνα άρθρου: Ουκρανική αυτοκεφαλία: Η Ρωσική Εκκλησία θα απαντήσει στην Εκκλησία της Ελλάδος στις 17 Οκτωβρίου

Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Μόσχα, στις 17 Οκτωβρίου, θα απαντήσει στην Εκκλησία της Ελλάδος για την αναγνώριση της «νέας Εκκλησίας» της Ουκρανίας.

Η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, στην οποία οι ιεράρχες της Ρωσικής Εκκλησίας θα απαντήσουν εκ μέρους του Πατριαρχείου Μόσχας στην απόφαση της Ελληνικής Εκκλησίας να αναγνωρίσει το δικαίωμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να εκχωρήσει αυτοκεφαλία στη «νέα Εκκλησία» της Ουκρανίας και το προνόμιο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να χειριστεί περαιτέρω το ζήτημα, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τα μέλη της Συνόδου θα συγκεντρωθούν στην κεντρική διοίκηση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την επίσημη, μόνιμη κατοικία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, στη Μονή του Αγίου Ντάνιλοφ, στη Μόσχα.

«Παρά τα αιτήματα κάποιων ιεραρχών να αποφύγουμε να πάρουμε άμεσα κάποια απόφαση, θα μελετήσουμε προσεκτικά τις αποφάσεις. Η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα αξιολογήσει τις αποφάσεις και τις συνέπειές τους για τον Ορθόδοξο κόσμο και για τις διαεκκλησιαστικές σχέσεις», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωτοπρεσβύτερος Νικολάι Μπαλασόφ.

Υπενθυμίζεται ότι σε έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνώρισε το δικαίωμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να παραχωρήσει αυτοκεφαλία στην ουκρανική εκκλησία, καθώς και το προνόμιο του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου να χειρισθεί περαιτέρω το ζήτημα. Σημειώνεται ότι επτά μητροπολίτες ζήτησαν αναβολή για τη λήψη σχετικής απόφασης.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.