Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Πολιτικές δυνάμεις της Ουκρανίας πιέζουν την Εκκλησία της Γεωργίας να αναγνωρίσει την ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ύποπτη κινητικότητα παρατηρείται ξανά γύρω από το Ουκρανικό ζήτημα. Ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντενίς Σμυγκάλ συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β’. Σύμφωνα με τον Υπουργό Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφόρησης της Ουκρανίας, Αλέξανδρο Τκατσένκο, αυτή η συνάντηση είναι πολύ σημαντική για την αναγνώριση της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας από την Εκκλησία της Γεωργίας. Η εξέλιξη αυτή, προκάλεσε την αντίδραση της Κανονικής Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, αντιπροσωπεία της οποίας, συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Γεωργίας στην Τυφλίδα.

Ο Επίσκοπος Βίκτωρ (Κοτσάμπα), Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας σε Ευρωπαϊκούς Διεθνείς Οργανισμούς, σχολίασε την προηγηθείσα πολιτική παρέμβαση στο μείζον αυτό εκκλησιαστικό ζήτημα, ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, η Εκκλησία στην Ουκρανία είναι χωρισμένη από το κράτος, «πράγμα που σημαίνει ότι η ουκρανική κυβέρνηση δεν πρέπει να παρεμβαίνει στις εκκλησιαστικές υποθέσεις, ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικές μπορεί να της φαίνονται».

Η Εκκλησία της Γεωργίας μας εκπλήσσει ευχάριστα τα τελευταία χρόνια. Απείχε από την ψευδοσυνόδο του Κολυμπαρίου, δεν αναγνώρισε το Ουκρανικό ψευδοαυτοκέφαλο, με ανοιχτούς ναούς εν μέσω κορονοϊού. Ελπίζουμε να μην ενδώσει στις πολιτικές πιέσεις και να συνεχίσει την Ορθόδοξη στάση της.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Διφορούμενη η στάση του Πατριαρχείου Γεωργίας για την Πανορθόδοξη στο Αμμάν
Μητροπολίτης Ιώβ της Γεωργίας: Το Οικ. Πατριαρχείο είναι η κεφαλή των Ορθοδόξων Εκκλησιών
Κάλεσμα Πίστης από τη Γεωργία, ανοιχτοί Ι. Ναοί με αθρόα συμμετοχή πιστών [ΒΙΝΤΕΟ]
Οι ιερείς της Γεωργίας μας δίνουν παράδειγμα!