Επικαιρότητα

Ουκρανοί σχισματικοί έκλεψαν Ναό, παραβιάζοντας την συμφωνία (βίντεο με μαρτυρίες)

εικόνα άρθρου: Ουκρανοί σχισματικοί έκλεψαν Ναό, παραβιάζοντας την συμφωνία (βίντεο με μαρτυρίες)

Οι εισβολείς χτύπησαν και κλώτσησαν τον ιερέα και τους ενορίτες έξω από τις πύλες της εκκλησίας. Η αστυνομία όχι μόνο δεν παρενέβη αλλά βοήθησε τους εισβολείς.

Στις 13 Απριλίου 2019, ακτιβιστές της σχισματικής OCU έκαναν επιδρομή και κατάσχεσαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο χωριό Kopytov της περιφέρειας Rovno. Ενάντια στην συμφωνία που ελήφθη μαζί με κυβερνητικούς αξιωματούχους και όργανα της τάξεως, οι εισβολείς κατέλαβαν την εκκλησία γύρω στις 13:00. Ένας ενορίτης νοσηλεύτηκε και κλήθηκε ασθενοφόρο για τον ιερέα. Λεπτομέρειες για την επίθεση στον Ναό έδωσε ο εφημέριος π. Ιγκόρ καθώς και πιστοί του χωριού.

Θυμίζουμε ότι στις 10 Απριλίου 2019 ο Ναός του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Kopytov δέχτηκε επίθεση την οποία ξεκίνησε ο αρχηγός της αστυνομίας του Επαρχιακού Τμήματος Korets. Κατά την διάρκεια της επίθεσης ένας από τους ακτιβιστές της OCU άρχισε να απειλεί τον εφημέριο του Ναού ότι θα του κόψει το πρόσωπο. Εκείνη την ημέρα οι πιστοί δεν επέτρεψαν να κοπούν οι κλειδαριές της εκκλησίας τους και έπειτα από 6 ώρες αντιπαράθεσης οι δύο πλευρές συμφώνησαν να σφραγίσουν την εκκλησία μέχρι να επιλυθεί το θέμα νομικώς.

Ωστόσο στις 11 Απριλίου άγνωστοι πυρπόλησαν την οικία του ηγέτη της νέας σχισματικής κοινότητας και οι ακτιβιστές κατηγόρησαν τους πιστούς για εμπρησμό και παραβίαση της συμφωνίας, και έκοψαν τις κλειδαριές του Ναού. Μετά από αυτό, ο εφημέριος και η οικογένειά του απειλήθηκαν με αντίποινα.  

Στις 12 Απριλίου οι πιστοί του χωριού Kopytov και οι κληρικοί της επισκοπής Korets κατέφυγαν στην αστυνομία και στην Επαρχιακή Διοίκηση του Korets για την προστασία των ενοριτών και του ηγέτη τους από την επιθετικότητα των ακτιβιστών της (σχισματικής) OCU. Οι υπεύθυνοι υποσχέθηκαν ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν την επιδείνωση των συγκρούσεων στο χωριό.  

Στις 13 Απριλίου όλες οι συμφωνίες παραβιάστηκαν: με τη βοήθεια της αστυνομίας, οι εισβολείς κατέλαβαν τον Ναό της (κανονικής) Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Kopytov.

Περισσότερα ΕΔΩ
Μετάφραση Φαίη

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.