Επικαιρότητα

Ουκρανός Μητροπολίτης: «Να περιληφθεί στα αναθέματα της Κυριακής της Ορθοδοξίας ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως»

εικόνα άρθρου: Ουκρανός Μητροπολίτης: «Να περιληφθεί στα αναθέματα της Κυριακής της Ορθοδοξίας ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως»

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Εκτός από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στηλιτεύει και όσους συνεργάζονται μαζί του για την αποδόμηση της Ορθοδοξίας, με σκοπό τα προσωπικά τους αμαρτωλά οφέλη.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Ουκρανός Μητροπολίτης: «Να περιληφθεί στα αναθέματα της Κυριακής της Ορθοδοξίας ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως»

Της Ελένης Παπασταματἀκη

Σε μια νέα δήλωση προέβη ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε και Μελιτοπόλεως κύριος Λουκάς, της κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, Ζαπορόζιε Λουκάς, όπως διαβάζουμε σε σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο. Εν αντιθέσει με τη συντριπτική πλειονότητα των σημερινών εν Ελλάδι Μητροπολιτών, ήρθε για να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα μιας ένοχης νέας πραγματικότητας, χωρίς ίχνος λόγου πολιτικού και διπλωμάτη, χωρίς επίπλαστους χαρακτηρισμούς ευγένειας, χωρίς πρόθεση να χαϊδέψει αρρωστημένες και έκτροπες συνειδήσεις. Έδειξε θάρρος Ορθόδοξου Ιεράρχη που έχει μόνο φόβο Θεού και έτσι ο λόγος του είναι άξιος επαίνου.

Κεντρικό σημείο της δήλωσής του αποτελεί η κλονισμένη και «χτυπημένη» ενότητα της Εκκλησίας. Όσο πικρή και οδυνηρή είναι αυτή η αλήθεια, παραμένει μια αλήθεια και καθώς λέει ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε «Ένα σχίσμα έχει γίνει στον Ορθόδοξο κόσμο. Αυτό είναι ήδη ολοκληρωμένο. Οι εμπνευστές αυτού του σχίσματος είναι οι παγκόσμιες ελίτ, οι οποίες σήμερα χτίζουν ανοιχτά μια νέα παγκόσμια τάξη. Μία από τις μαριονέτες αυτής της αντιχριστιανικής στρατηγικής είναι ο αιρετικός και βλάσφημος Δημήτριος Αρχοντώνης που θεωρεί τον εαυτό του Πατριάρχη Κωνασταντινούπολης…».

Ο Μητροπολίτης εκτός από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στηλιτεύει και όσους συνεργάζονται μαζί του για την αποδόμηση της πίστης μας, με σκοπό τα προσωπικά τους αμαρτωλά οφέλη. Μάλιστα χαρακτηρίζει τις μέχρι πρόσφατα κινήσεις και αποφάσεις τους, μεγίστης αιρετικής φρικαλεότητας και γι’ αυτό το λόγο εισηγείται να συμπεριληφθεί ως αναγκαία συνθήκη και το όνομα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των οπαδών του, στους αναθεματισμούς, οι οποίοι διαβάζονται κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας, την πρώτη εβδομάδα της Μεγάλης Σαρακοστής.

Δεν παραλείπει ως αληθινός ποιμένας να κρατάει σε εγρήγορση τα λογικά πρόβατα της ποίμνης του Κυρίου, ενόψει των επερχόμενων δεινών. Αποκαλύπτει στα πιστά τέκνα της Εκκλησίας του Χριστού μας τα εγκληματικά σχέδια κατά της ανθρωπότητας που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή, “Οι κινητήριες δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης, στηριζόμενες στις αντιχριστιανικές αξίες τους, είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν και τις πιο απάνθρωπες μεθόδους εις βάρος της ανθρωπότητας, όπως είναι η δημιουργία πανδημιών”.

Πόσο ξεχωρίζει ο αληθινός ποιμένας από το σινάφι των ψευδοποιμένων που λυμαίνονται τα πρόβατα και τα οδηγούν στη σφαγή προβάλλοντας πάντα ως κανόνα τη δαιμονική υπακοή! Γιατί δεν είναι δυνατόν να έχουν κυκλώσει οι λύκοι τη μάντρα, να έχουν εισβάλλει μέσα, να έχουν αρχίσει να κατασπαράζουν τα πρόβατα και οι «τσομπάνηδες» της κακιάς ώρας να παίζουν ανέμελοι το σουραύλι τους. Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο σύγχρονο Ιερατείο, σε αυτό το αλλοτριωμένο Ιερατείο της αποδοχής της νέας εκκλησιολογίας του κλειδαμπαρώματος των Ιερών Ναών και της κάθε βλάσφημης νεοεισαχθείσας δοξασίας.

Οι νέες εκκλησιολογικές πρακτικές καταδικάζονται από τον σεβαστό Ιεράρχη κ. Λουκά, ο οποίος αναλογιζόμενος την επισκοπική του ευθύνη και ακούγοντας τη χριστιανική του συνείδηση, δεν ανέχεται να μένει βουβός και άπραγος στη διαρπαγή της Ορθοδοξίας και στην αντικατάστασή της από τον δαιμονικό Οικουμενισμό. Ο άξιος Ιεράρχης βγαίνει μπροστά και κατονομάζει τους εχθρούς του Χριστού μας και τους υποκινητές και ενορχηστρωτές της προδρομικής εποχής του Αντιχρίστου. Λέει χαρακτηριστικά «Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία έχουν χρησιμοποιηθεί βακτηριολογικά όπλα…για να δημιουργήσουν μια πανδημία και θανάτους πολλών αθώων ανθρώπων. Αυτό είναι το πρώτο βήμα σε ένα προσεκτικά σχεδιασμένο, πολυεπίπεδο σχέδιο… Το δίκτυο ενός από αυτούς -ο Σόρος- με στρατό πολιτικών, δημοσιογράφων και φιλελεύθερων κοσμικών και θρησκευτικών προσώπων, εργάζεται για να καταστρέψει τον παλιό κόσμο, προετοιμάζοντάς το για ένα συγκεντρωτικό σύστημα διακυβέρνησης». Συνεχίζει με τόλμη να υποστηρίζει όχι μόνο τη γνώμη του, αλλά αυτό που κατανοεί ο κάθε ελεύθερα και ορθόδοξα σκεπτόμενος άνθρωπος, πως στον θρησκευτικό τομέα το έργο αυτό καθοδηγείται από το Βατικανό μαζί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ως Επίσκοπος της αληθινής Εκκλησίας της Ουκρανίας, έχοντας βιώσει τα δαιμονικά σχέδια και αποτελέσματα των παγκοσμιοποιητών και των αντίχριστων δυνάμεων, μιλάει όχι κατ’ επίφαση αλλά ουσιαστικά και σε βάθος. Γνωρίζει από πρώτο χέρι τη δράση της Νέας Τάξης Πραγμάτων και του Σόρος με τις ΜΚΟ και τις ολέθριες επιπτώσεις που προκάλεσαν στην ίδια του τη χώρα. Ως Μητροπολίτης αυτής της χώρας είδε με τα μάτια του το βρωμερό σχέδιο του Βατικανού και του δυσώδους Οικουμενισμού. Είδε και εξακολουθεί να παρακολουθεί με πόνο, να ξυλοκοπούνται οι ενορίτες του, να χάνουν τις ενορίες τους, να εισβάλλουν στις εκκλησίες τους άνθρωποι, που μόνο πνεύμα Θεού δεν έχουν πάνω τους και μάλιστα όλα αυτά με τις ευλογίες του Φαναρίου. Ο Πατριάρχης, λοιπόν, νομιμοποίησε το σχίσμα, έκανε άρση των επιτιμίων αντικανονικώς, ανακήρυξε Αυτοκέφαλο σε μια δομή αποτελούμενη από επαγγελματίες σχισματικούς, καθαιρεμένους και αχειροτόνητους και έτσι έβαλε στο περιθώριο τη νόμιμη και αληθινή Ουκρανική Εκκλησία. Αυτές οι δράσεις του Κωνσταντινουπόλεως αποτέλεσαν ικανούς και ατράνταχτους λόγους ώστε ο Μητροπολίτης Λουκάς να ζητά την αναφορά του κ. Βαρθολομαίου στα αναθέματα της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Η Ρωσία απαντά στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου
Η κατρακύλα του αρχιεπισκόπου της Κύπρου
Μήπως η ουκρανική Εκκλησία βρίσκεται στο στόχαστρο των παγκοσμιοποιητών, με εκτελεστικό όργανο τον Πατρ. Βαρθολομαίο;
Η Εκκλησία της Κύπρου καταποντίζεται στην εσωστρέφεια
– Θύελλα αντιδράσεων! Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναγνωρίζει την Ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας αντορθόδοξα, αντισυνοδικά και αυθαίρετα

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Τα παπικά πυροτεχνήματα για την ειρήνη στην Ουκρανία

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη. Το Βατικανό παίζει κρυφτό με την ειρήνη στην Ουκρανία, λέγοντας ότι θα στείλει απεσταλμένους του σε Ρωσία και Ουκρανία ενώ και τα δύο μέλη δηλώνουν άγνοια γι’ αυτές του τις ενέργειες

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.