Επικαιρότητα

Ουνίτης Επίσκοπος σε παρουσίαση βιβλίου που εγκωμιάζει Βαρθολομαίο

εικόνα άρθρου: Ουνίτης Επίσκοπος σε παρουσίαση βιβλίου που εγκωμιάζει Βαρθολομαίο

Επικεφαλής Ουνιτών στην Ουκρανία: Η επικοινωνία Ρώμης και Φαναρίου παράδειγμα για την «εκκλησία» της Ουκρανίας και την Ουνιτική «εκκλησία»…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 11 Ιουνίου 2021, ο επικεφαλής των Ουνιτών στην Ουκρανία, Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ, παρευρέθηκε στην παρουσίαση της ουκρανικής μετάφρασης του βιβλίου του π. Ιωάννη Χρυσαυγή «Βαρθολομαίος – Αποστολή και Όραμα». H εκδήλωση έλαβε χώρα στην κατοικία του σχισματικού ψευδοεπισκόπου Επιφανίου της «εκκλησίας» της Ουκρανίας. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Ουκρανικής Ουνιτικής «εκκλησίας», ο Σεβτσούκ δήλωσε ότι η επικοινωνία μεταξύ Ρώμης και Φαναρίου αποτελεί παράδειγμα για την «εκκλησία» της Ουκρανίας και την Ουκρανική Ουνιτική «εκκλησία» (σ.σ. Ουκρανική Ελληνόρρυθμη Καθολική Εκκλησία, UGCC).

Ο επικεφαλής των Ουνιτών αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Βατικανό, τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ σχετικά με το βιβλίο «Βαρθολομαίος – Αποστολή και Όραμα» σχολίασε: «Είναι σημαντικό ότι αυτό το βιβλίο περιέχει στοιχεία για τις προσωπικές του συναντήσεις (σ.σ. του Πατριάρχη Βαρθολομαίου) με δύο Πάπες – τον Φραγκίσκο και τον Βενέδικτο ΙΣΤ´». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η παρουσίαση του βιβλίου για τον Οικουμενικό Πατριάρχη στα ουκρανικά αποτελεί ένα από τα βήματα για την προετοιμασία της επίσκεψης του κ. Βαρθολομαίου στην Ουκρανία, με την ευκαιρία της 30ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, τον Αύγουστο του 2021.

Τέλος, σημείωσε ότι επίσκεψη στην Ουκρανία είχε πραγματοποιήσει και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ πριν από είκοσι χρόνια, τονίζοντας ότι το Πανουκρανικό Συμβούλιο Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων αναμένει μία παρόμοια συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη: «Φέτος θα έχουμε την 20ή επέτειο της επίσκεψης του Αγίου Πάπα Ιωάννη Παύλου Β´ στην Ουκρανία. Τότε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποκάλεσε την Ουκρανία «εργαστήριο Oικουμενισμού». Παρόμοια συνάντηση αναμένει το Πανουκρανικό Συμβούλιο Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων και φέτος με τον Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης».

Ο σπόρος του σκοτεινού Οικουμενισμού στην Ουκρανία πρωτορρίχθηκε από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ τον Ιούνιο του 2001, με τη δημιουργία ενός οικουμενιστικού «εκκλησιαστικού εργαστηρίου» και «στόχο την οικοδόμηση της ενότητας εν τη ποικιλία». Η πρωτοβουλία του κ. Βαρθολομαίου να χορηγήσει αυτοκεφαλία στο σχισματικό Ουκρανικό ναζιστικό μόρφωμα τον Ιανουάριο του 2019, ενώνει αντίχριστες και αντορθόδοξες δυνάμεις, προκαλεί τη βίαια δίωξη των Ορθοδόξων πιστών της κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας και απειλεί με σχίσμα ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο. Η ελληνική έκδοση του βιβλίου «Βαρθολομαίος – Αποστολή και Όραμα» (2018), η οποία περιλαμβάνει κείμενα του Πάπα Φραγκίσκου και του πρώην Πάπα Βενέδικτου, αποκαλύπτει τους φίλους του Οικουμενικού Πατριάρχη και τις πραγματικές επιδιώξεις του. Τα σχόλια είναι περιττά.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Κατηγορείται για παπικές αξιώσεις ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τον δεύτερο τη τάξει του Πατριαρχείου…
– Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Βαρθολομαίου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (353433323130, 292827262524232221201918171615141312111098765, 4321)

Σχετικά άρθρα

Αχειροτόνητος Ντουμένκο-Ουνίτες-Παπικοί προσεύχονται στο Κίεβο παρουσία του Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

Ο προκαθήμενος της σχισματικής «Εκκλησίας» Επιφάνιος καθώς και ο Ουνίτης επικεφαλής εκφώνησαν προσευχές Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Την 15η Ιουλίου 2024, ο αχειροτόνητος «Μητροπολίτης» Κιέβου Ντουμένκο Επιφάνιος, ο επικεφαλής των Ουνιτών της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.