Ὁμιλία τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση

“Ενώ ο ίδιος ο Χριστός, όσους δεν πιστεύουν στην θεότητά του τους στέλνει στο σκότος το εξώτερον, οι του οικουμενισμού «ορθόδοξοι» προεστώτες, διακηρύσσουν ότι και στις άλλες θρησκείες σώζονται άνθρωποι”..

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Αναδημοσιεύουμε από το Ιστολόγιο Κατάνυξη

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το σημερινό βίντεο αποτελεί συνέχεια της σειράς ομιλιών του π. Θεοδώρου Ζήση, περί Παραδείσου και Κολάσεως (την προηγούμενη ομιλία μπορείτε να την δείτε εδώ). Σε αυτή την δεύτερη ομιλία, μας ομιλεί για την Κόλαση. Ο ίδιος ο Χριστός, μας περιγράφει πως θα είναι η Κόλαση, πως θα βασανίζονται οι αμετανόητοι αμαρτωλοί και ότι η Κόλαση αυτή θα είναι αιώνια και ατελεύτητη.

Αναφέρεται στην διδασκαλία του Κυρίου, περί της Δευτέρας Παρουσίας, από όπου προκύπτει ότι η είσοδος στον Παράδεισο, και η αποφυγή της Κολάσεως, δεν θα προκύπτουν μόνο από τα καλά έργα, αλλά και από την πίστη στην θεότητα του Χριστού, ως μοναδικού Σωτήρα και Λυτρωτή των ανθρώπων.

Μας δίνει επίσης και μια άλλη επίκαιρη διάσταση που έχει σχέση με την διαφημιζόμενη «οικουμενική κίνηση» και τις διαθρησκειακές συναντήσεις. Ενώ ο ίδιος ο Χριστός, όσους δεν πιστεύουν στην θεότητά του τους στέλνει στο σκότος το εξώτερον, οι του οικουμενισμού «ορθόδοξοι» προεστώτες, διακηρύσσουν ότι και στις άλλες θρησκείες σώζονται άνθρωποι. Λένε ότι δεν είναι ο Χριστός, η μόνη οδός σωτηρίας.

Η ίδια περιγραφή των βασάνων της Κολάσεως, γίνεται από τον Θεάνθρωπο Κύριο, και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στην παραβολή των βασιλικών γάμων, στην παραβολή των ταλάντων και αλλού.

Πολλές είναι οι μαρτυρίες του Ευαγγελίου, για το ατελεύτητο της Κόλασης, αλλά εδώ μας αναφέρει ο π. Θεόδωρος, μερικές από το βιβλίο της Αποκαλύψεως, για τους οπαδούς του Αντιχρίστου, και όσους λάβουν το χάραγμα αυτού και μας υπενθυμίζει ποιοι δεν θα κερδίσουν τον Παράδεισο.

Διερωτάται ο σεβαστός πατήρ, πώς είναι δυνατόν μετά από την πλουσιότατη και σαφέστατη διδασκαλία της Αγίας Γραφής, κάποιοι σύγχρονοι ακαδημαϊκοί διδάσκαλοι να αμφισβητούν την διδασκαλία αυτή για την αιωνιότητα της Κολάσεως και να λένε ότι θα επισυμβεί η αποκατάσταση των πάντων που εδίδαξε ο Ωριγένης. Τον οποίο προσπαθούν να δικαιώσουν ως ορθοδόξως διδάξαντα και μη κατανοηθέντα, απορρίπτοντας την καταδικαστική απόφαση της Ε’ Οικουμενικής Συνόδου και την ομόφωνη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων περί της αιωνιότητας της Κολάσεως.

Κλείνει αυτό το μέρος της ομιλίας του αναφερόμενος στο ιστορικό της καταδικαστικής απόφασης της Ε’ Οικουμενικής Συνόδου εναντίον του Ωριγένη και τα συμπεράσματα αυτής.

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Περί κολάσεως (μέρος Α΄) [ΒΙΝΤΕΟ 2015].wmv

π. Θεόδωρος Ζήσης, Ομ. καθηγητής Α.Π.Θ – Ι.N. Αγ. Αντωνίου Θεσσαλονίκης – Κυριακή 17 Μαΐου 2015 (29/5/2015)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra