Επικαιρότητα

Ένα επίκαιρο άρθρο του π.Αναστασίου Γκοτσόπουλου για τον σφραγισμένο με κουστωδία Ι.Ν. του Αγ. Ανδρέα στην Πάτρα

εικόνα άρθρου: Ένα επίκαιρο άρθρο του π.Αναστασίου Γκοτσόπουλου για τον σφραγισμένο με κουστωδία Ι.Ν. του Αγ. Ανδρέα στην Πάτρα

“Οι παπικοί επίσκοποι των ΗΠΑ προστατεύοντας το δικαίωμα λατρείας των πιστών τους προσέφυγαν κατά της κρατικής αποφάσεως και δικαιώθηκαν! Μπράβο τους!”


Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο του π. Αναστασίου Γκοτσόπουλου:


Ζηλεύω τους… παπικούς!

1. ΗΠΑ 25.11.20: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ (SupremeCourtoftheUnitedStates), αντίστοιχο του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την ιστορική απόφασή του «Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή του Μπρούκλιν κατά A. Cuomo, Κυβερνήτη της Ν. Υόρκης» (25.11.20)i διακήρυξε με πανηγυρικό τρόπο: «ακόμα και σε μία πανδημία, το Σύνταγμα δεν μπορεί να τεθεί στην άκρη και να λησμονηθεί». Αυτό σημαίνει ότι έκρινε ως αντισυνταγματική την παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος ελευθερίας της λατρείας με τον περιορισμό στην άσκησή της (όριο 10 ή 25 πιστών στους Ναούς), κάνοντας δεκτή την προσφυγή της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπής Μπρούκλιν κατά της αποφάσεως του Κυβερνήτη της Ν. Υόρκης A. Cuomo.

Οι παπικοί επίσκοποι των ΗΠΑ προστατεύοντας το δικαίωμα λατρείας των πιστών τους προσέφυγαν κατά της κρατικής αποφάσεως και δικαιώθηκαν! Μπράβο τους!

2. Γαλλία 29.11.20: Το Γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας (ConseildEtat) θεωρεί ως αντισυνταγματικό περιορισμό του δικαιώματος της θ. λατρείας το όριο των 30 πιστών για τη συμμετοχή τους στη θ Λατρεία και διέταξε τη Γαλλική Κυβέρνηση να αναθεωρήσει το σχετικό διάταγμα, διότι το Δικαστήριο θεωρεί ότι κατ’ αυτό τον τρόπο ένα μεγάλο μέρος των πιστών θα στερηθεί του συνταγματικά αναγνωρισμένου δικαιώματος της λατρείαςii.

Η Σύνοδος των [Ρωμαιοκαθολικών] Επισκόπων της Γαλλίας (CEF) ζήτησε από την Κυβέρνηση «να αναθεωρηθεί το μη ρεαλιστικό και ανεφάρμοστο μέτρο των τριάντα πιστών, το οποίο είναι εντελώς ασεβές για την πραγματικότητα της θρησκευτικής πρακτικής των Καθολικών»iii.

Οι παπικοί επίσκοποι της Γαλλίας προστατεύουν το δικαίωμα λατρείας των πιστών τους! Μπράβο τους!

3. Ελλάδα

  • 16.3. έως 11.4.20: Απαγόρευση λατρείας – ποινικοποίηση Θ. Λειτουργίας (πρόστιμα, μηνύσεις),
  • 12.4. έως 16.5.20: Απαγόρευση παρουσίας – συμμετοχής του πιστού λαού (πρόστιμα, μηνήσεις),
  • 7.11.20 έως ο Θεός ξέρει…:Απαγόρευση συμμετοχής του πιστού λαού (πρόστιμα, μηνύσεις)

Πλήν ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων, η Ι. Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος…

Δυστυχώς, ζηλεύω τους παπικούς…

Πάτρα 30.11.20 – Εορτή του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέα

(Μέχρι πέρσι: ημέρα χαράς, ευφροσύνης και πανηγύρεως στην Πάτρα. Φέτος: πίκρα, θλίψη, οργή, απογοήτευση, σκότος και σκιά θανάτου επί την πόλη του Πρωτοκλήτου, με τον περικαλλή Ναό Του «σφραγισμένο με κουστωδία». Ασφαλώς, για το καλό μας…).

Ο Θεός να μας ελεήσει! Καλά Χριστούγεννα!

π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος
Πρωτοπρεσβύτερος
Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.