Επικαιρότητα

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος, Από εμάς βγήκαν αλλά δεν είναι με εμάς

εικόνα άρθρου: π.Αθανάσιος Μυτιληναίος, Από εμάς βγήκαν αλλά δεν είναι με εμάς

Το βίντεο με τίτλο “Από εμάς βγήκαν αλλά δεν είναι με εμάς π.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ” περιέχει ένα πολύ ωραίο και αποκαλυπτικό απόσπασμα ομιλίας του π. Αθανασίου Μυτιληναίου.
Παρατίθενται μερικές μόνο ενδεικτικές φράσεις από αυτή την Ομιλία του π. Μυτιληναίου:
[2:06] “Όλοι οι αιρετικοί από που ξεκίνησαν; Από την Εκκλησία… Από εμάς βγήκαν αλλά δεν έχουν καμία σχέση με εμάς”.
[4:20] “Αντίχριστος θα πει ο αντίθετος του Χριστού. Συνεπώς, οποιαδήποτε διδασκαλία που στρέφεται εναντίων της ορθής διδασκαλίας, είναι αντίχριστος διδασκαλία και οι φορείς αυτής της αντιχρίστου διδασκαλίας λέγονται αντίχριστοι”.
[5:38] “Ο πρώτος αντίχριστος μετά Χριστόν, ο πρώτος αντίχριστος είναι ο Ιούδας και κατά τον μακαριστόν Πατέρα Ιουστίνο Πόποβιτς δεύτερος αντίχριστος μετά τον Ιούδα είναι, είναι, είναι ο Άρειος. Και μετά τον Άρειον, τρίτος αντίχριστος μέσα στην ιστορία -γιατί να μην το πούμε- είναι ο εκάστοτε πάπας που αντιπροσωπεύει τον Δυτικόν χριστιανισμόν που ήδη έχει εξοφλήσει. Έχει εξοφλήσει, όπως το λέγει και επιμένει ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και ορθώς”.
[7:19] “Όταν ακόμη αγαπητοί μου, η Ευαγγελική αλήθεια μπει στο κανάλι της σκοπιμότητος ή της πολιτικής ή της εμπορικής, είτε ακόμη διά λόγους γοήτρου και υπερηφανείας, όλα αυτά μεταβάλλουν την Ευαγγελική αλήθειαν σε αντίχριστον ενέργειαν. Για να καταλάβετε ότι δεν είναι μόνο κάποιοι άνθρωποι μόνο, αλλά είναι και κάποιες ενέργειες που τρόπον τινά εκμεταλλεύονται, έχουν σκοπιμότητες πάνω στα θέματα της Πίστεως.
Αυτόν εδώ τον καιρό, αυτές τις μέρες, αυτόν τον καιρό, ο καθένας ας το καταλάβει, δεν σας λέω πιο πολλά, είδαμε τι φοβερή εκμετάλλευσις υπάρχει της Ορθοδοξίας από πολιτικής σκοπιάς. Όταν λοιπόν αυτά τα πράγματα μπαίνουν στο κανάλι της πολιτικής, αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα δεν είναι καλά. Και οι παρακάτω εξελίξεις δεν μπορεί να είναι καλές. Να μου το θυμόσαστε, δεν μπορεί να είναι καλές”.

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Απόσπασμα ορθόδοξης χριστιανικής ομιλίας από τον μακαριστό (1927-2006) π.Αθανάσιο Μυτιληναίο.

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος, Από εμάς βγήκαν αλλά δεν είναι με εμάς

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Κατά ιερομ. Νικήτα Παντοκρατορινού για τις εκκλησιολογικές του αιρέσεις και την συκοφάντηση του Αγ. Γρηγορίου Παλαμά

του Αγαθόνικου. Σε ομιλία του για τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά ο Αγιορείτης γέρων διαστρέφει την εκκλησιαστική μας ιστορία και εκμεταλλεύεται το κύρος του Αγίου, για να προωθήσει τις αιρέσεις του

Πατερικά

22 Απρ

Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ Ο ΝΕΟΣ Ο ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ, Ορισμοί ανεπίληπτου μοναχικής πολιτείας

Μοναχός είνε εκείνος όστις είνε τη αληθεία ταπεινός και επιθυμεί να τον καταφρονώσιν άπαντες και πιστεύει ότι ο Θεός είνε δυνατός να σηκώση εκ μέσου αυτών παν ανθρώπινον σκάνδαλον...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.