Πατερικά

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, Ο μεγάλος πειρασμός των εσχάτων

εικόνα άρθρου: π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, Ο μεγάλος πειρασμός των εσχάτων

Στην θρησκεία την προ του Αντιχρίστου, πριν να εμφανιστεί ο Αντίχριστος, θα ενωθούν όλες οι θρησκείες που θα τις ενώσει ο οικουμενισμός

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μακαριστός Γέροντας π. Αθανάσιος Μυτιληναίος (1927 – 2006)

Τι σημαίνει ο μεγάλος πειρασμός των εσχάτων; Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, στην Καινή Διαθήκη. Είναι ο πειρασμός αυτός, που θα δημιουργήσει την αμφισβήτηση του θεανθρωπίνου προσώπου του Χριστού, που ανοίγει αυτή η αμφισβήτηση διάπλατα τον δρόμον προς τον οικουμενισμόν. Αυτός είναι ο τελευταίος πειρασμός της ιστορίας. Θα σας τον πω ποιος είναι.

Στην θρησκεία την προ του Αντιχρίστου, πριν να εμφανιστεί ο Αντίχριστος, θα ενωθούν όλες οι θρησκείες που θα τις ενώσει ο οικουμενισμός. Στην θρησκεία την προ του Αντιχρίστου. Γιατί θα είναι η προ του Αντιχρίστου; Διότι με την παρουσία του Αντιχρίστου, αφού βέβαια ο οικουμενισμός έργον του διαβόλου, εκατό τοις εκατό. Πώς τον λέει τον οικουμενισμό ο μακαρίτης, ο μακαριστός πατήρ Ιουστίνος Πόποβιτς; Παναίρεσιν. Όσοι διαβάσατε βιβλία του θα το’χετε βρει.

Παναίρεσις. Δεν είναι μία αίρεσις. Είναι το σύνολον όλων των αιρέσεων που ποτέ ενεφανίσθησαν πάνω στη γη.

Λοιπόν. Αυτός -ο οικουμενισμός- οδηγεί στον Αντίχριστο. Γι’αυτό σας είπα, πριν από τον Αντίχριστο θα φτάσουμε στον οικουμενισμό. Όταν θα έλθει ο Αντίχριστος, τότε αυτός θα καταργήσει τον οικουμενισμόν. Ακούστε τι παιγνίδι γίνεται. Θα τον καταργήσει τον οικουμενισμόν κι αυτό δεν είναι γιατί το φανταζόμαστε έτσι. Είναι γραμμένο στην Καινή Διαθήκη.

Ακούσατέ το. Στη Β’ προς Θεσσαλονικείς (2, 4) γράφει ο Απόστολος Παύλος: «ο Αντίχριστος, λέει, θα είναι -προσέξτε- ο αντικείμενος και υπεραιρόμενος», αυτός που θα αντίκειται εις τον Χριστόν. Άρα αντί-Χριστός, και όχι ότι απλώς θα υπερηφανεύεται, υπεραιρόμενος. Πιο πάνω από καθετί που ποτέ στάθηκε στη γη επάνω αξιόλογον, «επί πάντα λεγόμενον θεόν ή σέβασμα». Θα λέει ότι είναι πάνω για καθετί που λέγεται ότι είναι θεός ή είναι σέβασμα.

Δηλαδή, πάνω από τον Άγιον Τριαδικόν Θεόν, πάνω από τον Βούδα, πάνω, πάνω, πάνω από όλα. Θα καταργήσει όλες τις θρησκείες που θα ’χουν ενωθεί. «Υπεραιρόμενος -αυτός που στέκεται πάνω απ’όλα- επί πάντα λεγόμενον θεόν ή σέβασμα». Ό,τι λέγεται ότι είναι Θεός, ό,τι λέγεται ότι είναι άξιο σεβασμού κάποιας θρησκείας.

Αυτά τι; Αυτά θα τα καταργήσει, ώστε, αυτόν -τον Αντίχριστον- «εις τον ναόν του Θεού ως θεόν καθίσαι», ώστε αυτός εις τον ναόν του Θεού σαν θεός να καθίσει. Θα πει «εγώ είμαι θεός, δεν υπάρχει άλλος θεός, εγώ είμαι ο θεός». «Αποδεικνύντα εαυτόν ότι εστίν θεός». Και θα αποδεικνύει τον εαυτόν του ότι είναι θεός. Θα αποδεικνύει με ψευδοθαύματα. Το λέει ο Απόστολος Παύλος πιο κάτω.

Είναι φοβερόν πράγμα! Είναι φοβερό πού οδηγεί ο οικουμενισμός!

Αλλά δύο λόγια για τον μεγάλο πειρασμό των εσχάτων. Ο Κύριος μας ειδοποιεί στην Αποκάλυψη (3, 10) και γράφει, λέγει, εις τον άγγελον της Φιλαδελφείας. Στον επίσκοπο της Φιλαδελφείας. «Ότι ετήρησας τον λόγον της υπομονής μου, καγώ σε τηρήσω» -κι εγώ θα σε φυλάξω. Εσύ φύλαξες κι εγώ θα σε φυλάξω. «Εκ της ώρας του πειρασμού της μελλούσης έρχεσθαι επί της οικουμένης όλης». Κι εγώ θα σε φυλάξω από την ώρα του πειρασμού που πρόκειται να έλθει –της μελλούσης έρχεσθαι ώρας- επί της οικουμένης όλης, πανανθρωπίνως. «Πειράσαι τους κατοικούντας επί της γης». Διά να θέσει υπό δοκιμασίαν αυτούς που κατοικούν στο πρόσωπο της γης.

Και ποιος είναι αυτός ο πειρασμός; Η αμφισβήτησις του θεανθρωπίνου προσώπου του Χριστού. Ποιος είναι ο Χριστός; Α, ποιος είναι! Η θεοσοφία και ο μασωνισμός το ’χουνε δείξει αυτό. Έχουνε μία εικόνα διαφόρων μεγεθών, το λεγόμενον Δείπνον -ο μυστικός Δείπνος των μυστών- εξάλλου μυστικός θα πει αυτός που ενώνεται με τον Θεόν, με τον Χριστόν εν προκειμένω, ο μυστικός Δείπνος.

Πώς; Ακούστε. Έχουνε στην μέση τον Χριστόν, αριστερά Του και δεξιά Του έχουν άλλους: Ο ζωροάστρης, ο Μίθρας, ο Μωυσής, ο Μωάμεθ, ο Βούδας, αριστερά Του και δεξιά Του. Αυτοί λέγονται μύσται, και συνεπώς δέχονται τον Χριστόν απλώς ως μύστιν, της τάξεως ενός Βούδα, ενός Μωάμεθ, ενός ξέρω γω… Άρα, αμφισβήτησις του θεανθρωπίνου προσώπου του Χριστού.

Αυτό κυκλοφορεί. Αν ποτέ πάτε σε ένα σπίτι και δείτε αυτό το κάντρο, να ξέρετε ότι στο σπίτι αυτό υπάρχει μασώνος.

Ναι. Ώστε αυτός είναι ο μεγάλος πειρασμός. Αυτός ο πειρασμός όμως, ήδη ενεργείται στην εποχή μας. Ώστε δημιουργεί την απιστία εις το θεανθρώπινον πρόσωπον του Χριστού. Και δυστυχώς εις αυτόν τον πειρασμόν και η πατρίδα μας είναι εκείνη η οποία, τι να πω δεν καταλαβαίνει, χαλκεύει αυτόν τον πειρασμόν, όταν διαρκώς απομακρύνεται με την αποστασία από τον Ιησούν Χριστόν. Ώστε μπορεί να ακούστε από κάποιον βουλευτή καμμία φορά, ο Θεός. Χωρίς να ξέρουμε τι Θεό πιστεύει. Ακούσατε ποτέ το όνομα Χριστός;

Ποτέ! Τι σημαίνει αυτό, αγαπητοί μου; Σημαίνει ότι τα πράγματα βαίνουν διαρκώς εις αυτήν την αποχριστιάνιση.

Τι να πούμε; Στώμεν καλώς! Γι’αυτό θα σωθεί μόνον το λήμμα. Γι’αυτό μας είναι χρήσιμο να ξέρουμε ποιο είναι το όνομα του Θεού. Διότι κι ο βουδισμός λέει θεό. Κι ο μωαμεθανισμός λέει θεό. Ποιος είναι αυτός ο Θεός; Πατήρ, Υιός και Άγιον Πνεύμα. Ένας Θεός, Τρία Πρόσωπα. Ο Άγιος Τριαδικός Θεός.

Απομαγνητοφώνηση: Ιστολόγιο Κατάνυξη
Βίντεο: Ο μεγάλος πειρασμός των εσχάτων. Η αμφισβήτηση του Θεανθρωπίνου προσώπου του Ιησού Χριστού

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.