Πατερικά

π. Αυγ. Καντιώτης: Σύνθημά μας “Έξω από την πόλη και την ακριτική μας περιφέρεια οι κάθε είδους αιρετικοί”!

εικόνα άρθρου: π. Αυγ. Καντιώτης: Σύνθημά μας “Έξω από την πόλη και την ακριτική μας περιφέρεια οι κάθε είδους αιρετικοί”!
Του μακαριστού επισκόπου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη

Έξω οι κάθε είδους αιρετικοί!
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 467/5-4-1989


Ειδοποιούμε τον πιστό λαό της πόλεως και της ακριτικής μας περιφέρειας, ότι αντιχριστιανικές και αντεθνικές οργανώσεις-αιρέσεις, που προέρχονται κυρίως από το εξωτερικό, σαν ακρίδες της Αποκαλύψεως έχουν κάνει επιδρομή στη μαρτυρική μας πατρίδα, ιδιαιτέρως δε έχουν αναπτύξει δραστηριότητα στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Κλιμάκιά τους έφτασαν και στην Φλώρινα και εγκαταστάθηκαν σε σπίτια και καταστήματα, και διεξάγουν την ανθελληνική και αντιχριστιανική τους προπαγάνδα.. Παρουσιάζονται εξωτερικώς σαν πρόβατα, ενώ στην πραγματικότητα είνε αιμοβόροι λύκοι, που σκοπό έχουν να κατασπαράξουν τα λογικά πρόβατα της ιεράς ποίμνης της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, που είνε η ψυχή του πιστού λαού μας.

Μπροστά στον κίνδυνο αυτό κανένας χριστιανός δεν πρέπει να μείνη αδιάφορος. Κανένας να μην τους ανοίγη την πόρτα του σπιτιού του και να μην τους δέχεται, όταν μοιράζουν τα φυλλάδια και τα βιβλία τους. Κανένας να μη δέχεται αντί 30 αργυρίων να νοικιάζη σπίτια ή καταστήματα για να εγκατασταθούν σ’ αυτά και να τα κάνουν κέντρα άγριας προπαγάνδας. Μέσα δε στο φιλελεύθερο και δημοκρατικό πολίτευμα της πατρίδος, που το εκμεταλλεύονται οι οπαδοί τους για την ανεμπόδιστη διάδοσι των διεστραμμένων ιδεών τους, βεβαίως δεν θα χρησιμοποιήσουμε μέτρα βίας, αλλ’ έχοντας το δικαίωμα και από το ελληνικό Σύνταγμα θα κηρύξουμε, θα ελέγξουμε, θα καταγγείλουμε τη φοβερή πλάνη τους, που τείνει να διασπάση τη θρησκευτική και εθνική μας ενότητα, και θα διαμαρτυρηθούμε δημοσίως, για ν’ αντιληφθούν όλοι, μικροί και μεγάλοι, ότι δεν μπορούν εδώ οι αιρετικοί να προπαγανδίζουν και να παραπλανούν τους χριστιανούς.

Καλούμε το λαό μας σε πνευματική επιφυλακή. Για κάθε αμφιβολία σας, ποιοι είναι οι αιρετικοί που σας επισκέπτονται ή σας προσκαλούν στους χώρους των συγκεντρώσεών τους, παρακαλούμε ρωτάτε την ιερά μητρόπολι (γραφεία αντιαιρετικού αγώνος 1) Φλωρίνης: αρχιμ. Ειρηναίος Χατζηευφραιμίδης, ιεροκήρυξ. 2) Αμυνταίου: αρχιμ. Σεβαστιανός Τοπάλης, ιεροκήρυξ. 3) Πτολεμαΐδος: αρχιμ. Νικηφόρος Μανάδης, ιεροκήρυξ).

Σύνθημά μας  Έξω από την πόλι και την ακριτική μας περιφέρεια οι κάθε είδους αιρετικοί!’’ [1]

Μετά τιμής
Δ.Β.Ε
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 26-6-2018

[1] «ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ 1988-1991» ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ Ν. ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, Έκδοσις Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητος Ο ΣΤΑΥΡΟΣ, Σελ. 333)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.