Επικαιρότητα

Πώς αντιμετωπίζουμε το μάτι και τη μαγεία [ΒΙΝΤΕΟ 2019]

εικόνα άρθρου: Πώς αντιμετωπίζουμε το μάτι και τη μαγεία [ΒΙΝΤΕΟ 2019]

Ἔχει ἡ μαγεία ἐπίδραση στή ζωή μας; Γιατί κάποιοι ματιάζονται συνεχῶς; Μπορεῖ νά ὁρίζει τήν καθημερινότητά μας δαιμονική ἐνέργεια; Ὑπάρχει τρόπος νά ἀποφύγουμε ἡ νά ἀντιμετωπίσουμε τίς μαγεῖες;

Λίγα λόγια…

Έχει η μαγεία επίδραση στη ζωή μας; Πώς αντιμετωπίζουμε το μάτι και η βασκανία; Η ανωτερότητα της ορθόδοξης πνευματικής ζωής. αποτελεί την μόνη ασφάλεια εναντίον των δαιμονικών ενεργειών. Πώς η νέα εποχή επιτείνει το πρόβλημα της μαγείας; τί σχέση έχει η γιόγκα με τον δαιμονισμό; Γιατί οι άνθρωποι εμπιστεύονται τον ανθρωποκτόνο διάβολο συνεργαζόμενοι μαζί του και ποιος ο κίνδυνος για το θύμα της μαγείας όταν αυτό είναι πνευματικά ευάλωτο λόγω μή εξομολογημένων αμαρτιών; Γιατί και πότε πιάνουν τα μάγεια; Πώς η μαγεία ντύθηκε το κύρος της επιστήμης; Πώς η μαγεία τρέφεται από τις κρυφές ελπίδες των ανθρώπων; Είναι το ξεμάτιασμα μαγική πράξη; Πώς ο κινηματογράφος και η σύγχρονη τέχνη μας μυούν στην μαγεία; Γιατί ο κανόνας της μαγείας “κάνε ότι θέλεις αρκεί να μην κάνεις κακό σε κανέναν” είναι δαιμονικός; Πώς συνδέεται η μαγεία με τον Αντίχριστο και τα έσχατα; Έχει η μασωνία σχέση με την μαγεία; Πώς η αμαρτία τρέφει τον εγωισμό και την υπερηφάνεια του ανθρώπου; Γιατί οι τεχνικές του υπνωτισμού, της μαντικής, του μέντιουμ, του διαλογισμού, της αστρολογίας είναι υποδουλωμένα στην μαγεία; Πως τα ειδικά εφέ παρασύρουν τις ψυχές των νέων και τους εθίζουν στη εικόνα των δαιμόνων;

Αυτά τα ερωτήματα και άλλα πολλά απαντάει σε αυτή την τόσο σημαντική για την πνευματική υγεία του σύγχρονου ανθρώπου ομιλία ο π. Νικόλαος Μανώλης. Ας παραδεχτούμε ότι είμαστε όλοι λίγο ή πολύ αναμεμιγμένοι με την μαγεία και οφείλουμε να λάβουμε τα μέτρα μας για να προστατέψουμε εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας.

Στὰ πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων “ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ” τὴν Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019, στὶς 7:00 μμ., στὴν αἴθουσα “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” τοῦ “Ὀρθοδόξου Χριστιανικοῦ Συλλόγου ἅγιος Ἰωσὴφ ὁ Ἠσυχαστής” (Θεσσαλονίκη, Μοναστηρίου 183, 2ος ὄροφος, τηλέφωνο: 2310 515786), μίλησε ὁ πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Μανώλης μέ θέμα: ‹‹Πῶς ἀντιμετωπίζουμε τό μάτι καί τά μάγια››.
Ἡ ὁμιλία μεταδόθηκε ζωντανά στό κανάλι τοῦ youtube εδώ.

άλλες ομιλίες του π. Νικολάου σχετικές με το θέμα
π. Νικόλαος Μανώλης, Ο Άγ. Κυπριανός – η μαγεία – η αστρολογία και η τέχνη της Κολάσεως [ΒΙΝΤΕΟ 2013]

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Αφιερώματα

17 Ιούν

Ο Όσιος Υπάτιος εν Ρουφινιαναίς, η διακοπή κοινωνίας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Γράφει ο Αθανάσιος Μπόλλας Τι έκανε ο Όσιος Υπάτιος, όταν ο Νεστόριος άρχισε να κηρύττει αιρετικά; Τι έπραξε, όταν ο Επίσκοπός του τον εμπόδιζε να αντιδράσει στην ειδολωλατρεία, λέγοντάς του «εσύ είσαι μοναχός, κάθισε και ησύχαζε»;

Η Κυριακή των Αγ. Πατέρων και οι σημερινή εκκλησιαστική κατάσταση [mp3 2020]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. “Οἱ πιστοί Χριστιανοί, δέν ἀνεχόμαστε νά βλέπουμε τόν ξεπεσμό τῶν ἐκκλησιαστικῶν ἀρχόντων, στήν παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ” (π.Νικόλαος Μανώλης)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.