Επικαιρότητα

π.Νικόλαος Μανώλης: “Η ψευδοεκκλησία δεν είναι fake news”

εικόνα άρθρου: π.Νικόλαος Μανώλης: “Η ψευδοεκκλησία δεν είναι fake news”

π.Νικόλαος Μανώλης ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : «Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου»

Ο π.Νικόλαος Μανώλης τόνισε: “Στο ουκρανικό αυτοκέφαλο συγκρούονται δύο πόλοι. Το Φανάρι, οι θεολογικές σχολές και όσοι αποδέχονται το Κολυμπάρι από τη μία μεριά και εμείς που αντιδρούμε από την άλλη”.
Στη συνέχεια εξήγησε τί είναι η Εκκλησία, τί είναι ψευδοεκκλησία και πως το Κολυμπάρι έκανε το θέμα αυτό θεολογούμενο.
“Οι ψευδεπίσκοποι, όπως ορίζει ο 15ος της Πρωτοδευτέρας Συνόδου, καθιστούν τα μέλη της Εκκλησίας σεσηπότα και πρέπει να αποκοπούν”, τόνισε.

Επίσης εξήγησε τι εννοούμε με τον όρο fakenews, για να καταλήξει οτι η απουσία εκκλησιαστικού φρονήματος και η άγνοια της πατερικής διδασκαλίας καθιστούν τον πιστό λαό έρμαιο στις προθέσεις διεφθαρμένων κληρικών.
Η Προπαγάνδα – ψεύδος της ψευδοεκκλησίας εμφανίζεται με τρεις μορφές:
α) ως προς τη διδασκαλία, β) ως προς την ερμηνεία, γ) ως προς τα γεγονότα.

Ειδικά τα fakenews ως προς την Ουκρανία είναι ότι η χορήγηση του τόμου αυτοκεφαλίας δόθηκε δήθεν για θεραπεία.
Στο ειδικό συνέδριο για τα fake news και το ουκρανικό που προηγήθηκε στην Θεσσαλονίκη, ειπώθηκε οτι η Ιερά Σύνοδος χρειάζεται παρατηρητήριο εντοπισμού των fake news, ενώ ο πατήρ Νικόλαος τόνισε οτι η Ιερά Σύνοδος αισθάνεται αυτή την έλλειψη γιατί δεν υπάρχουν αντιαιρετικά γραφεία. Αν υπήρχαν αντιαιρετικά γραφεία, θα διοργάνωναν την ευλογημένη Ημερίδα μας κι όχι άλλες.

Στην συνέχεια του λόγου του ο π.Νικόλαος τόνισε οτι το υπόβαθρο του ουκρανικού βρίσκεται στο Κολυμπάρι.
Τελειώνοντας, αφού έκανε έναν απολογισμό λέγοντας οτι όλοι οι αρχιερείς του Φαναρίου είναι υποστηρικτές του οικουμενισμού, τζογαδόροι ψυχών και διακατέχονται από φιλαρχία – αλαζονεία – οικουμενιστικό φρόνημα, κατέληξε λέγοντας ποιά είναι η ενδεδειγμένη στάση μας.

Η διακοπή της μνημόνευσης αιρετιζόντων επισκόπων αποτελεί καταλυτικό κτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της αίρεσης.

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

8 Ιούν

Τι δε ήσαν τα δίπτυχα;

“Και ήδη ερωτώμεν: Υπάρχουν σήμερον εν τη Εκκλησία μας τα ανωτέρω δίπτυχα; Δυστυχώς όχι. Η διοικούσα Εκκλησία ζη εις τρομακτικήν άγνοιαν του πέριξ αυτής κόσμου…”

Πώς τα οικουμενιστικά συνέδρια προάγουν τον Μητροπολίτη Περιστερίου σε υποψήφιο του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Μητροπολίτες της Ελλαδικής και Κυπριακής Εκκλησίας παραβρέθηκαν σε Λουθηρανικό Συνέδριο, το οποίο εκπροσωπήθηκε από πάστορες άνδρες και γυναίκες, και επαναδιαπραγματεύτηκαν την αιρετική διδασκαλία του Filioque

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.