π. Θεόδωρος Ζήσης

Παιδεία και αγωγή των νέων κατά τους Τρεις Ιεράρχας

εικόνα άρθρου: Παιδεία και αγωγή των νέων κατά τους Τρεις Ιεράρχας
Ὁμιλία τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση
Ὁμότιμου Καθηγητή Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ.

Διατηρώντας άσβεστη την παιδαγωγική του φλόγα, ο σεβαστός πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης, ξεδίπλωσε με χαρακτηριστική ευαισθησία το μεγαλείο της Ορθόδοξης πατερικής γραμματείας επί του θέματος…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ενώ η κοινωνία αποθεώνοντας αιώνες τα δυτικά πρότυπα φιλοσοφίας και πολιτισμού έφτασε στο χείλος του γκρεμού, η Αγιοπατερική παιδαγωγική γραμματεία όχι μόνον εξηγεί τα αδιέξοδα και τα πρόσφατα φαινόμενα βαρβαρότητας αλλά προσφέρει και πρακτικές λύσεις.

Μια ομιλία μεστή, πλήρης, περιεκτική, τολμηρή που συνεπήρε το πολυάριθμο διαδικτυακό ακροατήριο. Αξίζει να την παρακολουθήσει όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την Ορθόδοξη παιδαγωγική μέθοδο. Τέτοιες ακαδημαϊκού επιπέδου διαλέξεις που να απευθύνονται στο ευρύ κοινό κατανοητές και τεκμηριωμένες, σπανίζουν. Είναι ευλογία για όλους μας η παρουσία του π. Θεοδώρου στην εποχή μας.

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης ΟΜ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ μίλησε με θέμα: “Παιδεία και αγωγή των νέων κατά τους Τρεις Ιεράρχας. Η σημερινή απαιδευσία και βαρβαρότητα”

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Άγιος Σάββας ο ηγιασμένος (mp3 – 2012)

Κήρυγμα τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. "Ὤφθης ὑποτύπωσις καί κανών, θεοφόρε Σάββα, ὡς τοῦ Πνεύματος θησαυρός, Ὁσίων Πατέρων, ῥυθμίζων καί ἰθύνων, πρός κλῆρον ἀφθαρσίας τούς πειθομένους σοι" (Μεγαλυνάριον)

Κήρυγμα αγίων Βαρβάρας και Ιω. Δαμασκηνού – Κυρ. Ι’ Λουκά [mp3 – 2016]

Κήρυγμα τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση Βαρβάραν τήν Ἁγίαν τιμήσωμεν· ἐχθροῦ γάρ τάς παγίδας συνέτριψε, καί ὡς στρουθίον ἐῤῥύσθη ἐξ αὐτῶν, βοηθείᾳ καί ὅπλῳ τοῦ Σταυροῦ ἡ πάνσεμνος (Ἀπολυτίκιον) Κυριακή Ι΄ Λουκά,...

Ο Άγιος Φιλάρετος ο ελεήμων [mp3 2020]

Κήρυγμα τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. "Δανείζει Θεῷ ὁ ἐλεῶν πτωχόν, κατὰ δὲ τὸ δόμα αὐτοῦ ἀνταποδώσει αὐτῷ" (Παρ. 19,17) Οποιος ελεεί τον πτωχόν δανείζει τον Θεόν. Ανάλογα δέ με την ελεημοσύνην του θα λάβη και εκ μέρους του Θεού την ανταπόδοσιν...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.