π.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ

Παιδεία και αγωγή των νέων κατά τους Τρεις Ιεράρχας

εικόνα άρθρου: Παιδεία και αγωγή των νέων κατά τους Τρεις Ιεράρχας

30 Ιαν 2023

Ὁμιλία τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση
Ὁμότιμου Καθηγητή Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ.

Διατηρώντας άσβεστη την παιδαγωγική του φλόγα, ο σεβαστός πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης, ξεδίπλωσε με χαρακτηριστική ευαισθησία το μεγαλείο της Ορθόδοξης πατερικής γραμματείας επί του θέματος…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ενώ η κοινωνία αποθεώνοντας αιώνες τα δυτικά πρότυπα φιλοσοφίας και πολιτισμού έφτασε στο χείλος του γκρεμού, η Αγιοπατερική παιδαγωγική γραμματεία όχι μόνον εξηγεί τα αδιέξοδα και τα πρόσφατα φαινόμενα βαρβαρότητας αλλά προσφέρει και πρακτικές λύσεις.

Μια ομιλία μεστή, πλήρης, περιεκτική, τολμηρή που συνεπήρε το πολυάριθμο διαδικτυακό ακροατήριο. Αξίζει να την παρακολουθήσει όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την Ορθόδοξη παιδαγωγική μέθοδο. Τέτοιες ακαδημαϊκού επιπέδου διαλέξεις που να απευθύνονται στο ευρύ κοινό κατανοητές και τεκμηριωμένες, σπανίζουν. Είναι ευλογία για όλους μας η παρουσία του π. Θεοδώρου στην εποχή μας.

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης ΟΜ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ μίλησε με θέμα: “Παιδεία και αγωγή των νέων κατά τους Τρεις Ιεράρχας. Η σημερινή απαιδευσία και βαρβαρότητα”

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του (Μέρος Β’)

Ομιλία του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση Το δεύτερο μέρος της ομιλίας με θέμα τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο θεολόγο της δεύτερης χιλιετίας Στο πρώτο μέρος τεκμηριώθηκε από τον κραταιό...

Ζωντανή ομιλία π. Θεόδωρου Ζήση: Ο Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς διωκόμενος. Η Αποτείχιση και η φυλάκισή του (Μέρος Β’)

Ανακοίνωση ομιλίας πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. Τετάρτη 22 Μαρτίου, στις 7:00 μμ. στην αίθουσα «Ορθοδοξία» του «Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.