Επικαιρότητα

Παιδεία: Το βαθύ γεγονός

εικόνα άρθρου: Παιδεία: Το βαθύ γεγονός

Γράφει ο Αντίνοος 
αποκλειστικά για την https://katanixi.gr/

Ένα από αυτά – επίκαιρο λόγω της επικείμενης έναρξης των σχολείων – είναι η απουσία ελληνορθόδοξης Παιδείας στα σχολεία μας.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Παιδεία: Το βαθύ γεγονός

Αντίνοος

Είναι πολύ δύσκολο – αν όχι αδύνατο – ένας άνθρωπος που έχει εκχωρήσει την ενημέρωσή του στα συστημικά media να αντιληφθεί και να αξιολογήσει σωστά την πραγματικότητα που βιώνει.

Καταρχάς οτιδήποτε δεν προβάλλεται στα Μ.Μ.Ε. (;) είναι ανύπαρκτο για έναν τέτοιον άνθρωπο· αλλά και όσα προβάλλονται τα κατανοεί, όπως παρουσιάζονται, πειραγμένα δηλαδή, από τα σχόλια των “δημοσιογράφων”. Και, επειδή αυτού του είδους ο άνθρωπος φαίνεται ότι δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά τον κανόνα, γι΄ αυτό και πηγαίνουμε ως κοινωνία από το κακό στο χειρότερο τις τελευταίες δεκαετίες.

Όμως η πραγματικότητα εξακολουθεί να υφίσταται ανεξάρτητα από το αν την συνειδητοποιούμε ή όχι. Και η άσχημη κατάσταση που ολοφάνερα πλέον επικρατεί σε όλους τους τομείς του κοινωνικού βίου αποδεικνύει πως κάθε άλλο παρά το καλό και την ευημερία μας θέλουν και επιδιώκουν οι εκάστοτε κυβερνώντες και οι όπισθεν αυτών επιμελώς κρυπτόμενοι κατέχοντες την κοσμική εξουσία.

Οικονομική κρίση, ανεργία, λαθροεποικισμός, ισλαμοποίηση, προδοσία του λαού από πλευράς πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας …. όλα φοβερά … ναι! Μα υπάρχουν και κάποια άλλα βαθέα γεγονότα που δεν υποπίπτουν  – κακώς βέβαια! – στην αντίληψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας και που ωστόσο είναι εκείνα ακριβώς που θα εξασφαλίσουν σύντομα – Θεού επιτρέποντος – το ιστορικό μας τέλος ως λαού.

Ένα από αυτά – επίκαιρο λόγω της επικείμενης έναρξης των σχολείων – είναι η απουσία ελληνορθόδοξης Παιδείας στα σχολεία μας. Η συμφορά αυτή δεν έπληξε τα παιδιά μας και την κοινωνία μας ξαφνικά· συντελέστηκε σταδιακά, με πρόγραμμα και επιμονή! Πρώτα ξηλώθηκε οτιδήποτε έχει σχέση με την Ορθοδοξία,  ακολούθησε ο αφελληνισμός και τώρα τελευταία επιχειρείται ανατροπή οτιδήποτε είχε απομείνει όρθιο (έμφυλες ταυτότητες, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και … cheerleaders!!!) 

Αυτό είναι το βαθύ γεγονός, αυτό είναι το μη αναστρέψιμο· η διάπλαση δηλαδή του χαρακτήρα των παιδιών μας έτσι ώστε να μην έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα και τον Πολιτισμό της. Αυτοί οι χαρακτήρες είναι αποσυνδεδεμένοι από τον Ελληνικό Πολιτισμό, δεν πονάνε τον τόπο που τους γέννησε και τους μεγάλωσε, δεν έχουν την αίσθηση του ανήκειν σε έναν συγκεκριμένο λαό με συγκεκριμένη ιστορία· γι΄αυτό και εύκολα τον εγκαταλείπουν και πολύ περισσότερο δεν έχουν καμία διάθεση να αγωνιστούν για την πατρίδα τους.

Έστω και τώρα λοιπόν – την ώρα την έσχατη – ας σημάνουμε ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ εντός του οίκου μας και εκτός! Ας γίνουμε εμείς οι γονείς – σε πρώτη φάση – δάσκαλοι των παιδιών μας και ας τα οδηγήσουμε – σε δεύτερη φάση – κοντά σε δασκάλους των οποίων η καρδιά πάλλεται από Χριστό και Ελλάδα! Αυτό είναι το πρωτεύον και έπονται οι ξένες γλώσσας και οι δραστηριότητες. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε, για να έχει και κάποιο νόημα η επίκαιρη ευχή: Καλή σχολική χρονιά! Αν συνεχίσουμε να “τυρβαζόμεθα” περί άλλων – φοβερών … ναι… καμία αντίρρηση! – η σχολική χρονιά θα αποβεί κακή ψυχρή και ανάποδη για όλους μας, παιδιά, δασκάλους και γονείς! Μη γένοιτο, Κύριε!!!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.