Επικαιρότητα

Πάλι πειράματα «στου κασίδη το κεφάλι»…

εικόνα άρθρου: Πάλι πειράματα «στου κασίδη το κεφάλι»…
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

«Πρόσφυγες» και «μετανάστες» σε πανευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαχείριση κινδύνων και κρίσεων στη Σάμο

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Το πρώτο πανευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο αποσκοπεί στην ένταξη προσφύγων και μεταναστών στον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, ολοκληρώθηκε στη Σάμο. Πάλι πειράματα «στου κασίδη το κεφάλι» δηλαδή…

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, με δύο κύρια σενάρια προσομοίωσης δασικής πυρκαγιάς και σεισμού. Η υλοποίηση του συνολικού προγράμματος, μοναδικού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκίνησε συμβολικά με την εκπαίδευση στις έκτακτες συνθήκες, καθώς η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο ένταξης που διευκολύνει την ομαλή μετάβαση στην εκπαίδευση σε κρίσιμους τομείς της Ελληνικής Οικονομίας, μας είπαν.  

Την εκπαίδευση των προσφύγων ανέλαβε οκταμελής ομάδα ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι συμμετέχοντες.

Και πάλι διάλεξαν την Ελλάδα μας για να εφαρμόσουν αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα -πείραμα- εκπαίδευσης προσφύγων και μεταναστών από το Ταμείο Ανάκαμψης οι φίλοι μας από τας Ευρώπας.

Οι αρμόδιοι πολιτικοί δήλωσαν υπερήφανοι και πανευτυχείς. Ιδιαιτέρως ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα ο οποίος έχει την πεποίθηση ότι «οι μετανάστες και οι πρόσφυγες γίνονται κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας αγκαλιάζοντας τις αξίες και τις αρχές της».

Για το κατά πόσο οι «πρόσφυγες» και οι «μετανάστες» αγκαλιάζουν τις αξίες και τις αρχές της ελληνικής κοινωνίας, τα καθημερινά περιστατικά μιλούν από μόνα τους. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι την ένταξη. `Και με βάση τις στατιστικές, δεν είναι τόσο σοφή κίνηση το να ενταχθούν σε τόσο κρίσιμους τομείς της κοινωνίας μας. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια, τέτοιους κρίσιμους καιρούς για την Πατρίδα μας, αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι δεν βάζουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ: Enemy at the gates
Σάμος: Τούρκοι ξυλοκόπησαν 73χρονο που άκουγε εκκλησιαστική μουσική!
Ωδή τετάρτη [XIV] Εις Σάμον

Σχετικά άρθρα

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.