Επικαιρότητα

Παναγία Σουμελά των νόσων ιατρόν ΟΥ σε γινώσκομεν!

εικόνα άρθρου: Παναγία Σουμελά των νόσων ιατρόν ΟΥ σε γινώσκομεν!

Είναι ανάγκη η Υπεραγία Θεοτόκος να απλώσει ξανά το προστατευτικό και σωτήριο πέπλο της πάνω από την πατρίδα μας

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ενώ οι αυτοσχέδιες λιτανείες στην Εύβοια έσωσαν χωριά και προσκυνήματα, μία από τις πιο θαυματουργές εικόνες της Παναγιάς μας, η εφέστιος εικόνα του Ποντιακού Ελληνισμού, η Παναγία Σουμελά, θα μείνει για μία ακόμη χρονιά αλιτάνευτη.  

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο (9 Αυγούστου), για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα συνεχιστεί η βλασφημία σε ένα από τα δύο μεγαλύτερα θεομητερικά προσκυνήματα της χώρας, στην Παναγία Σουμελά, στα υψώματα του Βερμίου, στην Καστανιά Ημαθίας. Θα τηρηθούν όλες οι οδηγίες της Πολιτείας και των «ειδικών» για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, όπερ σημαίνει ότι:

  1. «[…] απαγορεύεται η είσοδος στους χώρους λατρείας χωρίς μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό».
  2. «Για την προσκύνηση της εικόνας έχει οριστεί συγκεκριμένη είσοδος και έξοδος και ελεγχόμενη ροή επισκεπτών, ώστε να αποφευχθεί συνωστισμός εντός του ναού. Οι επισκέπτες θα εισέρχονται από ορισμένη είσοδο, μέσω ενός διαδρόμου, φορώντας τη μάσκα τους, με τήρηση των αποστάσεων και θα μπορούν να ανάψουν το κερί τους και να προσκυνήσουν την εικόνα. Όμως, μετά το προσκύνημα τους δε θα παραμένουν στο εσωτερικό του ναού, θα αποχωρούν από συγκεκριμένη έξοδο».
  3. «Για λόγους αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, όπως και πέρυσι, δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Σουμελά».
  4. «Τις επόμενες ημέρες θα γίνει απολύμανση του ναού και των ξενώνων που θα υποδέχονται τους επισκέπτες».

Οι πρακτικές αυτές διακηρύσσουν τη δική μας ολιγοπιστία/απιστία, Εικονομαχία, Θεοτοκομαχία, Αγιομαχία και την αίρεση της μόλυνσης από τα ιερά και τα Θεία. Όποιος αμφιβάλλει ας διαβάσει το άρθρο του π. Θεοδώρου Ζήση για να δει πως αναπαύεται η Παναγιά μας.

Η Λιτανεία των Αγίων Εικόνων και Λειψάνων στο Προκόπι Ευβοίας και το μέγα Θαύμα του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου

Πριν λίγες μόνο μέρες οι κάτοικοι του Προκοπίου Ευβοίας γίνανε μάρτυρες ενός ακόμα μεγάλου Θαύματος του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Το βράδυ της 6ης Αυγούστου και ενώ είχε ήδη δοθεί εντολή να εκκενωθεί το Νέο Προκόπιο, καθώς η φωτιά πλησίαζε ορμητικά, η Λιτανεία των Ιερών Εικόνων του Οσίου Ιωάννου και των Αγίων της Ενορίας Κωνσταντίνου και Ελένης καθώς και Ιερών Λειψάνων Αγίων στο χωριό, προκάλεσε την άμεση επέμβαση του Αγίου Τριαδικού Θεού. Λίγες ώρες αργότερα, στις πέντε τα ξημερώματα της 7ης Αυγούστου και στο μέσο μίας παρατεταμένης περιόδου καύσωνα, η Άνωθεν βοήθεια φανερώθηκε με θαυμαστό τρόπο. Ένα σύννεφο φάνηκε πάνω από το Προκόπι και άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς για είκοσι λεπτά, σώζοντας το χωριό από την καταστροφική μανία των πυρκαγιών. 

Η Λιτανεία της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά και η απόρριψη των βλάσφημων μέτρων προστασίας μέσα στους Ιερούς Ναούς από Ιεράρχες, Ιερείς και τους ευλαβείς πιστούς, καθίσταται πιο επιτακτική από ποτέ, ώστε η Υπεραγία Θεοτόκος να απλώσει ξανά το προστατευτικό και σωτήριο πέπλο της πάνω από την πατρίδα μας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Οι μασκοφόροι και οι υποστηρικτές τους, δεν άκουσαν για τα θαύματα της Παναγίας;
Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
Το πάθημα θα μας γίνει μάθημα;
Ο ξεριζωμός της πίστης (συνέχεια)
Ο ξεριζωμός της Πίστης

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.