Επικαιρότητα

Πανθρησκειακός δηλητηριώδης κισσός πίσω από τη συνάντηση του Γαλλίας Εμμανουήλ με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας

… Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Κέντρου Διαλόγου (KAICIID), αποτελείται από ανώτερους εκπροσώπους των σημαντικότερων θρησκειών του κόσμου…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η συνάντηση του Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ, ως Προέδρου του Διεθνούς Διαθρησκειακού Οργανισμού KAICIID,  με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας στις 20-2-20, έτυχε ευρείας δημοσιότητας στην Σαουδική Αραβία και, φυσικά, στα εκκλησιαστικά ΜΜΕ της χώρας μας.

Ποιο άραγε, είναι το KAICIID, του οποίου έχει την τιμή να είναι πρόεδρος ο Γαλλίας, ένας από τους πιό ένθερμους ηγέτες της οικουμενιστικής κίνησης; Ο οργανισμός αυτός, που αυτοπροσδιορίζεται ως Διεθνές Κέντρο Διαλόγου, συστήθηκε από τις Κυβερνήσεις της Σαουδικής Αραβίας, της Ισπανίας, της Αυστρίας  και του Βατικανό το 2012. Σκοπός του οργανισμού είναι η εκπλήρωση ενός οράματος για τη συγκέντρωση των θρησκευτικών ηγετών και των κυβερνητικών εκπροσώπων σε ένα συνεχή διάλογο για την ειρήνη.

Όραμα, θρησκεία, διάλογος, ειρήνη. Λέξεις επαναλαμβανόμενες στις διακηρύξεις του ΠΣΕ, στο Κολυμπάρι και στους λογής λογής διαθρησκειακούς διαλόγους και συναντήσεις. Δεν περιμέναμε φυσικά από έναν τέτοιο οργανισμό να προωθεί την ιδέα της εν Χριστώ ειρήνης.  Τα ίδια πρόσωπα που συμμετέχουν στην οικουμενιστική κίνηση, κατέχουν περίοπτες θέσεις σε πλειάδα οργανισμών όπου διασυνδέονται η θρησκεία, η οικονομία, η πολιτική, τα γεωπολιτικά συμφέροντα κοκ. Εκεί που εμείς βλέπουμε αδυσώπητες συγκρούσεις, βλέπε Χριστιανισμός – Ισλάμ, Δύση – Μέση Ανατολή, κρύβονται ανίερες συμμαχίες. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων δημιουργεί ή χρησιμοποιεί παγκόσμια προβλήματα για να πουλήσει τις έτοιμες από καιρό λύσεις. Ο πανθρησκειακός δηλητηριώδης κισσός με τα πολλά κλαδιά του αργά και σταθερά καλύπτει όλο τον πλανήτη.  

Διαβάσαμε στο vimaorthodoxias.gr:


Με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας συναντήθηκε ο Γαλλίας Εμμανουήλ

Δεκτός σε ακρόαση από την Αυτού Μεγαλειότητα, τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας κ. Salman bin Abdulaziz Al Saud, έγινε σήμερα το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Διαθρησκειακού Οργανισμού KAICIID, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα κ. Faisal bin Muaammar και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, εγινε παρουσίαση στον Μεγαλειότατο του έργου του KAICIID και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην επέκταση των παγκόσμιων προγραμμάτων του Οργανισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Κέντρου Διαλόγου (KAICIID), που αποτελείται από ανώτερους εκπροσώπους των σημαντικότερων θρησκειών του κόσμου, συναντήθηκε αυτήν την εβδομάδα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, στην 22η τακτική συνεδρία που αφορά στον μελλοντικό προγραμματισμό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ απευθυνόμενος προς τον Μεγαλειώτατο, αφού εξέφρασε ευχαριστίες για την πραγματοποίηση της Συνάντησης στο Ριάντ, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πορεία των εργασιών του KAICIID όλα αυτά τα 8 χρόνια. Ακόμη εξέφρασε τη χαρά του για τα ανοίγματα του Βασιλείου σε διάφορους τομείς. Ευχαρίστησε επίσης για την όλη βοήθεια και συναντίληψη του Βασιλείου στην πορεία του Διεθνούς Διαθρησκειακού Οργανισμού μέχρι σήμερα. Αναφερθηκε στη συνάντηση του G20 τον προσεχή Οκτώβριο στο Ριάντ και την οργάνωση από πλευράς του KAICCID του διαθρησκειακού συνεδρίου στα πλαίσια του G20″.

Ο Μεγαλειώτατος απαντώντας αναφέρθηκε στην πλήρη υποστήριξή του στην οικοδόμηση πνεύματος συνεργασίας για την ειρήνη στον κόσμο και αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης του διαθρησκειακού διαλόγου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Ο μητρ. Γαλλίας σε Διεθνές Οικουμενιστικό Συνέδριο στο Βατικανό
Συλλείτουργο Μητροπολίτη Γαλλίας με τον σχισματικό Μητροπολίτη Επιφάνιο στο Κίεβο
Μητρ. Γαλλίας Εμμανουήλ για το Ουκρανικό: «πολύ σύντομα όλα τα προβλήματα της νέας Εκκλησίας θα επιλυθούν»
Συνάντηση του Μητροπολίτη Γαλλίας, με τον Παπικό Αρχιεπίσκοπο Παρισίων
Επίσκεψη Πατριάρχου Βαρθολομαίου και του μητρ. Γαλλίας Εμμανουήλ στον νέο Δήμαρχο Σηλυβρίας
– Σαν γαμπρός στον Πρωθυπουργό της Γαλλίας (Φωτογραφία)
– Αποφοίτηση σπουδαστών Διαθρησκειακού Προγράμματος στο Παρίσι [photos + video]
– Άσπρο Μαύρο: Άλλαξε ο Μανωλιός και πέταξε τα ράσα… εντελώς!
Ο Γαλλίας Εμμανουήλ στην εορτή του σχισματικού Μητροπολίτου Κιέβου Επιφανίου

Σχετικά άρθρα

Συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς ο Μητροπολίτης Σουηδίας με αφορμή την επέτειο της δεκαετούς αρχιερατείας του

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Δε βιώνεται έτσι η Ορθοδοξία… με την καταπάτηση των κανόνων και την μύηση σε μία καινούργια «πίστη», αυτή του Οικουμενισμού

Αυστραλιανές κολακίες και φιλοφρονήσεις

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Εάν λοιπόν οι κ.Βαρθολομαίος και κ.Μακάριος επιθυμούν να γίνουν επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι και διάδοχοι του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, θα πρέπει να τον μιμηθούν χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην Πίστη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.