Επικαιρότητα

Βαρθολομαίος: Ελπίζουμε ο Πάπας να έχει μία πιο ξεκάθαρη στάση απέναντι στον πόλεμο της Ουκρανίας

εικόνα άρθρου: Βαρθολομαίος: Ελπίζουμε ο Πάπας να έχει μία πιο ξεκάθαρη στάση απέναντι στον πόλεμο της Ουκρανίας
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Γιατί άραγε αγωνιά τόσο έντονα το Φανάρι, για το πόσοι “δικοί του” θα προσκυνήσουν την παντόφλα του Πάπα;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν του Βατικανό ο Πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε την αντιπροσωπεία του Ουκρανικού Συμβουλίου Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων, στο οποίο συμμετέχουν όλες οι θρησκευτικές ομολογίες της Ουκρανίας. 

Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;

Από αυτό το τρομακτικό οικουμενιστικό δρώμενο, που αποκάλυψε ξεκάθαρα το δαιμονικό πνεύμα της πανθρησκείας και του θρησκευτικού συγκρητισμού, δε θα μπορούσε να λείπει ο σχισματικός Ντουμένκο. Μετά τη συνάντηση αυτή στη Ρώμη επέστρεψε στο Κίεβο μέσω Κωνσταντινούπολης, για να δώσει ραπόρτο στον μέντορά του.

Κατανοούμε όλοι πως η παρουσία στο Βατικανό των μελών του Ουκρανικού Συμβουλίου Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων με ομολογία του ίδιου του Ποντίφικα, ήταν ένα φιάσκο περιωπής, στο οποίο βρήκαν χρόνο μόνο για μια σιωπηλή οικουμενιστική συμπροσευχή.

Πως παρουσίασε το γεγονός ο ίδιος ο Πατριάρχης: 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα σήμερα, 27 Ιανουαρίου 2023, στο Φανάρι, τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στη σύντομη ομιλία του στην Αίθουσα του Θρόνου, δήλωσε:

“Αυτήν την φοράν μας ήρθατε από την Πρεσβυτέραν Ρώμην, εδώ εις την Νέαν Ρώμην. Χαιρόμεθα που είχατε την ευκαιρία να ενημερώσετε από πρώτο χέρι την Αυτού Αγιότητα τον Πάπα Φραγκίσκο διά τα συμβαίνοντα εις την Ουκρανία.

Ελπίζουμε ότι μετά την ενημέρωση που κάνατε εις το Βατικανό, εσείς προσωπικώς και οι άλλοι εκπρόσωποι των θρησκευτικών Κοινοτήτων της Ουκρανίας, ο Πάπας Φραγκίσκος θα έχει μία πιο ξεκάθαρη στάση απέναντι στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Και παραμερίζοντας πολιτικές και διπλωματικές ισορροπίες θα είναι πιο κοντά σας και θα επηρεάζει υπέρ της Ουκρανίας πολλές ρωμαιοκαθολικές χώρες, στις οποίες περνά ο λόγος του. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ημείς προσωπικώς ήτο πολύ φυσικόν από την αρχή να καταδικάσωμεν τον άδικο, αδικαιολόγητον και διαβολικό πόλεμο που άρχισε η Ρωσική Ομοσπονδία εναντίον της Ουκρανίας. (..)

Αύριο που θα επιστρέψετε, συν Θεώ, στο Κίεβο, Μακαριώτατε, παρακαλούμε να μεταφέρετε στον κ. Πρόεδρο, τον Εξοχώτατο κ. Ζελένσκι, στους συνεργάτες του, και σε όλους τους πιστούς σας, την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας, την αγάπη μας, την στοργή μας, την υποστήριξή μας. Ο Χριστός εν τω μέσω ημών και η νίκη μαζί σας”.

Το αν βρήκε χρόνο ο Πάπας να μιλήσει και με ποιον από το τσούρμο των αιρετικών και αλλοθρήσκων Ουκρανών αφήνει τον Πατριάρχη παγερά αδιάφορο. Ο σκοπός επιτεύχθηκε. Ο προστατευόμενος του συνάντησε τον Πάπα! 

Η “αόρατη” για τα επίσημα ΜΜΕ του Βατικανού επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και η προσβλητική περιφρόνηση του πανθρησκειακού Ουκρανικού θίασου, συμπεριλαμβανομένου και του σχισματικού Ντουμένκο, ήταν για να προσκυνήσουν ίσα ίσα την παντόφλα του Πάπα και να ζητήσουν τη βοήθειά του απέναντι στο Πατριαρχείο Μόσχας. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Στα Γρεβενά μεταλλάχθηκε το “τιμή Αγίου, μίμηση Αγίου” με την “ιρλανδική γιορτή” του Αγίου Πατρικίου

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Επί πέντε μέρες στα Γρεβενά όλη η πόλη κινούνταν σε τρελούς ρυθμούς, γιορτάζοντας το “Happy Patrick’s Day”, με τα δρώμενα να παραπέμπουν σε καρναβαλική πράσινη εκδήλωση, όπως...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.