Επικαιρότητα

Πάπας Φραγκίσκος και Οικουμενικό Πατριαρχείο στο δρόμο προς το κοινό Πάσχα και την ανίερη «ένωση»

εικόνα άρθρου: Πάπας Φραγκίσκος και Οικουμενικό Πατριαρχείο στο δρόμο προς το κοινό Πάσχα και την ανίερη «ένωση»

«Το ζήτημα της κοινής γιορτής του Πάσχα σταδιακά επιβάλλεται ως οικουμενικό ζήτημα πρώτης τάξης» (Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο προσεγγίζει τον Πάπα Φραγκίσκο και το Βατικανό, με απώτερο στόχο το κοινό Πάσχα και μία ανίερη «ένωση» με τους αιρετικούς καθολικούς. Την 28η Ιουνίου 2021, αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφτηκε τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, με αφορμή τη Θρονική Εορτή της Καθολικής «Εκκλησίας» επί τη μνήμη του ιδρυτή της Αποστόλου Πέτρου. Η αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από τον επικεφαλής Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, τον Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες (Νοτίου Αμερικής) Ιωσήφ και τον Αρχιδιάκονο του Οικουμενικού Θρόνου Παϊσιο Κοκκινάκη.

Κατά τη συνάντηση, ο Πάπας Φραγκίσκος επεξήγησε στην αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου τι δεν πρέπει να γίνει στο μέλλον, ώστε τα πράγματα να έχουν θετική έκβαση για την πλήρη «κοινωνία» των Χριστιανών. Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για γκρέμισμα των τοίχων των παλαιών προκαταλήψεων: «Το ζήτημα προς την πλήρη «κοινωνία» των Χριστιανών είναι να αναρωτηθούμε πως θέλουμε να προχωρήσουμε. Χρειάζεται η έναρξη μίας νέας φάσης σχέσεων μεταξύ των Εκκλησιών μας και να γκρεμίσουμε τα τοίχοι των παλιών προκαταλήψεων».

Ο προκαθήμενος της καθολικής «Εκκλησίας» εκφράστηκε με θερμά λόγια για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος δεν επισκέφθηκε το Βατικανό λόγω της πανδημίας, χαρακτηρίζοντάς τον ως «αληθινό αδελφό». Ταυτόχρονα, απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Βαρθολομαίο, ώστε να επισκεφτεί το Βατικανό τον επόμενο Οκτώβριο: «Τον περιμένω με χαρά εδώ στη Ρώμη τον επόμενο Οκτώβριο, με αφορμή την τριακοστή επέτειο από την εκλογή του».

Επιπρόσθετα, την ίδια ημέρα δημοσιεύτηκε στο πρακτορείο Vaticannews συνέντευξη του Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Εμμανουήλ. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο δημοσιογράφος Andrea Tornielli υπογράμμισε ότι το 2025 θα γιορτάζεται η 1700η επέτειος της Συνόδου της Νίκαιας και το ίδιο έτος θα συμπίπτει η ημερομηνία του Πάσχα για τους Ορθόδοξους και τους Ρωμαιοκαθολικούς. Στην ερώτηση του κ. Tornielli «πώς πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτήν την επέτειο;», ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος απάντησε ότι η κοινή εορτή του Πάσχα επιβάλλεται ως οικουμενικό ζήτημα πρώτης τάξης και ότι ο εορτασμός του Πάσχα την ίδια Κυριακή σε ολόκληρο τον Χριστιανικό κόσμο θα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα «μαρτυρίας και συμφιλίωσης»:

«[…] Το ζήτημα της κοινής γιορτής του Πάσχα σταδιακά επιβάλλεται ως οικουμενικό ζήτημα πρώτης τάξης.

[…]Ο εορτασμός του Πάσχα την ίδια Κυριακή σε ολόκληρο τον Χριστιανικό κόσμο σε αυτήν την οικεία ιστορική βάση θα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα μαρτυρίας και συμφιλίωσης».

Την επόμενη μέρα (29 Ιουνίου 2021), η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου παρέστη στη «Λειτουργία» που τελέστηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου της Ρώμης. Αξιοσημείωτο είναι ότι στη «Θεία Λειτουργία» παρευρέθηκε και ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, ενώ στο τέλος της τελετής, ο Πάπας Φραγκίσκος συμπροσευχήθηκε με την φαναριώτικη αντιπροσωπεία στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου.

Ανίερες θρησκευτικές συμμαχίες και γεωπολιτικά συμφέροντα δυνάμεων που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, θέτουν νέες βάσεις στο δρόμο που οδηγεί προς το συγκρητισμό, υπό τις οδηγίες του Πάπα. Κοινός πόθος Βατικανού και Φαναρίου είναι ο κοινός εορτασμός του Πάσχα, με κατάληξη την πλήρη Κοινωνία. Μετά την αντικανονική απόδοση αυτοκεφαλίας στην σχισματική ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας και το σχίσμα που επέφερε στον Ορθόδοξο κόσμο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο στρέφεται και αγκαλιάζει την αίρεση του Ρωμαιοκαθολικισμού. Ένας κοινός εορτασμός του Πάσχα με τους αιρετικούς καθολικούς, θα αποτελέσει εορτασμό του διαβόλου και των οργάνων του.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Αιρεσιάρχου Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου Α΄Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 1ον)
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Βαρθολομαίου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (35, 3433323130, 292827262524232221201918171615141312111098765, 4321)

Σχετικά άρθρα

Συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς ο Μητροπολίτης Σουηδίας με αφορμή την επέτειο της δεκαετούς αρχιερατείας του

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Δε βιώνεται έτσι η Ορθοδοξία… με την καταπάτηση των κανόνων και την μύηση σε μία καινούργια «πίστη», αυτή του Οικουμενισμού

Αυστραλιανές κολακίες και φιλοφρονήσεις

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Εάν λοιπόν οι κ.Βαρθολομαίος και κ.Μακάριος επιθυμούν να γίνουν επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι και διάδοχοι του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, θα πρέπει να τον μιμηθούν χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην Πίστη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.