Επικαιρότητα

Παπικός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών για επίσκεψη Πάπα

εικόνα άρθρου: Παπικός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών για επίσκεψη Πάπα
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ευκαιρία για ενότητα μεταξύ καθολικών και ορθοδόξων υπό τον Πάπα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Παπικός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Θεόδωρος Κοντίδης έδωσε συνέντευξη στο vatican news ενόψει της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα. Εκεί, ανάμεσα σε άλλα, είπε ότι η παρουσία του Πάπα στην Ελλάδα ήταν ένα κάλεσμα σε “ενότητα” και “ ανανέωση της πίστης”, καταρχήν προς όλους τους παπικούς της χώρας, έπειτα προς όλους τους ομογενείς Έλληνες παπικούς όπου γης και τελικά προς όλους όσους πιστεύουν στον Χριστό και ιδιαίτερα ένα μήνυμα ενότητας ανάμεσα σε παπικούς και ορθοδόξους …

O Ιησουίτης παπικός κληρικός κος Κοντίδης τόνισε ότι μυστικό της επιτυχίας αυτής της ένωσης, το εχέγγυο της επιτυχίας και η εγγύηση της ενότητας είναι φυσικά ο Πάπας … η κεντρική εξουσία του Πάπα. Η ύπαρξη αυτής της κεντρικής εξουσίας επιτρέπει στους παπικούς να αλλάζουν τα πράγματα, να κάνουν μεταρρυθμίσεις χωρίς να κινδυνεύει αυτή η ενότητα, ενώ αντίθετα οι Ορθόδοξες Εκκλησίες κρατούν αποστάσεις από τις μεταρρυθμίσεις και δεν τους αρέσει να αλλάζουν τα πράγματα, γιατί είναι δύσκολο να τις διαχειριστούν ακριβώς λόγω της έλλειψης αυτής της κεντρικής εξουσίας, συμπλήρωσε.

Στα πλαίσια του ρεπορτάζ επισκεφτήκαμε την επίσημη ιστοσελίδα των ιησουιτών στην Ελλάδα. Από την πρώτη ανάγνωση των κειμένων και από την εικόνα που παρουσιάζουν οι εν λόγω “ποιμένες”, γίνεται φανερό σε όποιον έχει μια στάλα ορθοδοξία μέσα του, οτι δεν έχουμε τίποτε κοινό μεταξύ μας. Στους Ρωμιούς μόνο απέχθεια δημιουργεί η έννοια του παπισμού και του “ Πάπα”. Δεν είναι αυτό που αναζητούμε και αυτό που μας λείπει! Δεν υπάρχει αυτή η έννοια στο συλλογικό μας ασυνείδητο και στο πνευματικό μας DNA!

Aυτό που πραγματικά λείπει και αυτό που πραγματικά νοσταλγούμε είναι ο συνοδικά εκπεφρασμένος πατερικός λόγος της Εκκλησίας! Ο εν αγίω πνεύματι εκπεφρασμένος λόγος για κάθε θέμα της επικαιρότητας και της καθημερινότητας! Αυτό πραγματικά μας λείπει! Χορτάσαμε από φιρμάνια, διαταγές, αποφάνσεις πνευματικών ηγετών. Μας λείπει ο λόγος των Αγίων Πατέρων. Ο λόγος εκείνος δηλαδή, που εντάσσεται, εναρμονίζεται και συνυπάρχει μέσα στο consensus patrum, μέσα δηλαδή στην συμφωνία των Αγίων Πατέρων. Έτσι επικαιροποιείται το Ευαγγέλιο και η Ιερή Παράδοση της Εκκλησίας μας επεκτείνεται εις το διηνεκές. Γιατί αυτό είναι η Εκκλησία, ο Χριστός επεκτεινόμενος εις τους αιώνες! Μόνο που αυτό για να υπάρχει προϋποθέτει Ορθοδοξία και ορθοπραξία, αγιοπατερική ορθόδοξη βιοτή, χωρίς πλάνες, αιρέσεις, μεταρρυθμίσεις και νεωτερισμούς. Δεν επιβάλλεται με ψευτοπρωτεία και ψευτο-πέτριες διαδοχές.

Το καλοπληρωμένο μάρκετινγκ, τα άπλετα κονδύλια και η καλογυαλισμένη βιτρίνα δεν επαρκούν για να μας κάνουν να ξεχάσουμε και να ξεπουλήσουμε την πίστη και την ιστορία μας, για μια δαιμονική ενότητα. Ο παπισμός απλώς προσαρμόστηκε, σαν γνήσιος νεοταξικός μοχλός, στο νέο, μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο δηλαδή, καταστροφικό μεν, αλλά με ειρηνιστικό προκάλυμμα, αφήγημα. Τέλειο παράδειγμα αυτού του αφηγήματος του νέου ανάποδου κόσμου είναι η Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ. Σύσσωμα τα 193 Κράτη κατέληξαν σε συμφωνία για μια νέα ατζέντα ανάπτυξης, στο όνομα της εξάλειψης της φτώχειας και της πείνας, της κατοχύρωσης της ισότητας των δύο φύλλων, τη βελτίωση των προδιαγραφών επιβίωσης και της άμεσης ανάγκης λήψης μέτρων για την καταπολέμηση της κλιματολογικής αλλαγής. Με βάση αυτή την ευγενική συμφωνία προελαύνει ήδη η Νέα Τάξη Πραγμάτων ετοιμάζοντας για την ανθρωπότητα την πιο βαριά σκλαβιά, με καταστροφικό κύκλο φτώχειας, ένδειας και λιμοκτονίας με ταυτόχρονο πλουτισμό των πιο ισχυρών παγκοσμιοποιημένων εταιρειών του πλανήτη!

Ξέρουμε πολύ καλά τι κρύβεται πίσω από αυτή την βιτρίνα. Η κόλαση του διαβόλου! Δαιμόνια κάθε είδους εισηγούνται, συμβουλεύουν, υποκινούν, επιδαψιλεύουν…. Δαιμόνια μας σερβίρουν την καταραμένη αυτή ευγένεια! Αυτή η ευγένεια αιώνες καμουφλάρει εγκλήματα, μεσαίωνες, ψυχικό και πνευματικό εκφοβισμό, επιβολή χειρίστου είδους.

Σε πλήρη σύμπλευση με αυτό το ανάποδο πονηρό πνεύμα βρίσκεται δυστυχώς και ο Πατριάρχης της Ανατολής. Εφηύρε μάλιστα πρωτείο και μοναρχία του Πατρός και μέσα στην ίδια την Αγία Τριάδα προκειμένου να συμπλεύσει! Για να γκρεμίσει όρια, κανόνες, θέσφατα, παραδόσεις και να μπορέσει να επιβάλει ανομίες, με ασφάλεια δήθεν… Είναι κοινός ο διάβολος που εισηγείται το γκρέμισμα των τειχών και εις Δυσμάς και εις Ανατολάς. Ας μην παραβλέπουμε πως ενότητα έχει και ο διάβολος με τα τάγματά του! Μία πίστη, κοινή εμπειρία, συνήθειες, μεθόδους, παραδόσεις. Απαράμιλλη “υπακοή” και πειθαρχία.

Ποιά ενότητα εμπνέει τον παπικό επίσκοπο;

Υπάρχει, λοιπόν, η ενότητα η κατά Θεόν και η ενότητα του διαβόλου. Αυτή η δεύτερη ενότητα και οργάνωση εμπνέει και τα όργανα του συστήματος. Αναμφισβήτητα ο Παπισμός το υπηρετεί έχοντας κρατική υπόσταση- Βατικανό- δική του τράπεζα, επενδυτική και χρηματιστηριακή δραστηριότητα, καθιστώντας το σοβαρό διεθνή παίκτη. Ο κόσμος τούτος εν τω πονηρώ κείται, όταν δεν συμπλέει με τον νόμο του Κυρίου.

Από την άλλη μεριά η κατά Θεόν ενότητα έχει μόνο μία προϋπόθεση, την αγάπη εν αληθεία και ελευθερία, γι΄αυτό και επιτρέπει την αγία ανυπακοή! Δεν την φοβάται!Τις καινοτομίες, ναι, τις φοβάται. Οι καινοτομίες διασπούν, γιατί τις εισηγείται ο αταπείνωτος διάβολος! Η δική του ενότητα έχει ανάγκη την ηγεμονία του Πρώτου για να επιβληθεί.

Αφού Πάπας ίσον διάβολος, ας δούμε πίσω από το προσωπείο της ευγένειας, της πραότητας και την αγαπολογίας, με την οποία περιδιαβαίνει ο Πάπας Ελλάδα και Κύπρο, και θα αντικρύσουμε κατάματα την ενότητα του διαβόλου κάτω από τη μπότα του Πάπα. Το μήνυμα ενότητας που φέρει ο Πάπας, όχι, δεν είναι ευαγγελικό. Το Άγιο Πνεύμα μας θέλει ενωμένους εν πνεύματι και αληθεία, εν Χριστώ Ιησού!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Τι εστί Πάπας; Έρευνα στο “ποινικό μητρώο” του Παπισμού
– Ιστορική αναδρομή στα δεινά που επέφεραν οι προηγούμενες επισκέψεις του Πάπα στην Ελλάδα
– Θα το φωνάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις: Δεν επιθυμούμε καμία σχέση της Ελλάδας…

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.